Boekentips voor kinderen van 5 t/m 7 jaar – voorleesboek?

Bekijk hieronder de top 10 boeken naar onze mening. Laat ons weten wat je mening hierover is.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2019

 Product naam 
1.
De tovertestMeer info »
2.
Heb jij misschien Olifant gezien?Meer info »
3.
Job en KeetjeMeer info »
4.
Alles in het donkerMeer info »
5.
Met succes op zwemlesMeer info »
6.
WiebeltandMeer info »
7.
De wereld op zijn kopMeer info »
8.
De maanlichtdraakMeer info »
9.
Meester PompelmoesMeer info »
10.
Samen ben je niet alleenMeer info »

Aan kinderen voorlezen is belangrijk, omdat het zorgt voor een gezellig moment voor het kind en de voorlezer. Daarnaast vormt voorlezen een prikkelende ervaring voor het kind, vooral wanneer de voorlezer levensechte en directe taal gebruikt. Voorlezen zorgt ook ervoor dat kinderen vanuit het “hier en nu” kunnen stappen in een andere werkelijkheid. Om deze redenen zoek je naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar . Waar let je dan op? Je kunt allereerst kijken naar de verschillende verhalen. Het is namelijk een stuk makkelijker om een boek dat jou goed ligt aantrekkelijk te vertellen. Natuurlijk stem je ook af op het kind. Let hierbij op de thema’s die hem/haar aantrekken. Tot slot kun je ook kijken naar de boodschap in verschillende verhalen. Hier vind je de top 10 van het jaar. Je kunt dus gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar uitkiezen.

Bekijk hier alle AVI leesboeken en leren rekenen voor 6-7 jaar.

1. De tovertest

De tovertestDe meeste kinderen vinden verhalen over heksen zeer spannend. Daarom is het boek De tovertest wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar . Dit boek is het vijfde deel uit de lollige serie “Verhalen uit de Heksenkeet”. De Heksenkeet is een spannend huis met piepende deuren en krakende trappen. Er gebeuren daar regelmatig rare dingen. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk, omdat de vier bewoonsters niet alleen heksen zijn, maar ook nog eens knettergek. De vier heksen, Sybil, Luna, Lidwien en Stella, krijgen in dit boek onverwacht bezoek. Flier Zater van de commissie van heksen en tovenaars komt hen namelijk flink aan de tand voelen, omdat hij heeft gehoord dat er aardig wat misgaat met hun toverkunsten. De heksen moeten daarom een tovertest doorstaan, waarbij er heel wat op het spel staat. Bovendien weten de heksen niet zeker of ze Flier wel kunnen vertrouwen…

Eigenschappen van het boek De tovertest:

 • Dit boek gaat over 4 heksen die een tovertest moeten doorstaan.
 • Er staat in dit boek, dat het vijfde deel is uit de serie “Verhalen uit de Heksenkeet”, voor de 4 heksen veel op het spel.
 • In het verhaal weten Sybil, Stella, Luna en Lidwien niet zeker of ze Flier Zater van de commissie van heksen en tovenaars wel kunnen vertrouwen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Heb jij misschien Olifant gezien?

Heb jij misschien Olifant gezien?Kinderen vinden het vaak prettig als je een boek voorleest met leuke illustraties. Daarnaast vinden ze een zoek en vind prentenboek vaak ook het einde. Daarom is Heb jij misschien Olifant gezien? wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar . In dit boek speelt een jongen verstoppertje met een olifant. Hierbij telt het jongetje tot 10 terwijl de olifant zich gaat verstoppen. De olifant waarschuwt nog dat hij zich heel goed weet te verstoppen. Hij krijgt bovendien gelijk, want hoewel de lezer de olifant duidelijk ziet zitten, staart het jongetje nog steeds in het rond. Waar is de olifant nou gebleven? Zelfs de moeder en vader van het jongetje kijken er zo overheen. Denk je dat jouw kind de olifant in dit boek weet te vinden? Lees het komische verhaal met prachtige prenten in waterverf voor en laat je kind de olifant zoeken!

Eigenschappen van het boek Heb jij misschien Olifant gezien?:

 • Het komische boek is voorzien van prachtige waterverf prenten.
 • Dit boek gaat over een jongen die verstoppertje speelt met een olifant.
 • In het boek verstopt de olifant zich en kunnen de jongen en zijn ouders de olifant niet vinden, hoewel de lezer de olifant duidelijk ziet zitten.
Klik hier voor de beste prijs

3. Job en Keetje

Job en KeetjeWil je je kind meer leren over de verschillende seizoenen? Dan is het boek Job en Keetje wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar . Dit boek gaat namelijk over de seizoenen. Zo spelen 2 vrienden, Job en Keetje, dagelijks met elkaar. Natuurlijk horen bij verschillende seizoenen verschillende activiteiten. In de lente gaan ze naar de kinderboerderij. Ook bouwen ze net als de meerkoeten een nestje. Natuurlijk speelt het tweetal in de zomer ook met elkaar. In dit warme seizoen spuiten ze elkaar nat in de tuin, gaan ze samen naar het strand en Keetje krijgt haar eerste echte fiets. Wat doen ze dan in de herfst? In dit seizoen ontdekken ze een muis in huis. Ze spelen tevens veel binnen en verzinnen de gekste spelletjes. Hoewel Keetje in de winter ziek wordt, zetten de 2 vrienden toch hun schoen en spelen ze “kerstmisje”.

