Koken en kinderen: de leukste kookboeken

Heeft je kind interesse getoond in koken of bakken? Dan is het handig om dit te stimuleren. Je kunt daarom een kookboek voor hem/haar aanschaffen. Op die manier maak je de lekkerste recepten samen met hem/haar klaar. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een kookboek om lekkernijen voor je kleine klaar te maken.

Beste kinderkookboek van 2019

 Product naam 
1.
Koken met ShaneMeer info »
2.
Jill - Bakken met JillMeer info »
3.
Het grote kookboek voor kinderenMeer info »
4.
Mijn eerste kookboekMeer info »
5.
Vandaag kook ik - kinderkookboekMeer info »
6.
Lekker opscheppen!Meer info »
7.
De zilveren lepel voor kinderenMeer info »
8.
Het grote kinderkookboekMeer info »
9.
Kookpret voor meisjesMeer info »
10.
Het leukste bakboek voor kinderenMeer info »

Als je nou zelf kookt voor je kind of samen met je kind allerlei lekkernijen klaarmaakt, je hebt het beste kinderkookboek nodig. Hoe vind je een dergelijk kookboek? Door verschillende kookboeken met elkaar te vergelijken. Daarom hebben wij in dit artikel een top 10 lijst voor je samengesteld. De boeken die tot deze lijst behoren, zie je in de bovenstaande tabel. Er zijn boeken met allerlei kookstijlen, maar ook voor kinderen van verschillende leeftijden. Bekijk dus snel de tabel, lees vervolgens de recensies en kies tot slot het beste kinderkookboek uit. De lekkere gerechten wachten op jullie!

1. Koken met Shane

Koken met ShaneWil jouw kind graag leren om zelf te koken of wil je graag samen met je kind(eren) lekkere gerechten bereiden? Misschien ben je zelfs een non-keukenprins van 18+ en wil je op een eenvoudige manier leren koken. In alle bovenstaande gevallen is het boek Koken met Shane het beste kinderkookboek voor jou. Dit boek bevat makkelijke, lekkere en gezonde recepten van Shane Kluivert, de 11-jarige zoon van de bekende voetballer Patrick Kluivert. Shane laat met dit boek zien dat hij niet alleen een voetbalheld is, maar dat hij ook heerlijk kan koken. Hij heeft zelfs een YouTube kanaal en Instagram account, waarop hij zijn kookkunsten toont. In het boek vind je echter zijn 40 favoriete recepten. Allemaal kunnen snel bereid worden, zijn lekker en worden stap-voor-stap uitgelegd. Ook al ben je (nog) geen ster in de keuken, met dit kookboek leer je toch hoe je lekkere gerechten kunt klaarmaken!

Eigenschappen van het kookboek Koken met Shane:

 • Het boek is geschikt voor kookliefhebbers en lekkerbekken vanaf ongeveer 9 jaar.
 • De recepten in dit boek zijn niet alleen lekker, maar ook nog gezond en zijn bovendien stap-voor-stap uitgelegd.
 • In dit boek vind je de 40 favoriete gerechten van Shane Kluivert, de zoon van de bekende voetballer Patrick Kluivert.
Klik hier voor de beste prijs

2. Jill – Bakken met Jill

Jill - Bakken met JillKent je kind de boeken van Jill Schirnhofer? Als je kind al dol is op de boeken en programma’s van Jill, dan zal hij/zij dol zijn op het kookboek Jill – Bakken met Jill. Dit boek is bovendien het beste kinderkookboek voor jouw kind als hij/zij dol is op bakken. Zoals de naam doet vermoeden, is dit geen boek met alledaagse recepten, omdat je niet leert koken, maar bakken. Hoewel het boek gericht is op kinderen, kun je het als volwassene ook gebruiken om lekkernijen voor je kinderen te bakken. Natuurlijk kunnen jullie ook samen aan de slag gaan en de 35 ultieme bakrecepten uitproberen. Door de instructies uit dit boek op te volgen leer je onder andere hoe je koekjes, chocolade-treats, mini-taartjes en zelfs spectaculaire feesttaarten kunt bakken. Alle recepten bevatten stap-voor-stap fotografie en allerlei handige tips om je baksels de beroemde Jill-twist te geven.

