Boekjes voor baby’s

In dit artikel kom je meer te weten over de top 10 babyboekjes. Je kunt dus gemakkelijk het beste boekje voor baby vinden. Bekijk dus snel de tabel, lees de recensies en kies het beste boekje voor baby uit!

Beste boekje voor baby van 2019

 Product naam 
1.
Ik hou bereveel van jouMeer info »
2.
Piep piep met FiepMeer info »
3.
Mmmonsters!Meer info »
4.
Ik hou van jouMeer info »
5.
Kleine IJsbeerMeer info »
6.
Nijntje en de wilde dierenMeer info »
7.
De WiebelbillenboogieMeer info »
8.
In bad met Rupsje NooitgenoegMeer info »
9.
Hallo Baby! Lekker spelenMeer info »
10.
Hallo baby! ContrastboekjeMeer info »

Sommige personen denken dat baby’s te jong zijn om verhaaltjes aan hen voor te lezen. Dit klopt echter niet. Voorlezen is namelijk leuk voor kinderen van alle leeftijden. Daarnaast draag je bij aan de taalontwikkeling van je baby als je aan hem/haar voorleest. In het begin zal je baby een boek waarschijnlijk meer als speelmateriaal zien. Daarom is het handig om te kiezen voor dikke stoffen en plastic boekjes. Als je slechts voorleest en je baby niet met het boek laat spelen, kun je echter ook kiezen voor de normale papieren boekjes. Voorlezen maakt je baby namelijk vaak ook rustig. Daarom is een verhaal voor het slapengaan zeker een goed idee.

Baby’s vinden het leuk als je voorleest. Het versterkt de band tussen ouder en kind. Het is ook leerzaam: uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby al worden voorgelezen, het later beter doen op school. De wereld van je baby verandert elke maand. Bij 3 maanden kan je baby zich al op 1 punt focussen en kleuren ontdekken.

Een verhaaltje voor het slapen gaan is een fijn ritueel. Met het voorlezen van een verhaal maak je op een ontspannen manier een einde aan de dag.

1. Ik hou bereveel van jou

Ik hou bereveel van jouWanneer je een verhaaltje voorleest aan een baby, is het belangrijk om meerdere zintuigen te stimuleren. Daarom is het boek Ik hou bereveel van jou wellicht het beste boekje voor baby. Dit is een “aaibaar” boek. Met “aaibaar” wordt bedoeld dat je baby op elke pagina een stukje “huid” kan aanraken in de vorm van leer of stof. Hierdoor stimuleer je de zintuigelijke ontwikkeling. Je baby zal waarschijnlijk ook genieten van de verschillende dieren in het boek. Er zijn namelijk in het boek beren, konijntjes, hondjes en olifanten geïllustreerd. Dergelijke dieren zijn zeer aantrekkelijk voor deze leeftijdsgroep. Zelfs de tekst is eenvoudig te onthouden, want het is steeds een vierregelige tekst op rijm, die weergeeft wat er gebeurt. Zo wordt er geknuffeld, gespeeld, gezongen en zelfs gestoeid. In het boek staat er ook een korte tekst met een vergelijking over hoeveel het mama- of papadier van het kind houdt.

Eigenschappen van het boek Ik hou bereveel van jou:

 • Dit boek is “aaibaar” dus je stimuleert de zintuigelijke ontwikkeling van je baby.
 • Aangezien de tekst is geschreven als vierregelige rijm, is het voor kinderen gemakkelijk te onthouden.
 • De tekst geeft steeds weer wat er gebeurt en er is zelfs een tekst met een vergelijking over hoeveel het mama- of papadier van het kind houdt.
Klik hier voor de beste prijs

2. Piep piep met Fiep

Piep piep met FiepDoor boeken aan je baby voor te lezen kun je hem/haar van alles leren. Wil je samen met je kindje allerlei nieuwe geluiden ontdekken? Dan kies je voor het boek Piep piep met Fiep. Wij vinden dit boek het beste boekje voor baby om nieuwe geluiden te leren. In het boek wordt er namelijk gesproken over het varken, de fluit, de regen en ook het schaap. Alles heeft een eigen geluid. Wat is nou leuker dan samen de geluiden na te doen? Denk je maar in dat je het geluid dat in het boekje voorkomt nadoet en je vraagt je baby om hetzelfde geluid te maken. Er is op elke glanzende pagina een afbeelding geplaatst tegen een witte achtergrond, waarin er ook een korte tekst is opgenomen. Hierdoor ziet je baby van welk dier/voorwerp het desbetreffend geluid afkomstig is. De geluiden zijn ook afgedrukt in grote, gekleurde letters!