Eigenschappen van het boek Job en Keetje:

 • Dit vrolijk boek zit vol innemende voorleesverhaaltjes met als thema de seizoenen.
 • Door dit boek voor te lezen, leer je je kind meer over seizoensgebonden activiteiten.
 • Het boek gaat over 2 vrienden, Job en Keetje, die in elk seizoen met elkaar spelen en samen allerlei seizoensgebonden dingen doen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Alles in het donker

Alles in het donkerKan je kind moeilijk in slaap vallen, omdat hij/zij bang is voor het donker? Dan is het boek Alles in het donker het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar . In dit verhaal kunnen de dieren in het bos niet slapen, omdat Uil elke nacht vreselijk veel herrie maakt. Uil wil niet slapen, omdat dan “Het Ding” komt. Eekhoorn zegt dat als het vreselijke ding Uil in zijn droom plaagt, Uil heel hard “wegwezen!” moet roepen. Sommige andere dieren vinden het soms ook best spannend om te gaan slapen. Daarom oefenen ze onder leiding van Uil om het trucje van Eekhoorn ook onder de knie te krijgen. Na dat schreeuwfeest bij Uil lukt het iedereen om heerlijk te slapen. Het verhaal wordt ondersteund door expressieve, paginagrote, kleurrijke schilderingen. Bovendien maken de heldere kleuren en leuke vondsten in de tekeningen de zwaarte van het onderwerp, angsten en nachtmerries, luchtiger.

Eigenschappen van het boek Alles in het donker:

 • Het thema van dit boek is angsten en nachtmerries.
 • Door dit boek aan kinderen voor te lezen, leer je hen dat ze niet bang hoeven te zijn voor nachtmerries.
 • In dit boek wil Uil niet slapen, omdat hij nachtmerries krijgt, maar Eekhoorn bedenkt daar een passende oplossing voor.
Klik hier voor de beste prijs

5. Met succes op zwemles

Met succes op zwemlesAls ouder heb je veel invloed op het zwemtraject van je kind. Je kunt het kind namelijk al vanaf een jonge leeftijd voorbereiden op zwemles. Zelfs tijdens het zwemtraject speel je een belangrijke rol. Daarom is het belangrijk om na te gaan hoe je je kind hierbij het beste kunt ondersteunen. In het boek Met succes op zwemles kom je hier alles over te weten. Het boek is daarom ook het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar . In het boek vind je de benodigde informatie om meteen aan de slag te gaan. Je ziet namelijk welke oefeningen en spelletjes je met je kind kunt doen. Daarnaast vind je in het boek tips en een handige Superplanner om je kind optimaal voor te bereiden op zwemles met als resultaat een succesvol zwemtraject doorlopen. Doordat het boek inspireert en motiveert, verloopt het traject gemakkelijker en leuker voor jullie allebei.

Eigenschappen van het boek Met succes op zwemles:

 • In dit boek vind je oefeningen, tips, spelletjes en een handige Superplanner.
 • Dit boek geeft richtlijnen aan ouders over het spelenderwijs voorbereiden van kinderen op zwemles.
 • Het boek motiveert en inspireert, waardoor het zwemtraject leuker en eenvoudiger is voor zowel ouder als kind.
Klik hier voor de beste prijs

6. Wiebeltand

WiebeltandWanneer je kind tussen de 4 en 5 jaar is, krijgt hij/zij de eerste wiebeltand. Daar wil je het kind goed op voorbereiden. Daarom is het boek Wiebeltand het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar . Dit boek gaat over een zeer herkenbare situatie. Pleuntje heeft in dit boek namelijk een wiebeltand. Op een dag eet ze een appel en opeens is de wiebeltand weg. Mama zegt tegen haar dat ze de uitgevallen tand onder haar kussen moet leggen. Misschien komt dan de tandenfee. Deze fee haalt de tand weg en legt er een muntje voor in de plaats. Dat lijkt Pleuntje super leuk. Daarom doet ze wat haar mama heeft voorgesteld. Echter, wanneer ze wakker wordt en haar kussen omhoog tilt, ligt haar tand nog daar. Hoe kan dat nou? Kom er samen met je kind achter waarom de fee de tand van Pleuntje niet heeft meegenomen.

