Dyslexie

Lezen stimuleert de taalontwikkeling van jong en oud. Daarom is het vooral voor kinderen belangrijk om regelmatig te lezen. Wat doe je dan als je kind dyslexie heeft? Je kiest natuurlijk voor het beste dyslexie boek! Dergelijke boeken hebben een speciaal lettertype, waarbij de letters minder op elkaar lijken.

Beste dyslexie boek van 2019

 Product naam 
1.
Nieuwe voetbalschoenen voor LynnMeer info »
2.
Heksje Lilly en de betoverende ezelMeer info »
3.
Floortje op ponykampMeer info »
4.
Survival, zo doe je datMeer info »
5.
Koen KampioenMeer info »
6.
LizzyMeer info »
7.
De maffe schoolreis van MaxMeer info »
8.
Moet je die Mop zien!Meer info »
9.
Kriebels en zoMeer info »
10.
Koen Kampioen speelt in ItalieMeer info »

Door een speciale lettertype zien personen met dyslexie de letters minder makkelijk gedraaid, gespiegeld of verwisseld. Het resultaat: minder leesfouten voor mensen met dyslexie, minder moeite met lezen en daarom ook meer plezier in het lezen. Wij hebben een lijst voor je gemaakt met de 10 beste dyslexie boeken van het jaar. Dit lijstje zie je in de bovenstaande tabel. Er zijn in het lijstje bovendien boeken voor verschillende leeftijden en van verschillende genres. Bekijk dus snel de tabel, lees de recensies en kies vervolgens het beste dyslexie boek voor jouw kind uit.

1. Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn

Nieuwe voetbalschoenen voor LynnIs jouw kind dol op voetballen? Of wil je je kind leren over de moeilijke tijden die anderen moeten doorstaan? Dan is het beste dyslexie boek voor jouw kind wellicht het boek Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn. Dit boek uit de reeks Het Meidenteam gaat over een meisje wiens lust en leven voetbal is. Echter, thuis bij Lynn hebben ze het niet breed. Ze heeft bovendien op den duur nieuwe voetbalschoenen nodig, omdat haar oud paar te klein is geworden. Haar moeder loopt zelfs achter met het betalen van de contributie. Hierdoor weet Lynn niet of ze wel op voetbal kan blijven. Voor haar geluk grijpt het meidenteam in. Dit verhaal met een eenvoudige opzet, taal met vele dialogen en goed uitgewerkte emoties is een mooie aanvulling op de vele boeken die zijn geschreven over voetballende jongens. Het boek is bovendien perfect voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Eigenschappen van het boek Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn:

 • Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • In dit verhaal heeft de familie van voetbalster Lynn het niet breed, waardoor ze misschien moet stoppen met voetballen.
 • Dit boek met een illustratie van een voetbal boven elke hoofdstuktitel gaat over meiden die zowel voetbal als vriendschap serieus nemen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Heksje Lilly en de betoverende ezel

Heksje Lilly en de betoverende ezelHeeft jouw kind het sprookje “Tafeltje dek je” gelezen? In dit sprookje is er een ezel die goud spuugt. Heeft jouw kind er ook van gedroomd om een dergelijk ezeltje te hebben? Dan kan hij/zij alles kopen wat hij/zij ooit had gewild. Hetzelfde dacht het broertje van Lilly uit het boek Heksje Lilly en de betoverende ezel ook. Hij wenste dat hij ook zo’n ezel had om alles te kopen wat hij maar wilde. Zijn zus Lilly, het heksje, liet hier geen gras over groeien. Ze zocht daarom in haar toverboek en vond de juiste spreuk. De getoverde ezel kon helaas slechts 1 keer goud spugen. Vervolgens zou hij voor eeuwig verdwijnen. Lilly wilde het beestje echter niet kwijt, omdat ze liever een lief ezeltje had in plaats van een berg met goud. Daarom verzon ze een plan…
Dit boek is het beste dyslexie boek voor kinderen vanaf 7,5 jaar!

