Boekentips voor vaders

Vaak denken we dat (aanstaande) vaders het gemakkelijk hebben tijdens de zwangerschap van hun vriendin/vrouw. Ook nadat het kind geboren is, lijkt het erop alsof het grootste deel van de zorg voor de (kersverse) moeder is. Dit is echter een verkeerde gedachte. Vaders zijn namelijk even belangrijk als moeders en hebben het ook moeilijk tijdens én na de zwangerschap.

Beste boek voor vaders van 2019

 Product naam 
1.
Tuurlijk schatjeMeer info »
2.
Help! Ik word (super) papaMeer info »
3.
Voorleespret - Voorleespret met papaMeer info »
4.
Het vadersboekMeer info »
5.
Vaders eerste jaarMeer info »
6.
Commando papaMeer info »
7.
Vaders zijn ook zwangerMeer info »
8.
Het 9 maanden boek voor papaMeer info »
9.
Aanpakken voor aanstaande vadersMeer info »
10.
Zo doe je dat - PapaMeer info »

Om (aanstaande) vaders te helpen, zijn er daarom boeken speciaal voor hen geschreven. Ben jij een (aanstaande) vader die naar hulp zoekt en probeer je daarom het beste boek voor vaders te vinden? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij begrijpen het belang van boeken voor vaders en hebben daarom een top 10 lijst voor je samengesteld. Alle boeken uit deze lijst hebben we ook apart toegelicht. Je kunt dus de verschillende boeken met elkaar vergelijken en vervolgens jouw beste boek voor vaders uitkiezen.

Ook voor (aanstaande) vaders zijn er boeken geschreven en wij kennen ze!
Hieronder tref je de tips voor de beste boeken voor vaders.

1. Tuurlijk schatje

Tuurlijk schatjeWanneer een vrouw zwanger is, voelt haar man met haar mee. Daarom is het boek Tuurlijk schatje wellicht het beste boek voor vaders. Omdat men weet dat de meeste mannen niet dol zijn op lezen, is dit uniek boek geschreven als een app. Je ziet dus super korte teksten die zijn ingedeeld in de bekende 42-weken structuur. Elke dag van de week is er tevens een terugkerend thema. Zo is maandag de dag voor papa, dinsdag de dag voor mama, woensdag gaat over geld, donderdag gaat over de baby, vrijdag is voor de naasten, het zaterdagthema gaat over vrije tijd en zondag is de rustdag. Het algemeen thema in dit boek is wat er allemaal verandert wanneer je vader wordt. Je krijgt tevens “normale” adviezen over wat te doen en laten tijdens de zwangerschap, hoe de baby zich ontwikkelt en hoe een vrouw zich voelt.

Eigenschappen van het boek Tuurlijk schatje:

 • Het boek, dat speciaal is geschreven voor aanstaande vaders, is geschreven in app-vorm.
 • Tijdens het lezen van het boek kom je te weten wat er allemaal verandert als je vader wordt.
 • In het boek vind je de bekende 42 weken-structuur met elke dag van de week een terugkerend thema.
Klik hier voor de beste prijs

2. Help! Ik word (super) papa

Help! Ik word (super) papaJe vrouw heeft je net verteld dat je vader wordt. Nu realiseer je je dat je eigenlijk nog niets afweet van vader zijn. Daarom kies je voor het beste boek voor vaders, Help! Ik word (super) papa. In dit boek vind je alles wat je als toekomstige vader moet weten over 9 maanden zwangerschap en de eerste weken na de geboorte. Het boek is dus eigenlijk een soort van handboek voor aanstaande vaders en is geschreven door een ervaringsdeskundige. Aangezien je al enigszins in paniek bent omtrent het vader worden, is het zeker prettig om dit boek te lezen. Het boek geeft je namelijk op een humoreske en luchtige wijze nuttige en vooral praktische informatie. Per hoofdstuk lees je over een maand van de zwangerschap. Er zijn tevens handige schema’s en er is extra informatie in aparte tekstkaders. Ook de eigen ervaring van de auteur vind je in het boek.

