De leukste boeken met veel humor voor 8 t/m 10 jaar.

Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben wij een top 10 voor je samengesteld. In deze lijst vind je allerlei thema’s zoals fantasiewerelden, schoolavonturen, historie en ga zo maar door. Er zijn tevens boeken die jongens leuker vinden, maar ook boeken die gericht zijn op meisjes.

Leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2019

 Product naam 
1.De spelregels van FloorMeer info »
2.De mysterieuze paardendiefstalMeer info »
3.Scharminkel uit de steentijdMeer info »
4.Dylan Haegens StripboekMeer info »
5.De griezels van BaksteinMeer info »
6.Joe BiljoenMeer info »
7.Superheld op sokkenMeer info »
8.Timo en de oppasninjaMeer info »
9.Jorrik de orkMeer info »
10.Meer Mees KeesMeer info »

Je bent op zoek naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Dat lijkt in eerste instantie niet op een gemakkelijke opgave. Er zijn namelijk zoveel boeken waar je uit kunt kiezen. Bovendien zijn er enorm veel thema’s. In de lijst vind je tevens populaire series die de kleine leesbeesten deel na deel kunnen verslinden. Natuurlijk ontbreken ook de opzichzelfstaande boeken niet in deze lijst. Bekijk daarom snel de bovenstaande tabel om te weten te komen welke boeken behoren tot de top 10. Vervolgens lees je de reviews en kies je het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit!

Spannende avonturen, mooie leesboeken, rekenen en leerzame boeken voor kinderen – zo verveel je je nooit!

1. De spelregels van Floor

De spelregels van FloorIs je kind dol op de avonturen van de 9-jarige Floor? Dan kies je natuurlijk voor een boek uit deze reeks. Wij vinden het boek De spelregels van Floor daarom het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. In dit boek stelt Floor, zoals we van haar gewend zijn, ook een aantal regels op. Deze regels zijn gebaseerd op haar ervaringen thuis en op school. In dit boek gaat het specifiek om regels op het gebied van sporten zoals turnen, vissen en zeilen, maar ook regels die betrekking hebben op het spelen van spelletjes. In totaal zijn er 14 regels. Per regel volgt er bovendien een verhaal waarin Floor in de ik-vorm vertelt over hoe zij tot het opstellen van de desbetreffende regel is gekomen. Aangezien het verhaal vanuit de verbeeldingswereld van een jong meisje is geschreven, zijn de onderwerpen zeer herkenbaar voor jonge lezers.

Eigenschappen van het boek De spelregels van Floor:

 • Dit boek is een onderdeel van de reeks Floor, waarin de ik-figuur 14 regels opstelt.
 • De regels in dit boek hebben betrekking op sporten, maar ook het spelen van spelletjes.
 • In de tekst wordt er gebruik gemaakt van veel humor, wat wordt onderstreept door de zwart-witte pentekeningetjes.
Klik hier voor de beste prijs

2. De mysterieuze paardendiefstal

De mysterieuze paardendiefstalAls je kind een fan is van de boekenreeks Paardenpraat TV Britt en Esra, dan is voor hem/haar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar het boek De mysterieuze paardendiefstal. Dit boek volgt namelijk na de boeken “Paardenvriendin in gevaar” en “Het avontuur met het zadel”. In dit deel zijn de vriendinnen Britt en Esra dol op paarden en pony’s. Ze komen samen met andere kinderen waaronder Levi, Mila en Rania wekelijks op de manege om paardrijles te volgen. Op een dag zijn alle kinderen bezig met YouTubefilmpjes van de Mysterieuze Paardenliefhebber. Plotseling blijkt dat 2 paarden uit de filmpjes gestolen zijn. Daarom komen Britt en Esra in actie. Nadat ze hebben ontdekt wie de Mysterieuze Paardenliefhebber is, besluiten ze met een groepje in de stal te gaan slapen, waar waarschijnlijk een pasgeboren veulen gestolen zal worden. Aan de achterkant van het boek vind je 3 paardentips.

