AVI M4: Leren lezen midden groep 4

Gaat het om het niveau AVI M4 en zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek? Dan bekijk je snel de onderstaande tabel. In deze tabel hebben we namelijk de top 10 boeken van dit niveau opgesomd.

Beste AVI M4 boek van 2019

 Product naam 
1.
Pas op, opa!Meer info »
2.
Bijt de dief in zijn billen!Meer info »
3.
De droom van AlbertMeer info »
4.
Ik lees graagMeer info »
5.
O, denneboomMeer info »
6.
De hut van groep 4Meer info »
7.
Heksje Lilly en het toverboekMeer info »
8.
Het raadsel van de schatMeer info »
9.
Troep in de ruimteMeer info »
10.
Een super doelpuntMeer info »

Het kan soms op een moeilijke opgave lijken om het beste kinderboek uit te kiezen. Echter, het uitkiezen van een geschikt boek hoeft helemaal niet moeilijk te zijn als je rekening houdt met bepaalde factoren. Zo kun je kiezen voor een boek aan de hand van de leeftijd van je kind of je kunt letten op zijn/haar technisch leesniveau. Kies je het liefst voor een boek aan de hand van het leesniveau van je kind? Bekijk dan het bovenstaande tabel. We hebben zelfs rekening gehouden met verschillende genres zodat iedereen aan zijn trekken komt. Nadat je de tabel hebt bekeken, kun je ook de individuele recensies lezen. Zo kies je gemakkelijk het beste AVI M4 boek uit.

Leest je kind op een ander niveau? Klik hier en ga naar het niveau dat bij je kind past!

Voor andere niveau’s klik hier.

1. Pas op, opa!

Pas op, opa!Als mens hebben we soms een vooroordeel wanneer we naar anderen kijken. Echter, vaak komen we erachter dat de persoon heel anders is dan we in eerste instantie dachten. Een boek waarin deze levensles op een grappige wijze wordt vertolkt is het boek Pas op, opa!. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Het gaat namelijk over Mila en Tom die zich vervelen in een nieuwe buurt en daarom belletje trekken als mogelijkheid zien. Bij huisnummer 10 schrikken ze wanneer een woest uitziende opa met een ruige baard en raar haar de deur opendoet. Voor hun pech komt er op een dag zelfs een nieuwe oppas: de man van nummer 10. Het blijkt echter dat deze oude man een bovengemiddelde portie levenslust, humor en lenigheid bezit. Daarom slaat de terughoudendheid van Tom en Mila om in bewondering.

Eigenschappen van het boek Pas op, opa!:

 • In dit boekje vind je illustraties die de tekst aanvullen.
 • Het boek is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Met dit fris en uitdagend leesmateriaal kun je het leesproces bij je kind stimuleren.
Klik hier voor de beste prijs

2. Bijt de dief in zijn billen!

Bijt de dief in zijn billen!Kinderen leren al op jonge leeftijd dat agenten dieven achterna gaan. Daarom zijn boeken over dit onderwerp zeer gewild. Een dergelijk boek, dat wellicht het beste AVI M4 boek over dit onderwerp is, is het boek Bijt de dief in zijn billen!. In dit boek hebben Don en zijn buurmeisje Rim een hond en een kraai. De hond heet Boef en de kraai heet Raa. Beide dieren waren vroeger van Dammes Dief. Intussen is de dief vrijgelaten uit de gevangenis. Hij gaat weer op dievenpad en steelt het juwelenkistje van een rijke dame. Agent Pieter Pet is in de buurt wanneer de dame de diefstal ontdekt. Echter, de dief ontsnapt toch met zijn buit. Daarom roept de agent de hulp in van Don en Rim. Boef kan namelijk de dief opsporen en Raa kan de juwelen terug stelen. Denk je dat het plan succesvol zal zijn?

Eigenschappen van het boek Bijt de dief in zijn billen!:

 • In het boek kom je tekeningen in warme kleuren tegen.
 • Dit verhaal is grappig, waardoor jonge lezers het graag lezen.
 • Het verhaal is gericht op beginnende lezers vanaf ongeveer 7 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

3. De droom van Albert

De droom van AlbertVoor kinderen zijn de meeste dingen die ze meemaken nog nieuw. Daarom stellen ze veel vragen. Als je geduldig de vragen van je kind beantwoordt, zorg je er dus voor dat hij/zij wijzer wordt. Met het boek De droom van Albert laat je je kind zien dat het goed is om vragen te stellen. Dit boek is namelijk het beste AVI M4 boek over het begrijpen van wat er om je heen gebeurt. Het boek gaat over de jonge Albert die graag wil begrijpen wat er om zich heen gebeurt. Daarom heeft hij overal vragen bij. Hij vraagt zich onder andere af waarom dingen naar beneden vallen en niet naar boven. Daarnaast wil hij weten hoe een kompas werkt en of licht een golf is die je kunt zien. Doordat de kracht van de natuur hem fascineert wil hij er alles over weten en leren.