Eigenschappen van het boek Help! Ik word (super) papa:

 • Per hoofdstuk wordt een maand van de zwangerschap in het boek behandeld.
 • Het boek geeft je op een humoreske en luchtige wijze nuttige en vooral praktische informatie.
 • Dit boek is een soort handboek voor aanstaande vaders en is geschreven door een ervaringsdeskundige.
Klik hier voor de beste prijs

3. Voorleespret – Voorleespret met papa

Voorleespret - Voorleespret met papaWe kennen allemaal het belang van voorlezen aan kinderen. Echter, vaak denken we dat alleen moeders voorlezen. Vaders zijn vaak ook heel goed in het voorlezen, vooral als ze het juiste boek hebben. Daarom kies je voor het boek Voorleespret – Voorleespret met papa. Dit boek, dat wellicht het beste boek voor vaders is, is eigenlijk een bundel met 10 verhalen. Deze verhalen kunnen onafhankelijk van elkaar voorgelezen worden. Bovendien zijn de onderwerpen fantasierijk, waardoor nog papa, noch het kind van de verhalen vervelen. Zo kun je lezen over een trein die naar het verleden reist, een jongen die een dinosaurusbot vindt en een prins die in een draak verandert. Op de eerste pagina van elk verhaal staat er geschreven hoe lang het voorlezen van het verhaal kan duren. Als je wil dat je kind gauw gaat slapen, kun je dus een kort verhaaltje voorlezen.

Eigenschappen van het boek Voorleespret – Voorleespret met papa:

 • Deze verhalenbundel bestaat uit 10 onafhankelijk voor te lezen fantasierijke verhalen.
 • Op de eerste pagina van elk verhaal, kun je aflezen hoe lang het voorlezen ongeveer duurt.
 • Door het kleurgebruik, de vele illustraties en de groter gedrukte woorden, is de opmaak van dit boek levendig.
Klik hier voor de beste prijs

4. Het vadersboek

Het vadersboekVaak denken mannen dat vaders pas belangrijk worden wanneer de kinderen wat ouder zijn. Echter, onderzoek laat zien dat vaders direct na de geboorte een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kleine kinderen. Daarom neem je het boek Het vadersboek goed door. In dit boek, dat wellicht het beste boek voor vader is, wordt er op een humoristische wijze ingegaan op de diverse rollen en taken van ouders. Je komt ook te weten dat vaders al vanaf de geboorte intensief betrokken zijn bij de baby. Om het lezen van het boek voor (aanstaande) vaders interessanter te maken, worden de onderwerpen door middel van cartoons, flowcharts, checklists en met een grote dosis humor uitgelegd. Elk onderwerp wordt besproken vanuit een positieve grondhouding. Bovendien worden veel onderwerpen toegelicht zoals vaders in verschillende culturen, vader en dochter, vader en zoon, vaderschap bij dieren en emoties bij kinderen.

Eigenschappen van het boek Het vadersboek:

 • Alles wordt in het boek besproken vanuit een positieve grondhouding.
 • In dit boek worden verschillende onderwerpen toegelicht zoals vader en dochter, vader en zoon en emoties bij kinderen.
 • De schrijver heeft het boek aantrekkelijk gemaakt voor (aanstaande) vaders door te zorgen voor cartoons, checklists, flowcharts en een grote dosis humor.
Klik hier voor de beste prijs

5. Vaders eerste jaar

Vaders eerste jaarAls kersverse vader weet je vaak niet wat je moet doen. De hele verzorging van de baby kun je ook niet overlaten aan de kersverse moeder, omdat ook voor haar alles nieuw is. Daarom ga je op zoek naar informatie door het beste boek voor vaders te lezen. Het boek Vaders eerste jaar kan je waarschijnlijk goed op weg helpen. Dit boek is namelijk geschreven door een vader van 3 kinderen. Hij geeft je dus in dit boek de nodige tips ten aanzien van jouw nieuw leven als vader. Het boek is voor het gemak ingedeeld in weken. Daarnaast wordt er op elke bladzijde besproken wat in die week de hoogtepunten zijn. Je komt tevens te weten waar je als vader rekening mee moet houden. Om je angst als nieuwe papa een beetje weg te werken, is er in het boek gebruik gemaakt van (grappige) illustraties in kleur.