Eigenschappen van het boek De mysterieuze paardendiefstal:

 • Achterin van het boek staan er 3 paardentips van Britt en Esra.
 • Dit boek maakt deel uit van de serie Paardenpraat TV Britt en Esra.
 • In dit verhaal waarin enkele paarden, die gefilmd zijn door de Mysterieuze Paardenliefhebber, zijn gestolen, gaan Britt en Esra op onderzoek uit.
Klik hier voor de beste prijs

3. Scharminkel uit de steentijd

Scharminkel uit de steentijdLeest jouw kind graag verhalen over de oudheid? Dan zal hij/zij Scharminkel uit de steentijd wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar vinden. Dit boek gaat over het jongetje Hannes Hunebed en is het eerste deel in de serie “Hannes Hunebed”. In dit boek vond de opa van Hannes het vuur uit. Ook zijn vader droeg zijn steentje bij, want hij vond het wiel uit. Maar wat kan Hannes dan nog uitvinden? Hoe komt hij bovendien onder zijn verplichte overgangsrite uit? Mocht het hem niet lukken om daar onderuit te komen, dan weet hij bovendien niet hoeveel spierballen hij nodig zal hebben om te overleven. Het verhaal gaat dus over een onzekere jongen en zit vol spanning en actie. Bovendien is het boemboek super grappig en steken kinderen er ook nog wat van op. Een dergelijk boek is namelijk goed voor de taalontwikkeling en woordenschat.

Eigenschappen van het boek Scharminkel uit de steentijd:

 • Het boek is het eerste deel in de serie Hannes Hunebed.
 • Door dit boek te lezen kun je prehistorisch lachen, maar het boemboek zit ook vol spanning en actie.
 • Kinderen steken er ook wat van op als ze dit boek lezen, want het boek is goed voor de taalontwikkeling en woordenschat.
Klik hier voor de beste prijs

4. Dylan Haegens Stripboek

Dylan Haegens StripboekTegenwoordig bekijken vrijwel alle kinderen filmpjes op YouTube. Is jouw kind een fan van de filmpjes van Dylan Haegens? Dan is voor hem/haar het Dylan Haegens Stripboek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Dit strikboek is afkomstig van en gaat over de populaire vlogger Dylan Haegens en zijn team, bestaande uit Marit, Teun en Rick. Dylan plaatste voor het eerst in 2010 een filmpje op YouTube. Naarmate hij meer filmpjes begon te uploaden, groeide zijn groep volgers gestaag. Momenteel zijn de video’s al miljoenen keren bekeken. Dylan en zijn team richten zich samen vooral op het maken van komische sketches. De animaties van dit team staan daarom ook duidelijk aan de basis van het stripboek. Bovendien staat de strip in het verlengde van wat de vloggers op YouTube doen. In het stripboek vind je dus allerlei dagelijkse gebeurtenissen met een leuke twist.

Eigenschappen van het boek Dylan Haegens Stripboek:

 • Het boek is afkomstig van en gaat over de populaire vlogger Dylan Haegens.
 • Dit boek is een verlengde van wat de vlogger Dylan Haegens samen met zijn team op YouTube doet.
 • Aan het eind van het stripboek vind je een lege spread met vakindeling om je eigen stripverhaal te tekenen en de creatie via social media te delen.
Klik hier voor de beste prijs

5. De griezels van Bakstein

De griezels van BaksteinLeest je kind graag over griezels en tovenarij, dan vindt hij/zij het boek De griezels van Bakstein wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. In dit verhaal wonen Sanne en Pepijn met hun vader, de boswachter in het Nevelwoud. Hun huisgenoot Trubbel is een trol met een eigenaardige levensstijl. Zo slaapt hij overdag en is hij ’s nachts actief. Hij plundert in de nacht ook de koelkast. Op een dag gaan ze met z’n allen naar Bakstein om familie te bezoeken. Trubbel verstopt zich in de auto. Daar beginnen de avonturen. In de stad leven namelijk veel griezels onder de grond, waaronder een graaf, rioolheksen, een horrorclown en zelfs monsters onder het bed en in de kast. De griezels proberen Trubbel in te lijven in hun bende. Zal het hen lukken? Het verhaal wordt aangevuld door grappige zwart-wittekeningen, waardoor kinderen er nog meer van genieten.

