AVI E3: Leren lezen eind groep 3

Hoewel er verschillende manieren zijn om een boek voor je kind uit te kiezen, is het handig om een boek te kopen aan de hand van het AVI-niveau van je kind. Verschillende kinderen lezen namelijk ook op verschillende niveaus. Is er geconstateerd dat jouw kind op het AVI E3-niveau leest, dan raden we je aan om te kiezen voor het beste AVI E3 boek voor jouw kind.

Beste AVI E3 boek van 2019

 Product naam 
1.
MatildaMeer info »
2.
Agent en Boef - Lol in de luchtMeer info »
3.
Ssst... Ik Lees! - Ken jij die mop al?Meer info »
4.
In de aanvalMeer info »
5.
Het boek van LeoMeer info »
6.
Suske en Wiske JuniorMeer info »
7.
Lezergame - Prins in noodMeer info »
8.
Durf ElandMeer info »
9.
Robot is mijn vriendMeer info »
10.
De man op de maanMeer info »

Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben we zelfs een top 10 lijst voor je samengesteld met de beste boeken van dit niveau. De namen van deze boeken zie je in de bovenstaande tabel. We hebben bovendien ook elk van deze boeken gerecenseerd zodat je de verschillende verhalen met elkaar kunt vergelijken. Er zijn verhalen van allerlei genres zoals fantasie, actie en zelfs comedy. Lees dus snel dit artikel en vind gemakkelijk het beste AVI E3 boek voor jouw kind!

Leest je kind op een ander niveau? Klik hier en ga naar het niveau dat bij je kind past.

1. Matilda

MatildaKen jij de bestseller Matilda? Dit boek is al vele jaren enorm bekend. Het fantastisch boek is zelfs succesvol verfilmd. De hoofdfiguur in het verhaal is een briljant meisje. Ze is bovendien gevoelig en kan goed leren. Dat is te merken aan het feit dat ze al kon praten als een volwassene toen ze slechts anderhalf jaar jong was. Bovendien kon Matilda boeken van wereldberoemde schrijvers zoals Dickens en Hemingway lezen toen ze drie jaar was. Helaas behandelen haar ouders haar als een onderkruipsel, omdat ze haar maar lastig vinden. Als het even kon, zouden ze haar het huis uit jagen. Op een bepaald moment wordt het even teveel voor Matilda. Daarom besluit ze haar ouders te straffen. Ook het hoofd van haar school, juffrouw Bulstronk, die kinderen graag pest, wordt aangepakt door Matilda. Dit prachtig boek is wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kind.

Eigenschappen van het boek Matilda:

 • Dit boek is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • Er is in het boek gezorgd voor mooie tekeningen van Quentin Blake.
 • In het boek kom je korte, getitelde hoofdstukken tegen met gemakkelijk leesbare zinnen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Agent en Boef – Lol in de lucht

Agent en Boef - Lol in de luchtHet is de taak van politieagenten om boeven te pakken. Echter, het is niet altijd even gemakkelijk voor hen om de boeven te pakken te krijgen. Dit is duidelijk te zien in het boek Agent en Boef – Lol in de lucht, dat wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kind is. In dit boek is boef ontsnapt door aan grote ballonnen te gaan hangen. De agent gaat hem achterna. Echter, er verdwijnen ondertussen steeds meer dingen de lucht in. Zo verdwijnt de muts van de kok, de kat van een vrouw en ook het haar van een man. Er verdwijnt zelfs een hele schoolklas de lucht in. Wanneer de broek van de agent wordt opgeblazen met lucht, gaat ook hij de lucht in. Zo kan hij boef achtervolgen. Er worden zo nu en dan zelfs ballonnen doorgeprikt. Zal het de agent lukken om de boef te pakken?

Eigenschappen van het boek Agent en Boef – Lol in de lucht:

 • Kinderen vanaf ongeveer 6,5 jaar kunnen dit boek lezen.
 • Het verhaal gaat over een agent die een ontsnapte boef achterna gaat.
 • De vlotte tekst en kleurrijke, dynamische illustraties vormen samen het verhaal.
Klik hier voor de beste prijs

3. Ssst… Ik Lees! – Ken jij die mop al?

Ssst... Ik Lees! - Ken jij die mop alSommige kinderen vinden het prettig om boeken met ingewikkelde verhaallijnen te lezen. Weer andere kinderen lezen het liefst bundels korte verhalen. Echter, het kan ook voorkomen dat je kind niet echt houdt van lezen. Als dat het geval is en je wil hem/haar toch stimuleren om te lezen, dan is een moppenboekje een aanrader. In dergelijke boeken vind je korte moppen die je laten lachen. Is een dergelijk boek het beste AVI E3 boek voor jouw kind? Dan kun je kiezen voor het boek Ssst… Ik Lees! – Ken jij die mop al?. De naam van het boek spreekt voor zich. Dit boek zit vol met leuke mopjes die je kind zelf kan lezen. Hierdoor ontstaat er veel leespret. Bovendien lacht je kind zich krom. Het boek uit de serie “Ssst ik lees” is zeker een aanrader voor kinderen die geen lange verhalen willen lezen.