Eigenschappen van het boek Piep piep met Fiep:

 • In het boek vind je mooie illustraties op glanzende pagina’s.
 • Door dit boek aan je baby voor te lezen, leer je hem over de geluiden die dieren/voorwerpen maken.
 • De geluiden van bijvoorbeeld een klokkentoren, het knallen van een ballon of verschillende dieren zijn, zoals ze klinken (onomatopee) afgedrukt in grote, gekleurde letters.
Klik hier voor de beste prijs

3. Mmmonsters!

Mmmonsters!Het is nooit te vroeg om je kindje iets nieuws te leren. Daarom lees je ook voor aan je baby. Als je je baby vormen wil laten herkennen, dan is het beste boekje voor baby het boek Mmmonsters!. In dit boek vind je geen enge monsters, maar juist grappige. Bovendien hebben ze allemaal honger, maar ze eten alleen wat er in hun buik past. Jij moet dus raden wat ze lekker vinden. Zo is er een cirkel-, worstjes-, ovaal-, maan-, hartjes- en driekhoekmonster. Al de monsters zijn samen met veel lekkers afgebeeld. Zo zie je aan de linkerkant allerlei lekkernijen en aan de rechterkant is er een grappig monster. Aan de hand van de vormen van de monsters, kun je raden wat de verschillende monsters graag eten. Door de flapjes om te slaan, kun je in de buikjes van de monsters kijken. Wat zou het vierkantmonster volgens jou graag eten?

Eigenschappen van het boek Mmmonsters!:

 • Met dit boek kun je je kind leren om vormen te herkennen.
 • De pagina’s zijn stevig, waardoor het boek geschikt is voor gebruik door kleine kinderhandjes.
 • In het boek zie je verschillende monsters, enorm veel lekkernijen en je beantwoordt steeds de vraag “wat lust het monster?”.
Klik hier voor de beste prijs

4. Ik hou van jou

Ik hou van jouVoor baby’s en peuters zijn de meeste dingen in het leven nieuw. Daarom raken ze van alles aan. Wil je jouw kind wat meer leren over hoe dingen aanvoelen? Is het voor jou tevens belangrijk dat je baby weet dat je van hem/haar houdt? Dan is het beste boekje voor baby het boek Ik hou van jou. Dit boek is niet zomaar een voorleesboek. Het is namelijk een voelboekje speciaal voor baby’s. In het boekje zijn er verschillende voorwerpen en dieren geïllustreerd. Je vindt er van zachte konijntjes tot glinsterende hartjes. Het leuke van het boek is dat je baby verschillende materialen ontdekt. Hij/zij mag namelijk de verschillende geïllustreerde voorwerpen en dieren in het stevige boek aanraken. Elke pagina bevat teven 1 regel tekst over hetgeen is geïllustreerd. Het is nooit te vroeg om te leren, dus begin vroeg en laat je baby verschillende materialen kennen met dit leuke boekje.

Eigenschappen van het boek Ik hou van jou:

 • In het boekje vind je steeds 1 regel tekst per pagina over hetgeen is geïllustreerd.
 • Je baby mag de verschillende voorwerpen en dieren in het boekje aanraken om materialen te leren kennen.
 • De illustraties zijn schattig en uit de belevingswereld van je baby, waardoor hij/zij er keer op keer van geniet wanneer je dit boek voorleest.
Klik hier voor de beste prijs

5. Kleine IJsbeer

Kleine IJsbeerWil je je kind leren over verschillen in klimaat/omgeving? Dan kun je hem/haar een verhaal vertellen over deze reële tegenstellingen. Het beste boekje voor baby met een dergelijk thema is het boek Kleine IJsbeer. Dit boek gaat over Lars, een vertederd ijsbeertje, dat al drijvende op een ijsschots, zijn vader uit het oog verliest. Na een lange en eenzame tocht, komt hij helemaal aan in het warme Afrika. Verschillende dieren helpen hem uiteindelijk om weer terug te komen bij zijn ouders. Zoals je ziet, gaat dit boek over een avontuurlijke reis en de veilige terugkeer van het ijsbeertje in zijn eigen vertrouwde omgeving. Je kind leert bovendien over warme landen en extreem koude gebieden. Hij/zij komt ook meer te weten over de gedragingen van dieren. Je kindje geniet tevens van de sfeervolle, zacht getinte illustraties met een warme betrokkenheid. Ook de emoties en belevenissen van het ijsbeertje zijn perfect weergegeven.