Eigenschappen van het kookboek Jill – Bakken met Jill:

 • Dit kookboek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • Met de recepten in dit boek leer je om koekjes, feesttaarten, chocolade-treats en mini-taartjes te bakken.
 • Er is gezorgd voor stap-voor-stap fotografie en talloze tips zodat jouw baksels de beroemde Jill-twist krijgen.
Klik hier voor de beste prijs

3. Het grote kookboek voor kinderen

Het grote kookboek voor kinderenAls ouder leer je je kind al op een jonge leeftijd om te koken. Een handig kookboek met de beste tips voor beginners is Het grote kookboek voor kinderen. Wij vinden dat dit boek wellicht het beste kinderkookboek voor jouw kind is, omdat het boek verschillende soorten recepten bevat. Zo leert je kind om verrukkelijke lasagne te maken, maar ook gegrilde groentespiesjes en heerlijke rijstschotels komen aan bod. Behalve de bovengenoemde recepten vind je ook nog allerlei andere recepten, waardoor je elke dag iets nieuws kunt klaarmaken. Het maakt bovendien niet uit welk recept je wil uitproberen, want elk recept is stap voor stap uitgelegd. Er wordt tevens gebruik gemaakt van duidelijke foto’s en tekeningen zodat je elk gerecht zo goed mogelijk kunt klaarmaken. Je vindt in het boek ook uitleg over allerlei basistechnieken en je krijgt tips om recepten op een creatieve manier aan te passen.

Eigenschappen van het kookboek Het grote kookboek voor kinderen:

 • Het kookboek voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar is zeer uitgebreid en bevat recepten voor allerlei lekkere gerechten.
 • Als je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten, dan vind je in dit boek ook alternatieven om die bewuste ingrediënten te vervangen.
 • In dit kookboek waarin elk recept stap voor stap is uitgelegd en aangevuld met duidelijke foto’s en tekeningen, vind je ook diverse tips en uitleg over basistechnieken.
Klik hier voor de beste prijs

4. Mijn eerste kookboek

Mijn eerste kookboekHeb je een kind dat graag wil leren koken? Dan is het boek Mijn eerste kookboek wellicht het beste kookboek voor jouw kind. Als je je kind dit kookboek laat lezen, hoef jij er vrijwel niet aan te pas te komen. Er zijn namelijk voorin veel tips die kinderen eerst moeten lezen voordat ze beginnen te koken. Vervolgens komen ze in het boek diverse technieken tegen, die handig zijn tijdens het koken. Denk maar aan het gebruik van messen, hoe chocolade gesmolten moet worden, hoe je groenten raspt, enzovoorts. Nadat je kind deze gedeeltes van het kookboek heeft gelezen, vindt hij/zij 35 recepten. Deze recepten zijn verdeeld in 4 categorieën, namelijk snacks en lichte maaltijden, hoofdmaaltijden, desserts en feestelijke hapjes. Elk gerecht in het kookboek is eenvoudig te bereiden dankzij de stap-voor-stapfoto’s. Het eindresultaat is te zien op een grote kleurenfoto. Binnenkort maakt je kind zelf salade, soep, pasta, enzovoorts!

Eigenschappen van het kookboek Mijn eerste kookboek:

 • In dit kookboek voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar vind je 35 recepten.
 • Er staan in het boek behalve recepten ook tips voor kinderen en er zijn diverse technieken beschreven.
 • De recepten in het kookboek zijn voorzien van stap-voor-stapfoto’s, maar ook elke handeling is kort en stapsgewijs beschreven.
Klik hier voor de beste prijs

5. Vandaag kook ik – kinderkookboek

Vandaag kook ik - kinderkookboekHeeft je kind weleens gezegd “vandaag kook ik”? Als dat het geval is, dan stimuleer je zijn/haar kookkunsten door hem/haar een kookboek te geven. Wij raden het kookboek  Vandaag kook ik – kinderkookboek aan. Dit kookboek is wellicht het beste kinderkookboek voor jou en je kind, omdat het recepten bevat voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Je kan als ouder of verzorger dus lekker samen met je kind de keuken in. Hierbij maakt het niet uit of je slechts een hoofdgerecht of een heel menu klaarmaakt. Je vindt namelijk allerlei recepten in het kookboek. Zelfs recepten voor etenswaren voor in de broodtrommel zijn in het boek opgenomen. Laat je kind grotendeels de gerechten zelf bereiden en kijk hoe hij/zij ervan geniet. Natuurlijk eet hij/zij ook graag van de koekjes, taarten, broodjes, cakes, lolly’s en andere lekkernijen die hij/zij (samen met jou) heeft bereid!