Eigenschappen van het boek Heksje Lilly en de betoverende ezel:

 • Dit boek is ideaal voor lezers vanaf ongeveer 7,5 jaar.
 • Het boek laat kinderen zien dat vriendschap vaak belangrijker is dan geld.
 • In dit boek tovert het heksje Lilly een magische ezel, die slechts 1 keer goud kan spugen.
Klik hier voor de beste prijs

3. Floortje op ponykamp

Floortje op ponykampWanneer kinderen passie hebben voor een bepaalde sport, dan is het belangrijk om dit te stimuleren. Zo kun je hen bijvoorbeeld naar een kamp sturen. Laat jouw kind bovendien zien wat echte passie is, door te kiezen voor het beste dyslexie boek Floortje op ponykamp. In dit boek gaat manege Ponderosa op ponykamp. Er gaan in totaal ongeveer 40 meiden mee. Helaas zijn er van de vrijdaggroep slechts 2 deelnemers, namelijk Floor en Cynthia. Bovendien is dit tweetal, samen met nog een ander meisje, de jongste. De andere meisjes zijn namelijk al rond de veertien/vijftien jaar. Floor en Cynthia raken snel bevriend met hun leeftijdsgenootje Sanne. Het vakantiekamp wordt bovendien super gezellig en eindigt met een bonte avond. Dit heerlijk meidenboek is vakkundig geschreven en bevat de nodige spanning, ruzie, plezier met pony’s en zelfs een nestje jonge poesjes. Het verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar is geïllustreerd met tekeningen.

Eigenschappen van het boek Floortje op ponykamp:

 • Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • Dit verhaal bevat de juiste dosering spanning, ruzie, pret en verrassingen.
 • In dit verhaal gaat een groepje meisjes van de manege Ponderosa op ponykamp.
Klik hier voor de beste prijs

4. Survival, zo doe je dat

Survival, zo doe je datAls je een kind met dyslexie hebt, dan ben je vast wel bekend met de serie Zoeklicht Dyslexie. Het boek Survival, zo doe je dat is een onderdeel van deze serie. Dit boek vinden wij het beste dyslexie boek voor jou, omdat het een informatief verhaal is, dat eenvoudig is te lezen door het lagere AVI-niveau, het getinte papier en natuurlijk de mooie vormgeving. In dit boek wordt er aan je geleerd hoe je kunt overleven op een onbewoond eiland. Je leert tevens hoe je de weg terug kunt vinden uit een donker oerwoud. Denk jij dat het mogelijk is om te blijven leven op een vlot op zee? Je komt er in dit boek achter! Er wordt zelfs aan je geleerd hoe je water kunt vinden in een snikhete woestijn en hoe je een ijskoude sneeuwstorm kunt overleven. Een zeer informatief boek dus met antwoorden op allerlei ingewikkelde vragen!

Eigenschappen van het boek Survival, zo doe je dat:

 • In dit boek krijg je de nodige tips om te overleven.
 • Dit boek is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • Het boek met een lager AVI-niveau, een mooie vormgeving en getint papier is speciaal geschreven voor kinderen met dyslexie.
Klik hier voor de beste prijs

5. Koen Kampioen

Koen KampioenHoudt jouw kind van voetballen en wil hij/zij later prof worden? Dan is het boek Koen Kampioen wellicht het beste dyslexie boek voor jouw kind. Dit boek gaat over de voetballer Koen, die gek is op voetballen en later prof wil worden. Hij maakt bij zijn club FC Top regelmatig doelpunten. Daarom krijgt hij de bijnaam Koen Kampioen. Op een dag verdwijnt er een portemonnee met geld uit de kleedkamer. Topvoetballer Koen wordt verdacht van diefstal en wordt daarom door zijn club geschorst. Echter, zijn vrienden blijven geloven dat hij onschuldig is. Samen zoeken ze naar de dader. Dit verhaal is spannend voor zowel jongens als meisjes. Het verhaal heeft bovendien een goede opbouw, is in heldere taal en korte zinnen geschreven en heeft een happy end. Om het boek voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar aantrekkelijker te maken, zijn er in het binnenwerk zwart-wittekeningen geplaatst.