Eigenschappen van het boek Vaders eerste jaar:

 • Het boek is in weken opgedeeld en op elke bladzijde vind je de hoogtepunten van die week.
 • Dit boek, dat geschreven is door een vader van 3 kinderen, gaat over het eerste jaar als vader.
 • Door dit boek te lezen kom je onder andere te weten waar je als vader rekening mee moet houden.
Klik hier voor de beste prijs

6. Commando papa

Commando papaVaak houden mannen van een straight to the point aanpak. Daarom heeft Neil Sinclair, voormalig commando bij de Royal Engineers, het boek Commando papa uitgebracht. In dit boek vertelt hij je op een originele manier alles wat kersverse vaders moeten weten om op een deskundige manier om te gaan met hun baby en peuter. Het boek is bovendien het beste boek voor vaders, omdat het boek geschreven is in de vorm van een legerhandleiding. Zelfs de onderwerpen die worden aangesneden zijn divers van aard, waardoor kersverse vaders veel leren. Zo legt de schrijver van het boek op een deskundige wijze uit hoe een vader de wegwerpluier van zijn baby kan verschonen. Vaders komen ook te weten hoe ze de fles aan baby’s kunnen geven en hoe ze de navelstomp moeten schoonmaken. Als lezer moet je de gebruikte militaire taal er maar bij nemen.

Eigenschappen van het boek Commando papa:

 • Dit boek is uniek, omdat het geschreven is in de vorm van een legerhandleiding.
 • Als lezer kun je beschikken over een interactieve website, die ondersteuning biedt aan dit boek aan de hand van video’s en bijkomende informatie.
 • In dit boek vind je onder andere informatie over hoe je een wegwerpluier kunt verschonen, hoe je de navelstomp kunt schoonmaken en hoe je de fles aan je baby kunt geven.
Klik hier voor de beste prijs

7. Vaders zijn ook zwanger

Vaders zijn ook zwangerAls aanstaande vader kan het aanvoelen alsof je vrouw tijdens de zwangerschap alle aandacht krijgt. Echter, wanneer het kind geboren is, wordt er wel van jou verwacht dat je klaar staat voor zowel je vrouw als je kind. Daarom kun je een boek lezen met allerlei tips over de zwangerschap en bevalling. Hier verwijzen we naar het boek Vaders zijn ook zwanger. Dit boek is geschreven door een vader, die de moeizame zwangerschap van zijn vriendin heeft meegemaakt. Hij vertelt hier alles over in 9 hoofdstukken. Het boek begint bij het IVF-traject en behandelt ook onderwerpen zoals ziekenhuisopname, angst en samen op de borstvoedingscursus. Tot slot wordt er gesproken over de bevalling. Dit boek heeft de auteur geschreven voor aanstaande vaders, omdat hij van mening is dat vaders ook zwanger zijn, maar erg weinig aandacht krijgen. Vervolgens komen ze bovendien in een nieuwe wereld terecht.

Eigenschappen van het boek Vaders zijn ook zwanger:

 • Dit boek is geschreven door een vader en is gericht op aanstaande vaders, omdat zij ook “zwanger” zijn.
 • In het boek wordt het hele proces van zwangerschap tot de bevalling in luchtige bewoordingen beschreven.
 • Het boek bevat in luchtige en klare mannentaal wat er allemaal kan gebeuren in en rond de zwangerschap, inclusief waardevolle tips.
Klik hier voor de beste prijs

8. Het 9 maanden boek voor papa

Het 9 maanden boek voor papaAls aanstaande vader weet je vaak niet wat je te wachten staat. Het is daarom een goed idee om je voor te bereiden op deze periode, door het boek Het 9 maanden boek voor papa te lezen. Wij vinden dat dit boek wellicht het beste boek voor vaders is, omdat het boek een uitgebreide informatiebron vormt voor aanstaande vaders. Voor een optimale leesbaarheid is het boek verdeeld over de drie trimesters van de zwangerschap, de bevalling en de eerste periode daarna. In 12 hoofdstukken wordt er een schat aan informatie en praktische adviezen gegeven. Deze hebben allemaal betrekking op aanstaande vaders. Denk er bijvoorbeeld aan dat je meer te weten komt over veranderingen in de levensstijl en de relatie. Ook over zwangerschapsklachten en -problemen kom je meer te weten. Je vindt in het boek tevens tips om je goed voor te bereiden op de geboorte.