Eigenschappen van het boek Ssst… Ik Lees! – Ken jij die mop al?:

 • Dit boek maakt deel uit van de serie “Ssst ik lees”.
 • Naast de verschillende moppen zijn er leuke illustraties.
 • In het boek zijn er leuke mopjes die kinderen zelf kunnen lezen.
Klik hier voor de beste prijs

4. In de aanval

In de aanvalElk kind heeft andere voorkeuren. Zo leest het ene kind graag dierenverhalen, terwijl een ander kind het liefst over sport leest. Is jouw kind dol op voetbal en houdt hij/zij daarom ook van boeken over deze sport? Dan is het beste AVI E3 boek voor hem/haar wellicht het boek In de aanval. Dit boek gaat over Bas, die voetbal speelt bij de Effies van R.V.C. Het jongetje speelt voetbal in een team van zes spelers. Op een dag nemen ze het op tegen een sterker team dat bovendien bestaat uit 7 spelers. Daarnaast raakt Frank, uit het team van Bas, geblesseerd. Wat moeten ze nu doen? Na de pauze kijkt het team tegen een achterstand aan. Kim, het zusje van een E-speler, wordt daarom de vervanger van Frank. Natuurlijk hebben de jongens uit het team hun twijfels over een meisje in hun team. Zal zij zorgen voor een overwinning?

Eigenschappen van het boek In de aanval:

 • In dit boek is een meisje de held van het team.
 • Het boek is ideaal voor lezers vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Dit boekje is voorzien van vrolijke, kleurrijke illustraties.
Klik hier voor de beste prijs

5. Het boek van Leo

Het boek van LeoKinderen hebben meestal geen interesse in de geschiedenis. Echter, als de geschiedenis is verwerkt in een verhaalboek, dan lezen kinderen er vaak graag over. Daarom is het boek Het boek van Leo wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kind. Dit boek gaat over Leo (Leonardo da Vinci). Deze man is dol op tekenen en schilderen en maakt zelfs graag beelden. Hij is zeer goed in wat hij doet en wil graag mooie dingen maken. Echter, hij zoekt werk. Daarom schrijft hij een brief naar de rijke Ludo, die ook van mooie dingen houdt. Leo maakt voor Ludo een muurschildering in de eetzaal en een paard voor in de tuin. Hij maakt tevens verschillende tekeningen. Helaas gelooft Ludo niet in de ideeën van Leo. Na een lange tijd komen de twee mannen elkaar weer tegen, maar op dat moment is Leo bezig met zijn Mona Lisa…

Eigenschappen van het boek Het boek van Leo:

 • Het boek gaat over het leven van Leonardo da Vinci.
 • In het boek kom je mooie kleurrijke illustraties tegen.
 • Je kunt kinderen vanaf ongeveer 6 jaar dit boek zelf laten lezen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Suske en Wiske Junior

Suske en Wiske JuniorWanneer volwassenen horen over Suske en Wiske, worden ze vaak nostalgisch. Deze verhalen waren in hun tijd enorm populair. Wil je daarom dat je kind ook leest over dit duo? Dan is het boek Suske en Wiske Junior wellicht het beste AVI E3 boek voor hem/haar. Dit boek is namelijk een verzameling van 4 stripverhalen over Suske en Wiske. De verhalen kunnen onafhankelijk van elkaar gelezen worden. In één van de verhalen gaan Suske en Wiske na wie het hoogst kan klimmen. Een ander verhaal gaat over een kat die piano kan spelen. Bovendien kijken Suske en Wiske hoe de kat een muis vangt. Ze gaan zelfs na hoe ze de vogels in de winter kunnen verzorgen. De verhalen zijn dus niet alleen leuk om te lezen, maar ook nog eens leerrijk. In het boek zijn er prachtige illustraties en korte zinnen, waardoor het leren lezen aantrekkelijk wordt voor kinderen.

Eigenschappen van het boek Suske en Wiske Junior:

 • Het boek is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Met dit stripboek maak je het leren lezen aantrekkelijk voor kinderen.
 • In het boek met mooie illustraties vind je 4 stripverhalen, die onafhankelijk van elkaar gelezen kunnen worden.
Klik hier voor de beste prijs

7. Lezergame – Prins in nood

Lezergame - Prins in noodSommige kinderen kunnen hard rennen. Weer anderen kunnen snel leren. Iedereen heeft een bepaald talent. Wil je je kind deze levensles leren? Dan kun je hem/haar het boek Lezergame – Prins in nood laten lezen. Dit boek is wellicht het beste AVI E3 boek over verschillende talenten. In het boek kunnen alle teamleden van de Lezergame namelijk iets bijzonders. Zo kan Run hard rennen en hoog springen. Bit daarentegen kan rollen en zich bol maken. Daarnaast wordt Zip onzichtbaar en Bot is een robot. De verschillende teamleden krijgen een opdracht. Ze moeten namelijk prins Jurg vinden en het land redden. Dit gaat niet gemakkelijk. Ze worden tijdens hun zoektocht namelijk dwarsgezeten door de valse Kaan, die de macht heeft en de broer is van de zieke koning Hub. Hub helpt hen echter om de woordgrot te vinden, waar prins Jurg is.