Eigenschappen van het boek Koen Kampioen:

 • Dit boek is perfect voor voetballiefhebbers vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Het boek bevat aan de binnenzijde zwart-wittekeningen en is in heldere taal en korte zinnen geschreven.
 • In dit boek wordt topvoetballer Koen verdacht van diefstal en moet hij samen met zijn vrienden zijn onschuld bewijzen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Lizzy

LizzyMoeten jij en je gezin binnenkort verhuizen? Dat kan minder prettig zijn voor de kinderen. Zij moeten namelijk hun vriendjes en vriendinnetjes achterlaten. Om je kinderen te laten zien dat verhuizen echt niet zo’n drama hoeft te zijn, kun je hen het boek Lizzy laten lezen. Dit boek is wellicht het beste dyslexie boek voor jouw kinderen. In het verhaal verhuist Lizzy namelijk tegen haar zin met haar moeder vanuit Amsterdam naar een oude boerderij op het platteland. Daar begint het gemis voor Lizzy. Ze mist namelijk niet alleen haar vriendinnen, maar ook het stadsleven en haar favoriete winkels. Echter, gaandeweg krijgt ze nieuwe vrienden en vriendinnen en ontdekt ze hoe leuk dieren op een boerderij zijn. Na lang zeuren krijgt ze zelfs een eigen hondje. Eind goed al goed dus in dit vlot geschreven boek met een ruime bladspiegel.

Eigenschappen van het boek Lizzy:

 • Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Als lezer krijg je inzicht in de gevoelens van Lizzy, waardoor je met haar kan meeleven.
 • In dit boek verhuist Lizzy tegen haar zin van de stad naar een boerderij, moet ze wennen aan het leven op het platteland en moet ze nieuwe vrienden maken.
Klik hier voor de beste prijs

7. De maffe schoolreis van Max

De maffe schoolreis van MaxIn dit lijstje hebben we al een boek uit de serie Zoeklicht Dyslexie gerecenseerd. Deze reeks is echter perfect voor kinderen met dyslexie, waardoor we nog een boek uit deze reeks aanbevelen. Hier verwijzen we naar het boek De maffe schoolreis van Max. Wij vinden dit boek het beste dyslexie boek voor jou, omdat het gaat over een jongen Max, die te laat op school aankomt op de dag van de schoolreis. Wanneer hij op school aankomt, ziet hij nog net de bus de straat uitrijden. De bus brengt zijn klasgenootjes naar de haven. Vanuit de haven moeten ze bovendien met de veerboot naar een eiland varen. Hoewel Max in eerste instantie verdrietig is dat hij de bus heeft gemist, kan hij gelukkig met zijn buurman mee met de trein naar de stad. Daar blijkt dat hij niet de enige is met tegenslag. Komt hij op tijd bij de boot?

Eigenschappen van het boek De maffe schoolreis van Max:

 • Het boek is op allerlei manieren aangepast om het leesgemak te bevorderen.
 • In dit verhaal komt Max te laat aan op school, waardoor hij de bus van zijn schoolreis mist.
 • Dit boek met aantrekkelijke illustraties en korte zinnen is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

8. Moet je die Mop zien!

Moet je die Mop zien!Als je een kind met dyslexie hebt en je wil het lezen bevorderen, dan kies je voor een dyslexie boek. Echter, het hoeft niet perse een leesboek te zijn. Wat dacht je van een moppenboek? Als een dergelijk boek perfect klinkt, dan is het boek Moet je die Mop zien! wellicht het beste dyslexie boek voor jouw kind. Dit boek is namelijk een moppenboekje dat is afgewisseld met woordraadseltjes. Vaak zijn de mopjes bovendien taalgrapjes met synoniemen en homoniemen. Hoewel sommige grapjes al heel oud zijn, blijven ze grappig. De mopjes leren de lezer ook op speelse wijze hoe je kunt spelen met taal en woorden. Om het boek aantrekkelijker te maken, is er tevens gebruik gemaakt van vrolijk gekleurde plaatjes. Deze vullen de tekst optimaal aan en helpen de lezer om het taalgrapje te begrijpen. Er is zelfs gezorgd voor multiculturele personen in de tekeningen!