Eigenschappen van het boek Kleine IJsbeer:

 • Het verhaal nodigt uit tot gesprekken over verschillen in warme en koude gebieden.
 • Leer je kind over de tegelstellingen in klimaat/omgevingen door dit boek voor te lezen.
 • Er wordt gebruik gemaakt van sfeervolle, zacht getinte illustraties, die zijn geschilderd met een warme betrokkenheid en samen met de verhalende tekst de emoties en belevenissen van het ijsbeertje uitdrukken.
Klik hier voor de beste prijs

6. Nijntje en de wilde dieren

Nijntje en de wilde dierenBaby’s en peuters willen vaak het boek dat je aan hen voorleest aanraken. Als je kiest voor een boekje van stof, dan is het geen probleem als je baby met het boekje speelt. Daarom is het beste boekje voor baby wellicht het boek Nijntje en de wilde dieren. Dit boek stimuleert verschillende zintuigen van je baby. Zo kijkt je baby naar de schattige, wilde dieren in het boek. Hij/zij raakt het stoffen boekje ook aan. Als je het spelletje meespeelt en je de geluiden van de verschillende dieren maakt, dan stimuleer je ook het gehoor van je allerkleinste. Hierdoor zorg je voor een ongeëvenaarde ervaring voor je baby. Maak bijvoorbeeld het “wraaauw” geluid om aan te geven dat er een leeuw in aantocht is. Je kunt je baby tevens vertellen over het koude gebied waar de ijsbeer in leeft… Dit boek voorlezen is dus leuk voor jou en je kindje.

Eigenschappen van het boek Nijntje en de wilde dieren:

 • Baby’s en peuters kunnen dit boek gerust aanraken, omdat het van stof is gemaakt.
 • Je kunt je kindje meer leren over verschillende wilde dieren door dit boek voor te lezen.
 • Stimuleer met dit boek verschillende zintuigen van je baby, zoals het gezichtsvermogen, het gehoor en ook de tastzin.
Klik hier voor de beste prijs

7. De Wiebelbillenboogie

De WiebelbillenboogieSommige kinderen vinden het vooral leuk om tijd door te brengen met hun mama’s. Echter, het kan ook een groot feest zijn als kinderen alleen thuis zijn met papa. Dat komt goed tot uiting in het boek De Wiebelbillenboogie. Dit boek is wellicht het beste boekje voor baby vanuit papa’s perceptie. Het boek gaat namelijk over een mama olifant die weg moet. Daarom past papa olifant op de kinderen. Samen met papa is het een feest in huis. Zo gaan de kinderen samen op verkenning als Indianen, maken ze veel schuim in bad en leren ze de wiebelbillenboogie dansen. Natuurlijk betekent dit dat wanneer mama weer thuis komt, er enorm veel rommel ligt. Mama zucht daarom diep, maar papa olifant en de kinderen proberen haar weer op te vrolijken. De korte en bondige tekst met veel humor en gevoel staat steeds op de linkerpagina. Op de rechterpagina staat de hoofdplaat.

Eigenschappen van het boek De Wiebelbillenboogie:

 • Dit boek laat zien hoe leuk het kan zijn als kinderen alleen met papa thuis zijn.
 • De geschilderde prenten in het boek zijn prachtig, want de familie olifant is kleurig, lief en vertederend.
 • In dit boek zie je steeds aan de linkerkant een korte en bondige tekst met veel humor en gevoel en aan de rechterkant staat de hoofdplaat.
Klik hier voor de beste prijs