Eigenschappen van het kookboek Vandaag kook ik – kinderkookboek:

 • Het boek voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar bevat kleurenfoto’s van de resultaten.
 • In dit boek vind je 40 leuke en eenvoudige recepten, die stap voor stap in duidelijke taal zijn uitgelegd.
 • Bij ieder recept staan de ingrediënten en andere benodigdheden vermeld en je vindt zelfs tips die in aparte kaders zijn vermeld.
Klik hier voor de beste prijs

6. Lekker opscheppen!

Lekker opscheppen!Wil je dat je kind diverse kookkneepjes kent? Dan kies je voor een passend kookboek. Kies je bijvoorbeeld voor het kookboek Lekker opscheppen!, dan leert je kind om allerlei gerechten te bereiden. Wij vinden dit boek bovendien het beste kinderkookboek voor jouw kind, omdat er in dit boek veel variëteit is. Zo zijn de recepten uit dit boek gerangschikt in maar liefst 13 rubrieken, waaronder aardappels, vis, fruit en pannenkoeken. Het maakt niet uit wat je kind vandaag wil bereiden, omdat elke rubriek meerdere stapsgewijs duidelijk uitgelegde recepten bevat. Je vindt per recept bovendien een lijst met benodigdheden. Je kind kan dus eerst nagaan of alles in huis is voordat hij/zij aan de slag gaat. Het unieke van dit kookboek is bovendien dat de recepten vaak origineel zijn en begeleid worden door handige weetjes, tips om te variëren en zelfs kleine achtergrondverhaaltjes.

Eigenschappen van het kookboek Lekker opscheppen!:

 • Er zijn veel gevarieerde recepten in dit kookboek, die bovendien gerangschikt zijn in 13 rubrieken.
 • De originele recepten worden begeleid door handige weetjes, kleine achtergrondverhaaltjes, tips om te variëren en zelfs stripachtige en grappige illustraties.
 • Met enige ondersteuning kunnen kinderen vanaf ongeveer 8 jaar iets lekkers op tafel zetten en kinderen vanaf ongeveer 11 jaar kunnen zelfstandig aan de slag gaan met dit boek.
Klik hier voor de beste prijs

7. De zilveren lepel voor kinderen

De zilveren lepel voor kinderenIs jouw kind dol op Italiaans eten en wil je hem/haar leren om zelf Italiaanse gerechten te bereiden? Dan is het boek De zilveren lepel voor kinderen perfect. Dit boek is het beste kinderkookboek voor kinderen die dol zijn op Italiaans eten. Ze leren dankzij dit boek namelijk zelf hoe ze gerechten zoals spaghetti, pizza en bosvruchtenijs kunnen maken. Alle recepten in het boek zijn bovendien speciaal aangepast voor kinderen, qua smaak en ook kooktechnieken. Je kind vindt in het boek tevens extra tips over schoon en veilig koken. Je wil als ouder namelijk niet dat het kind een vuile keuken achterlaat. In het boek is er tevens uitleg over de bereiding van de gerechten en informatie over het benodigde keukengerei. Elke stap van de recepten is afzonderlijk beschreven en ook geïllustreerd, waardoor kinderen de recepten eenvoudig kunnen volgen. Bekijk per recept ook de foto van het eindresultaat!

Eigenschappen van het kookboek De zilveren lepel voor kinderen:

 • Het boek voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar bevat je traditionele Italiaanse recepten.
 • De recepten in dit kookboek zijn aangepast voor kinderen op het gebied van de smaak en de kooktechnieken.
 • In dit kookboek met schetsmatige gekleurde tekeningen zijn de hoofdstukken verdeeld in lunch en snacks, pasta en pizza, hoofdgerechten en toetjes en baksels.
Klik hier voor de beste prijs

8. Het grote kinderkookboek

Het grote kinderkookboekDe meeste kookboeken hebben een bepaalde focus. Wil jij graag een kookboek hebben met recepten, waar je je gezin gedurende het hele jaar mee kunt verrassen? Dan is het boek Het grote kinderkookboek wellicht het beste kinderkookboek voor jou. Dit kookboek bevat recepten voor alle seizoenen, waardoor je keer op keer indruk kunt maken op je ouders. Je ontdekt dankzij dit kookboek bovendien de masterchef in jezelf, omdat je je gezin verbluft met onder andere zelfgemaakte ijsjes, verrukkelijke pizza’s en zelfs pompoensoep. Het boek leert je ook hoe je zomerse couscoussalade kunt maken en je kunt in de winter appelmoes bereiden. Naarmate je het boek vaker gebruikt, ontdek je dat koken super leuk kan zijn. Voor nog meer kookplezier begint elk hoofdstuk met een gedicht waarbij de kenmerken van het seizoen aan bod komen. Bovendien begint elk recept met een inleidend verhaaltje, al dan niet met tips erbij vermeld.