Eigenschappen van het boek Moet je die Mop zien!:

 • In dit boek vind je moppen, grappige kleine strips en zelfs raadsels.
 • Om het boek aantrekkelijker te maken, is er gebruik gemaakt van vrolijk gekleurde illustraties.
 • Het boek is leestechnisch eenvoudig (AVI E3 M4 E4) en sluit tegelijkertijd aan bij de beleving van kinderen tussen de 9 en 12 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

9. Kriebels en zo

Kriebels en zoHeeft jouw kind een beste vriend of vriendin? Dan doen de twee waarschijnlijk alles samen. Echter, wanneer er een vriendje of vriendinnetje in het spel komt, kan alles veranderen. Bereid je kind voor op een dergelijke situatie door hem/haar het boek Kriebels en zo te laten lezen. Dit boek is wellicht het beste dyslexie boek voor jouw kind, omdat het gaat over 2 beste vriendinnen, Sanne en Rianne. Het feit dat hun namen rijmen zegt volgens hen al genoeg. Plotseling wordt Rianne verliefd en voelt ze allerlei kriebels. Nu is het enige waar ze over praat haar verliefdheid. Gelukkig weet Sanne wat ze kan doen. Ze gaat zelf ook verliefd worden. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Dit blijkt echter toch een uitdaging te zijn, want Sanne begrijpt niet veel van verliefd zijn. Denk jij dat de vriendinnen uit elkaar zullen groeien of komt alles goed?

Eigenschappen van het boek Kriebels en zo:

 • Er zijn in het boek voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar vrolijke, pagina-vullende illustraties in felle kleuren.
 • In dit boek is er gebruik gemaakt van makkelijk te lezen tekst, korte zinnen en korte hoofdstukken (AVI-M5).
 • Dit boek gaat over 2 beste vriendinnen, waarvan 1 verliefd wordt, waardoor de andere vriendin ook verliefd probeert te worden.
Klik hier voor de beste prijs

10. Koen Kampioen speelt in Italie

Koen Kampioen speelt in ItalieHeeft je kind het andere boek over Koen Kampioen uit deze lijst al gelezen? Dan is het boek Koen Kampioen speelt in Italie wellicht het beste dyslexie boek voor hem/haar. In dit boek hebben Koen en zijn vriendin Renske een probleem. Ze moeten namelijk met hun voetbalteam FC Top de bekerfinale spelen. Echter, de vader van Renske heeft voor dezelfde periode een uitnodiging gekregen voor een reünie van zijn oude profclub in Italië. Hij wil Renske en Koen bovendien meenemen om daar een voorwedstrijd te spelen. Het tweetal kan hun team FC Top toch niet in de steek laten? Hoe zullen ze dit probleem oplossen? Koen heeft namelijk aan Renske beloofd dat hij voor een oplossing zal zorgen… Natuurlijk wil jij ook weten hoe dit probleem wordt opgelost. Daarom lees je het boek met 8 hoofdstukken en meerdere illustraties die bij het verhaal passen zo snel mogelijk.

Eigenschappen van het boek Koen Kampioen speelt in Italie:

 • Het boek, dat geschreven is in AVI-M5, is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • Omdat er ook gesproken wordt over een voetbalster, Renske, is dit boek zowel geschikt voor jongens als meisjes.
 • In dit boek moeten Koen en Renske goed nadenken of ze hun voetbalclub FC Top in de steek zullen laten tijdens de bekerfinale om te gaan voetballen in Italië.
Klik hier voor de beste prijs