Eigenschappen van het boek De griezels van Bakstein:

 • Dit boek is voorzien van grappige zwart-wittekeningen.
 • Het verhaal met 14 hoofdstukken is spannend en humoristisch vanwege de vele griezels en tovenarij.
 • In dit verhaal proberen allerlei griezels om de vriendelijke huisgenoot van Sanne en Pepijn, Trubbel de trol, in te lijven in hun bende.
Klik hier voor de beste prijs

6. Joe Biljoen

Joe BiljoenHoewel de meeste ouders hun kinderen zoveel mogelijk alles willen geven waar ze naar verlangen, lukt het niet altijd. Kinderen fantaseren er daarom vaak over hoe het zou zijn als ze rijk waren. Om je kind te laten zien dat rijkdom niet alles is, is het boek Joe Biljoen het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Dit boek gaat over de rijkste twaalfjarige jongen van de hele wereld. Vanwege zijn rijkdom heeft hij letterlijk alles wat er te koop is. In zijn huis vind je onder andere een formule 1-racewagen en wel duizend paar sportschoenen. Hij heeft zelfs een orang-oetan als butler. Joe geniet van zijn rijkdom, maar er is 1 ding dat hij nog liever zou willen dan al deze spullen: een vriend. Die is helaas niet te koop… Joe verlangt bovendien nog meer naar een vriend wanneer hij op school gepest wordt.

Eigenschappen van het boek Joe Biljoen:

 • Het thema van dit boek is dat vriendschap belangrijker is dan geld.
 • In dit boek heeft de rijkste twaalfjarige jongen van de wereld alles wat hij maar zou willen, behalve een vriend.
 • De lay-out van de tekst, de vele cartooneske illustraties en de duidelijke opbouw van het verhaal maken dit boek zeer aantrekkelijk voor kinderen.
Klik hier voor de beste prijs

7. Superheld op sokken

Superheld op sokkenSommige kinderen worden op school gepest. Bovendien lijkt het er voor hen op alsof het leven helemaal niet gaat zoals ze willen. Daarom kijken ze op naar een superheld. Met het boek Superheld op sokken leer je daarom aan je kind dat hij/zij de held moet zijn die hij/zij altijd al heeft bewonderd. Dit boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Het boek gaat over Max Kruimel. Hij is een jongen die op school gepest wordt en die steeds pech heeft. Echter, hij weet keer op keer een draai te geven aan zijn avonturen om zijn verder saaie schoolleven te kunnen vervolgen. Het boek is bovendien het eerste deel in de avonturenreeks over Max Kruimel. Als je kind dus geniet van dit verhaal met veel illustraties, dan kun je hem/haar stimuleren door nog meer boeken uit de reeks aan te schaffen.

Eigenschappen van het boek Superheld op sokken:

 • Het thema van het boek is: word de held die je altijd al hebt bewonderd.
 • Dit boek bevat veel illustraties, waardoor het ook prima geschikt is voor kinderen die moeite hebben met lezen.
 • In dit boek wordt Max gepest en hij heeft steeds pech, maar hij weet telkens een draai te geven aan zijn avonturen om zijn schoolleven te kunnen vervolgen.
Klik hier voor de beste prijs

8. Timo en de oppasninja

Timo en de oppasninjaAls je als ouder moet gaan werken tijdens de schoolvakantie, dan schakel je iemand in om op je kind te passen. Dat is precies wat de 9-jarige Timo in de zomervakantie overkomt. Hij mag niet alleen thuisblijven, zijn moeder moet werken als stewardess en zijn oma ligt in het ziekenhuis. Aangezien hij het niet prettig zou vinden als de strenge buurvrouw kwam oppassen, komt oma met een idee. Ze stelt voor dat er een au-pair wordt ingeschakeld. Toevallig heeft het au-pairbureau per direct een Japanse jongen beschikbaar. Hij spreekt zelfs Nederlands! Echter, Yushi is geen gewone oppas. Hij is namelijk 1 van de 70 oppasninja’s van de kroonprinses van Ishimoko, een rijk Japans eiland. Yushi heeft de opdracht gekregen van de kroonprinses om te kijken hoe de rest van de wereld is. Samen beleven Yushi en Timo, in afwezigheid van Timo’s moeder allerlei prachtige avonturen.