Eigenschappen van het kookboek Het grote kinderkookboek:

 • De recepten zijn eenvoudig uit te voeren en worden bereid met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn.
 • Dit kookboek is gericht op de verschillende seizoenen van het jaar en de recepten zijn daarom ook ingedeeld naar de vier seizoenen van het jaar.
 • Elk hoofdstuk van dit boek, voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, begint met een gedicht en 2 vertelplaten die aansluiten bij het desbetreffende seizoen.
Klik hier voor de beste prijs

9. Kookpret voor meisjes

Kookpret voor meisjesHeb je een keukenprinsesje in huis? Dan zal ze zeker verrast zijn met een eigen kookboek, vooral als je haar het boek Kookpret voor meisjes geeft. Dit boek is wellicht het beste kinderkookboek voor jouw keukenprinses, omdat het boek je laat zien dat koken helemaal niet moeilijk is, zo lang alles goed wordt uitgelegd. In het kookboek, dat speciaal is geschreven voor jonge meisjes, vind je bijna 40 recepten, die kinderen aanspreken. Bovendien is elk recept puntsgewijs beschreven. Om het kookproces te completeren, vindt jouw keukenprinses bovendien informatie over keukenapparaten en keukengerei. Er zijn zelfs diverse kooktrucjes opgenomen in het boek. In de duidelijke inhoudsopgave worden de hoofdstukken en hun gerechten weergegeven. Zo is er een hoofdstuk “menu’s in kleur”, “na school”, “gelukkige verjaardag” en zelfs “verras je ouders”! Binnen de kortste keren bakt jouw keukenprinses zelf cakejes en taart of bereidt ze de lekkerste mini-omeletten en minipizza’s.

Eigenschappen van het kookboek Kookpret voor meisjes:

 • In het boek vind je grappige, gekleurde tekeningen en tekstblokjes met ingrediënten en andere informatie.
 • De recepten in het boek zijn verdeeld in hoofdstukken met aantrekkelijke namen zoals “pyjamaparty” en “verras je ouders”.
 • Dit aantrekkelijk kookboek is speciaal geschreven voor meisjes vanaf ongeveer 10 jaar die kokkerellen enthousiast door een roze bril bekijken.
Klik hier voor de beste prijs

10. Het leukste bakboek voor kinderen

Het leukste bakboek voor kinderenSommige kinderen willen graag hun ouders nadoen en zelf diverse gerechten bereiden. Vindt jouw kind het leuk om zelf te bakken? Dan is het boek Het leukste bakboek voor kinderen wellicht het beste kinderkookboek voor jouw kind. Dit boek bevat namelijk allerlei recepten voor basisbrood en diverse varianten daarvan. Denk maar aan pitabroodjes, pizza, knoflookbrood, roggebrood met rozijnen en focaccia. Je vindt in dit boek bovendien ook recepten voor zoete broodjes. Natuurlijk begint het boek niet meteen met recepten. Eerst vind je overzichtelijke aanwijzingen voor de basistechnieken. Daarbij zijn er ook tips en trucs opgenomen en natuurlijk benodigdheden. Vervolgens vind je maar liefst 25 recepten met allemaal stap-voor-stap beschrijvingen over de voorbereidingen en het bakproces. Er zijn in het boek ook informatieve, gekleurde werktekeningen met mooie, eetlust opwekkende kleurenfoto’s. Zo zie je precies wat er gedaan moet worden en ook hoe de resultaten eruit zullen zien.

Eigenschappen van het kookboek Het leukste bakboek voor kinderen:

 • Het boek met 25 recepten is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Achter in het kookboek worden er allergieadviezen gegeven per broodsoort.
 • Dit kookboek bevat recepten voor het maken van basisbrood en diverse varianten daarvan.
Klik hier voor de beste prijs