Eigenschappen van het boek Lezergame – Prins in nood:

 • In het boek kom je cartoonachtige kleurenillustraties tegen.
 • De tekst bevat korte zinnen, die soms geschreven zijn in tekstballonnen.
 • Aan de achterkant van het boek voor kinderen vanaf ongeveer 6,5 jaar zijn er opdrachten.
Klik hier voor de beste prijs

8. Durf Eland

Durf ElandSommige kinderen durven veel terwijl andere kinderen nogal huiverig of bang zijn. Wil je je kind laten zien dat durven soms belangrijk is? Dan is het boek Durf Eland wellicht het beste AVI E3 boek voor hem/haar. In dit boek woont Eland in het grote wilde woud. Hij heeft bovendien fijne vrienden, die graag in plassen spelen, lol maken in de sneeuw en het leuk vinden om te vliegeren. Eland vindt deze activiteiten echter maar niets. Dit komt mede doordat hij een beetje bang is. Hij mist echter toch iets. Daarom denkt hij er lang over na wat hem blij zal maken. Hij komt tot de conclusie dat hij moet durven en besluit daarom op een dag om te gaan zeilen. Hierdoor belandt hij in allerlei avonturen. Denk je dat hij zijn vrienden Bever en Beer uit het woud ooit eens terug zal zien?

Eigenschappen van het boek Durf Eland:

 • Het thema van dit boek is durven.
 • In het boek kom je mooie schilderachtige illustraties tegen.
 • Je kunt het boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar of je kunt kinderen vanaf ongeveer 6,5 jaar het boek zelf laten lezen.
Klik hier voor de beste prijs

9. Robot is mijn vriend

Robot is mijn vriendLeest je kind het liefst zeer spannende boeken? Is hij/zij bovendien een beetje nieuwsgierig? Dan is het beste AVI E3 boek voor hem/haar wellicht het boek Robot is mijn vriend. In dit boek vindt Tim op weg naar huis een ding. Hij weet niet wat het is, maar de knop op het ding maakt hem nieuwsgierig. Daarom drukt hij op de knop. Eerst gebeurt er niets. Echter, plotseling begint alles te tollen. Tim wordt duizelig en doet zijn ogen dicht. Wanneer hij zijn ogen weer opendoet, ziet hij dat de huizen weg zijn. Hij staat bovendien in een bos. Plotseling hoort hij een blikkerige stem. Het blijkt dat hij nu is omgeven door robots, die het ding met de knop willen hebben. Tim wordt boos en vecht terug. Echter, het ding breekt in 2 stukken. Daarom vlucht Tim. Hij weet echter niet hoe hij weer thuis moet komen…

Eigenschappen van het boek Robot is mijn vriend:

 • Doordat het verhaal spannend is, houdt het de aandacht goed vast.
 • Dit boek met korte zinnen is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 6,5 jaar.
 • In het boek vind je stripachtige tekeningen die zijn omlijnd in donkere kleuren.
Klik hier voor de beste prijs

10. De man op de maan

De man op de maanAls we ’s nachts naar de lucht kijken en de maan zien, dan lijkt het zo ver weg. Er zijn echter al astronauten naar de maan gereisd. Wil je je kind graag door middel van een spannend verhaal over deze reis naar de maan vertellen? Dan is het beste AVI E3 boek voor hem/haar het boek De man op de maan. Dit boek gaat over de astronauten Neil, Buzz en Mike, die in 1969 naar de maan zijn gereisd. Zo kom je een relaas tegen van het vertrek van de raket, de reis door de ruimte en ook de landing op de maan. Vervolgens lees je over de eerste wandeling op de maan en de terugkomst op aarde. De astronauten hebben tijdens de reis continu contact met de aarde en ze vertellen elkaar wat ze zien, wat ze doen en hoe ze de nieuwe ervaringen beleven.

Eigenschappen van het boek De man op de maan:

 • Dit boek gaat over de reis naar de maan van de astronauten Mike, Buzz en Neil in 1969.
 • De feiten van de maanlanding worden in dit boek op een eenvoudige manier beschreven.
 • In het boek voor kinderen vanaf ongeveer 6,5 jaar zijn er veel kleurenillustraties die de raket, de maanlander en ook de astronauten in actie tonen.
Klik hier voor de beste prijs