Eigenschappen van het boek Timo en de oppasninja:

 • Dit boek gaat over een au-pair die komt oppassen, maar die eigenlijk een oppasninja is.
 • Het boek is vlot leesbaar, fantasierijk, spannend en ook humoristisch, dus je kind zal er vast wel van genieten.
 • Er zijn in het boek mooie, verfijnde pentekeningen in zwart-wit en grijstinten, die goed aansluiten bij de tekst.
Klik hier voor de beste prijs

9. Jorrik de ork

Jorrik de orkVaak worden personen die net een beetje anders zijn, niet geaccepteerd. Echter, dit betekent niet dat je bij de pakken moet neerzitten. Dit thema is goed uitgewerkt in het boek Jorrik de ork, dat wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar is. In dit boek is de 8-jarige Jorrik half mens en half ork. Omdat hij niet zoals andere kinderen is, worden hij, zijn zusje Lena en zelfs zijn moeder uit het dorp verjaagd. Moeder brengt daarom Jorrik en Lena naar Wisseling, een uniek kinderdorp tussen de gewone wereld en het magische, gevaarlijke Wisselwoud. Op en dag besluiten de orken uit het Wisselwoud om de oorlog te verklaren aan Wisseling. Daarom komen Jorrik en zijn vrienden in actie. Zoals je waarschijnlijk al verwachtte, is dit fantasierijk boek spannend, avontuurlijk en boordevol actie. Dankzij de grappige kleurtekeningen genieten kinderen er extra van.

Eigenschappen van het boek Jorrik de ork:

 • Het fantasierijk boek is spannend, avontuurlijk en zit boordevol actie.
 • Dankzij de vrolijke, nonchalant ogende en grappige kleurtekeningen is het boek extra uitnodigend voor kinderen.
 • Dit boek gaat over een 8-jarige jongen die half ork en half mens is en samen met zijn familie wordt verjaagd, omdat hij niet zoals de andere kinderen is.
Klik hier voor de beste prijs

10. Meer Mees Kees

Meer Mees KeesVanaf het boek Mees Kees zijn debuut heeft gemaakt, is het niet meer weg te denken uit boekenkasten, theaters en bioscopen. Daarom is het boek Meer Mees Kees wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. In dit boek vind je namelijk maar liefst 2 boeken over die leuke meester. Het gaat hierbij over de verhalen “De rekenrap” en “Op kamp”. In het boek De rekenrap is Mees Kees nog stagiair. Echter, hij kan al heel goed lesgeven. Zelfs bij grote rampen zoals spelling van moeilijke woorden of hoofdrekenen, weet meester een goede oplossing te verzinnen. Voor de eindmusical laat hij zijn klas een rap doen. In het boek Op kamp is Mees Kees ook nog aan het leren voor meester. Hij moet op kamp zorgen voor een leerzame week. Daarom krijgt hij een streng werkplan mee. Mees Kees zorgt uiteindelijk toch voor een leuk verblijf.

Eigenschappen van het boek Meer Mees Kees:

 • Dit boek is een bundel van 2 Mees Kees verhalen, namelijk De rekenrap en Op kamp.
 • De verhalen van Mees Kees laten kinderen zien dat er altijd een leuke manier is om moeilijk schoolwerk aan te pakken.
 • In de boeken van Mees Kees worden humoristische verhalen verteld, die zijn voorzien van kleurrijke illustraties en die ook geschikt zijn voor de minder geoefende lezer.
Klik hier voor de beste prijs