8. In bad met Rupsje Nooitgenoeg

In bad met Rupsje NooitgenoegVrijwel elke ouder kent de boekenreeks Rupsje Nooitgenoeg. Dit rupsje is immers zeer bekend. In de boeken is er ook steeds een boodschap voor kindertjes. Wil je graag een boek uit deze reeks voorlezen in bad? Dan is het beste boekje voor baby het boek In bad met Rupsje Nooitgenoeg. Als je kind dol is op de avonturen van dit rupsje, zal hij/zij enorm blij zijn met deze uitgave. Het boek is nu namelijk gemaakt in de vorm van een plastic leporello. Dit betekent dat zelfs als je het boekje meeneemt in bad, het niet beschadigt. Het badboekje blijft namelijk netjes drijven in water. Je kunt de pret bovendien verder vergroten, want er zit in het boekje een waterspuitertje bij in de vorm van een rups. Maak dus veel pret met je kleine spruit en neem dit boekje gerust mee in bad.

Eigenschappen van het boek In bad met Rupsje Nooitgenoeg:

 • Dit boekje is afkomstig uit de serie Rupsje Nooitgenoeg.
 • Om de pret te vergroten, zit er bij dit boekje een waterspuitertje bij in de vorm van een rups.
 • Aangezien dit boek in de vorm van een plastic leporello is verschenen, kun je het boekje gerust meenemen in bad, omdat het blijft drijven in water.
Klik hier voor de beste prijs

9. Hallo Baby! Lekker spelen

Hallo Baby! Lekker spelenWist je dat baby’s het beste reageren op kleuren en vormen met een sterk contrast? Als je deze reacties wil stimuleren, dan is het beste boekje voor baby het boek Hallo Baby! Lekker spelen. Dit boek ziet er aantrekkelijk uit en stimuleert de ontwikkeling van de hersenen van je baby. In het boek zie je namelijk op de onderrand van hard plastic drie kleurige speeltjes. Aan deze speeltjes kan je baby draaien of drukken. Hierdoor wordt de oog-handcoördinatie van je baby verbeterd. Bovendien is het boek in contrastrijk zwart-wit vormgegeven met enkele felle kleuren. Er is zelfs een uitsparing door alle pagina’s heen, die zicht geeft op een rond spiegeltje. Je baby kan dus optimaal reageren op het sterke contrast. In het boek worden er bovendien verschillende thema’s behandeld dicht bij huis, zoals aankleden, eten of naar het park. Bekijk ook de gestileerde, benoemde voorwerpen en geometrische patronen!

Eigenschappen van het boek Hallo Baby! Lekker spelen:

 • Dankzij de interactieve speelbalk, wordt de oog-hand coördinatie van je baby verbeterd.
 • Dit boek is uitstekend afgestemd op baby’s dankzij de vormen en kleuren met sterk contrast.
 • Er worden in dit boek verschillende thema’s behandeld dicht bij huis, zoals eten, aankleden of naar het park.
Klik hier voor de beste prijs

10. Hallo baby! Contrastboekje

Hallo baby! ContrastboekjeMisschien vind je dat je baby nog te jong is voor tekstboekjes. Dit betekent echter niet dat je hem/haar geen nieuwe dingen kunt leren door middel van boekjes. Kijk bijvoorbeeld naar het boek Hallo baby! Contrastboekje. In dit compact, tekstloos babyboekje zijn er contrastrijke bladzijden, in zwart-wit met primaire kleuren. Bovendien vind je in het boekje ook gedefinieerde patronen en vormen. De zwart-witafbeeldingen zorgen voor een optimale visuele stimulatie tijdens de eerste weken en maanden van het leven van je baby. Visuele stimulatie draagt bovendien bij aan de algemene ontwikkeling van baby’s. Daarom is dit boek wellicht het beste boekje voor baby. Aan de bovenkant van het boekje met een afgeronde vorm, zie je bovendien een gecombineerde bijtring/rammelaar. Deze bijtring/rammelaar is een halve cirkel van hardplastic, met zachte rubberen tabs en in het midden een hardplastic, transparant bolletje, gevuld met kleurrijke kleine balletjes.

Eigenschappen van het boek Hallo baby! Contrastboekje:

 • Het boekje is voorzien van contrastrijke zwart-witafbeeldingen voor een optimale visuele stimulatie van je baby.
 • De bijtring/rammelaar van dit boek stimuleert de zintuigen van je baby (tastzin, ogen, oren) en de oog-hand coördinatie.
 • Dit boekje laat duidelijk zien dat ook boeken zonder tekst een positieve invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van baby’s.
Klik hier voor de beste prijs