Eigenschappen van het boek De droom van Albert:

 • Het boek gaat over Albert Einstein wiens onderzoekende geest in begrijpelijke taal is uitgebeeld.
 • De korte scènes over alledaagse gebeurtenissen waar de hoofdpersoon vragen bij stelt, zijn treffend.
 • Dit prettig leesbaar boekje voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar is voorzien van vele levendige en kleurrijke schilderingen, die sfeer geven aan het verhaal.
Klik hier voor de beste prijs

4. Ik lees graag

Ik lees graagVindt je kind het prettig om boeken over verschillende onderwerpen te lezen? Is het daarom moeilijk om een gepast boek te vinden? Dan kies je voor een boekenbundel. Een dergelijke bundel voor beginnende lezers is het boek Ik lees graag uit de boekenserie Lezen is leuk. Wij vinden dat dit boek wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind is, omdat het boek korte, eenvoudige verhalen bevat, die worden ondersteund door illustraties. De onderwerpen zijn bovendien zeer uiteenlopend, waardoor je kind het boek met plezier uitleest. Zo kom je een verhaal tegen over een kat en een muis, Sinterklaas, iemand die te laat op school aankomt, een piratenschip en zelfs de metamorfose van pop tot vlinder. In het boek wordt er bovendien gebruik gemaakt van woorden met slechts één lettergreep. Perfect voor beginnende lezers dus! Kinderen maken in het boek tevens systematisch kennis met leestekens.

Eigenschappen van het boek Ik lees graag:

 • Dit boekje met meerdere korte verhaaltjes is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Kinderen maken in dit boek systematisch kennis met leestekens zoals punt, vraagteken, uitroepteken en komma.
 • De kleurige illustraties in het boek ondersteunen het begrip van de tekst en voegen bij wijze van spreken stukjes verhaal toe.
Klik hier voor de beste prijs

5. O, denneboom

O, denneboomVeel scholen bereiden kinderen voor op feestjes. Zo leren de leerkrachten bijvoorbeeld een paar weken voor Kerstmis kerstliedjes aan kinderen. Je kunt kinderen ook kerstverhalen laten lezen. Zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek over Kerstmis? Dan raden wij het boek O, denneboom aan. Dit boek gaat over Mieke en haar broertje Wouter. Mieke heeft op de kleuterschool kerstliedjes geleerd. Wouter begrijpt het hele kerstgebeuren echter niet zo goed. Hij maakt het verhaal daarom zeer grappig en zorgt voor extra betrokkenheid van de lezer. Mieke weet alles van Kerstmis. De juf heeft het namelijk in de klas verteld. Wouter haalt echter alles door elkaar en begrijpt ook niet veel van de liedjes. Daarom probeert Mieke hem zoveel mogelijk over Kerstmis te vertellen. Het kerstverhaal wordt in dit boek heel begrijpelijk verteld. Ook de geboorte wordt aan de hand van een voorbeeld op een kinderlijke manier uitgelegd.

Eigenschappen van het boek O, denneboom:

 • Dit boek vertelt kinderen op een grappige manier het kerstverhaal.
 • Het verhaal wordt verduidelijkt met grote en kleinere zwart-grijs-witte potloodtekeningen.
 • Je kunt het boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar, maar kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen het boek ook zelf lezen.
Klik hier voor de beste prijs

6. De hut van groep 4

De hut van groep 4Is je kind een fan van de boekenserie Koen en Lot? Dan zal hij/zij het boek De hut van groep 4 vast wel interessant vinden. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste AVI M4 boek. In het boek zijn Koen, Lot en enkele andere leerlingen uit groep 4 bezig een hut te bouwen. Op een bepaald moment gaat Koen de bosjes in om dikke takken te zoeken. Hij hoort iets en gaat kijken. Juist op dat moment wordt de lucht zwart en gaat het onweren. De andere kinderen rennen naar huis en vergeten dat Koen nog in de bosjes is. Koens vader gaat op zoek naar zijn zoon. Hij vindt hem rillend van de kou met twee poesjes in een doos. Deze poesjes gaan dus ook mee naar huis. ’s Avonds gaat Lot Koen opzoeken. Dan blijkt dat Koen en Lot beiden een poesje mogen houden.

Eigenschappen van het boek De hut van groep 4:

 • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Bijna iedere bladzijde beschikt over heldergekleurde aantrekkelijke illustraties in verschillende afmetingen.
 • Er wordt in dit boek gebruik gemaakt van eenvoudig taalgebruik met woorden van maximaal 4 lettergrepen.
Klik hier voor de beste prijs

7. Heksje Lilly en het toverboek

Heksje Lilly en het toverboekVeel kinderen dromen ervan om eens magische krachten te hebben. Helaas kunnen ze alleen toveren door hierover te lezen in boeken. Wil je daarom een boek over magie aan je kind geven? Dan kies je voor het boek Heksje Lilly en het toverboek. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek over magie. In het boek vindt Lilly, een modern meisje van ongeveer 9 jaar, een toverboek naast haar bed. Ze wil het boek gebruiken bij haar huiswerk. Echter, haar broertje denkt dat het een voorleesboek is en blijft dus aandringen dat zij aan hem voorleest. Om van haar broertje af te zijn leest Lilly een stukje voor uit het boek en verzint er zelf ook wat bij. De gevolgen hiervan zijn grappig, drastisch en dramatisch. Daarom schakelt Lilly de heksennoodhulp in, maar hierdoor verslechtert de toestand in eerste instantie alleen maar.