Eigenschappen van het boek Het 9 maanden boek voor papa:

 • Begrippen en onderwerpen worden in aparte kaders extra toegelicht.
 • Dit boek vormt een uitgebreide informatiebron voor aanstaande vaders.
 • In het boek vind je een schat aan informatie en praktische adviezen, die betrekking hebben op aanstaande vaders.
Klik hier voor de beste prijs

9. Aanpakken voor aanstaande vaders

Aanpakken voor aanstaande vadersVaak wanneer mannen op zoek gaan naar het beste boek voor vaders, komen ze allerlei medische boeken tegen. Dit is voor hen vaak niet fijn, omdat ze boeken willen lezen, die zijn geschreven vanuit hun belevingswereld. Daarom is het boek Aanpakken voor aanstaande vaders zeker een aanrader. Dit boek helpt je als aanstaande vader om te voorkomen dat je je geen raad weet tijdens de zwangerschap en na de bevalling van je vrouw/vriendin. Het boek is geschreven door een verloskundige, die zelf ook vader is van 2 dochters. Hij schreef het boek bovendien als naslagwerk, zodat vaders weten hoe te handelen tijdens en na de zwangerschap. Er worden in dit boek in 7 hoofdstukken verschillende onderwerpen toegelicht zoals zwangerschap, bevalling, pijndemping, kunstverlossingen en natuurlijk ook de kraamtijd. Ook moeilijkere keuzes zoals de houding van de vader bij een keizersnee komen aan de orde.

Eigenschappen van het boek Aanpakken voor aanstaande vaders:

 • Op een speelse manier komen in het nawoord begrippen, websites en publicaties aan de orde.
 • Er wordt zelfs ingegaan op moeilijkere keuzes voor de vader zoals zijn houding bij een keizersnee.
 • In dit boek wordt er in 7 hoofdstukken verteld over de zwangerschap, bevalling, pijndemping, kunstverlossingen en de kraamtijd.
Klik hier voor de beste prijs

10. Zo doe je dat – Papa

Zo doe je dat - PapaJe wordt niet zomaar vader. Daarom laat je je goed informeren over dit onderwerp en ga je op zoek naar het beste boek voor vaders. Als je het boek Zo doe je dat – Papa leest, kom je sowieso veel te weten. Dit boek bevat namelijk maar liefst 156 tips voor aanstaande vaders en vaders van baby’s/dreumesen. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat je lappen tekst hoeft te lezen, want de tips worden door middel van zeer summiere teksten uitgelegd. Er wordt ook gebruik gemaakt van instructieve kleurenillustraties. Het boek is ingedeeld in 3 rubrieken, namelijk “vooraf”, “het is zover” en “spelenderwijs”. Er wordt in deze rubrieken onder andere aandacht besteed aan de kans op een jongen of juist een meisje vergroten, herkennen dat zij zwanger is, een naam bedenken, de bevallingsstadia kennen en ga zo maar door. Soms wordt er zelfs naar een gerelateerde activiteit verwezen.

Eigenschappen van het boek Zo doe je dat – Papa:

 • Dit boek bevat 156 tips voor aanstaande vaders en ook vaders van baby’s en dreumesen.
 • Voor het gemak worden de tips uitgelegd door middel van summiere teksten en instructieve kleurenillustraties.
 • Er wordt aandacht besteed aan een scala aan onderwerpen zoals een naam bedenken, een huilende baby sussen, samen een boekje lezen, enzovoorts.
Klik hier voor de beste prijs