Eigenschappen van het boek Heksje Lilly en het toverboek:

 • Het verhaal is vlot geschreven en bevat herkenbare situaties.
 • De kleurrijke illustraties in het boek zijn expressief en vrolijk en zorgen voor een humoristische sfeer.
 • Dit stevig uitgegeven leesboekje met een plastic poppetje Lilly is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7,5 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

8. Het raadsel van de schat

Het raadsel van de schatVindt je kind het prettig om de verhalen van de bekende muis Geronimo Stilton te lezen? Dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor hem/haar. Hier verwijzen we naar het boek Het raadsel van de schat. In dit boek komt de tante van Geronimo op bezoek. Zij is bovendien niet gewoon zijn tante, maar zijn lievelingstante. De tante vraagt Geronimo om mee te gaan om oom Sub te zoeken, die tientallen jaren geleden vermist is geraakt. De oom raakte namelijk vermist toen hij met zijn schip zocht naar een schat. Geronimo besluit zijn tante te helpen. Ze gaan daarom op zoek naar de oom en ook de schat. Echter, zij zijn niet de enigen die zoeken naar de schat. Er zijn namelijk andere kapers op de kust. Zal het Geronimo en zijn tante lukken om oom Sub en de schat te vinden?

Eigenschappen van het boek Het raadsel van de schat:

 • In het boek zijn er veel grappige plaatjes.
 • Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Dit boek maakt deel uit van de reeks Makkelijk Lezen, waardoor het nog gemakkelijker is te lezen voor kinderen die moeite hebben met lezen.
Klik hier voor de beste prijs

9. Troep in de ruimte

Troep in de ruimteWil je je kind op een grappige en kinderlijke manier leren over vriendschap en buitenaardse wezens? Dan is het beste AVI M4 boek voor hem/haar wellicht het boek Troep in de ruimte. In dit boek zien ruimtewezen Blitz en vogel Priet troep voorbij hun bol Nul zweven. Sommige van deze dingen vallen zelfs op hun bol zoals een krom wiel en een oud bed. Priet kijkt vol belangstelling naar de dingen die voorbij zweven, maar een speelding trekt zijn aandacht. Daarom gaat hij erachteraan en zweeft per ongeluk weg. Hoewel Blitz houdt van rust en luieren, besluit hij alsnog in actie te komen wanneer hij in de gaten krijgt dat Priet weg is. Het wordt een spannende zoektocht, die veel doorzettingsvermogen en moed vergt. Blitz zet toch dapper door. Het afvalprobleem wordt in dit fantasievolle verhaal met grappige illustraties met een knipoog verwerkt.

Eigenschappen van het boek Troep in de ruimte:

 • Het fantasievolle verhaal is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 7,5 jaar.
 • De verschillende waarden van afval worden in dit boek op een speelse wijze besproken.
 • In het boek kom je illustraties tegen in gemengde techniek die het verhaal prima ondersteunen en de emoties van Blitz goed weergeven.
Klik hier voor de beste prijs

10. Een super doelpunt

Een super doelpuntHeb je een kind dat dol is op voetbal en wil je hem/haar inspireren om te lezen? Dan kies je voor een boek over voetbal. Het beste AVI M4 boek voor voetballiefhebbers is wellicht het boek Een super doelpunt. In dit boek mag Bas als “pupil van de week” onder leiding van spits Steef, die Bas bewondert, de aftrap verrichten bij het eerste elftal. Echter, bij de wedstrijd van zijn eigen team de “Effies” verzwikt Bas zijn enkel. Hij maakt zich zorgen dat hij tijdelijk niet meer kan voetballen. Gelukkig komt het niet zo ver, want Steef moedigt hem aan. Kim maakt ook een doelpunt waardoor het team van Bas toch scoort. Zoals je ziet, draait het boek dus uitsluitend om voetbal, maar er wordt ook gesproken over doorzettingsvermogen en vriendschap. Om het verhaal te ondersteunen, zijn er in het boek leuke illustraties in vrolijke, heldere kleuren.

Eigenschappen van het boek Een super doelpunt:

 • In het boek vind je illustraties in vrolijke, heldere kleuren.
 • Dit boek is het vijfde deel uit een zesdelige serie over het voetbalteam de “Effies”.
 • Kinderen vanaf ongeveer 6,5 jaar, die houden van voetbal, zullen enorm genieten van dit verhaal.
Klik hier voor de beste prijs