Eigenschappen van het boek Wiebeltand:

 • Dit boek is een bundel vol grappige verhalen rond zeer herkenbare situaties.
 • Het boek is een onderdeel van de vrolijke serie over Pleuntje en haar vriendje Joep.
 • In dit boek heeft Pleuntje een wiebeltand, die ze onder haar kussen zet om van de tandenfee een muntje te krijgen.
Klik hier voor de beste prijs

7. De wereld op zijn kop

De wereld op zijn kopKinderen denken zich vaak in hoe hun leven zou zijn als de wereld op zijn kop stond en zij zich konden gedragen als hun ouders. Is jouw kind ook zo’n dromer? Dan is het boek De wereld op zijn kop het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar . Dit boek gaat over een jongetje Tess, die in een omgekeerde wereld woont. Zo heeft hij als jongen een meisjesnaam, gedragen ouders zich als kinderen en kinderen zich als ouders. In de winter kun je bovendien ijs kopen en in de bibliotheek moet je zoveel mogelijk kabaal maken. Zelfs het verkeer is anders. Zo varen boten over de bergen en tussen de bergen zweeft een walvis. Grootouders gedragen zich daarnaast als hun kleinkinderen en olifanten doen als muizen. Het ligt aan jou en je kind om na te gaan bij welke situaties de wereld niet op zijn kop staat.

Eigenschappen van het boek De wereld op zijn kop:

 • In dit boek staat de hele wereld op zijn kop en ligt het aan de lezer om na te gaan welke situaties wel “normaal” zijn.
 • Doordat Tess aan het eind van het verhaal vraagt om de wereld weer om te draaien, kun je daar met je kind over filosoferen.
 • Er is in het boek gebruik gemaakt van kleurrijke illustraties met veel beweging, die onder andere vanwege de vele details een extra dimensie geven aan het geheel.
Klik hier voor de beste prijs

8. De maanlichtdraak

De maanlichtdraakTijdens het voorlezen, breng je je kind in een compleet nieuwe wereld. Als jouw kind een grote dosis fantasie heeft, heeft hij/zij er waarschijnlijk al eens aan gedacht wat er zou gebeuren als de verhalen tot leven kwamen. Dat is precies wat er gebeurt in het boek De maanlichtdraak. Daarom vinden wij dit boek het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar . In dit verhaal hoort Flip op een maanverlichte nacht geritsel komen uit het boek dat naast zijn bed ligt. Het blijkt dat er een draak is ontsnapt. Deze draak wordt achtervolgd door een zwaarbewapende ridder. Flip wil de draadhelpen, maar wanneer hij de ridder aanraakt, begint hijzelf te krimpen. Hij krimpt totdat hij even groot is als de ridder. Gelukkig lukt het hem om zich samen met de draad te verstoppen in het speelgoedkasteel. Hoe wordt Flip weer groot? Kan hij bovendien de ridder verslaan?

Eigenschappen van het boek De maanlichtdraak:

 • Dit fantasierijke boek gaat over een draak en een ridder die uit een boek ontsnappen.
 • Wanneer Flip probeert de draak te redden en hij de ridder aanraakt, krimpt hij totdat hij even groot is als de ridder.
 • De tekst in dit boek wordt ondersteund door sfeervolle, gedetailleerde illustraties in de nachtelijke tinten blauw en groen.
Klik hier voor de beste prijs

9. Meester Pompelmoes

Meester PompelmoesWil je je kind laten zien hoe cool leerkrachten kunnen zijn? Dan lees je het verhaal Meester Pompelmoes aan hen voor. Wij vinden dit boek het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar , omdat het boek een bundel is met 28 verhalen over die super leerkracht, Meester Pompelmoes. Deze meester trekt een fluwelen jasje aan en heeft een dikke buik. Hoewel hij een tikje ouderwets is, heeft hij een goed hart voor zijn leerlingen. Hij wil tevens alles weten en is in zijn vrije tijd uitvinden. Meester is aardig, maar ook streng. Een goede combinatie dus. Hij woont in een groot huis met zijn huisdieren Joachim, de Geleerde Kater en de Fleurige hond. Het meest bijzondere aan Meester Pompelmoes is echter dat hij kan toeren. Welke meester kan dat tegenwoordig nog? Lees daarom snel de spannende en grappige verhalen over deze bijzondere meester voor aan je kind.

Eigenschappen van het boek Meester Pompelmoes:

 • Dit boek is een bundel bestaande uit 28 verhalen.
 • Elk verhaal in het boek wordt vergezeld door een of meer kleurenprenten, waarbij de gezichtsuitdrukkingen van de meester en de mimiek van de dieren zeer treffend zijn.
 • De verhalen in dit boek gaan over een bijzondere leerkracht, Meester Pompelmoes, met een zeer brede algemene kennis, een goed hart voor zijn leerlingen en die kan toveren.
Klik hier voor de beste prijs

10. Samen ben je niet alleen

Samen ben je niet alleenWil je jouw kind leren over het belang van vriendschap en familie? Is het voor jou tevens belangrijk dat het verhaal dat je voorleest herkenbare gebeurtenissen en emoties omschrijft? Dan is het boek Samen ben je niet alleen het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar . Dit boek is een bundel met hedendaagse voorleesverhalen over de zusjes Lotte en Roos. Ook over hun buurjongens Lasse en Joppe wordt er gesproken. Zoals bij elk gezin is er in het gezin van Lotte en Roos af en toe ruzie en onenigheid. Ook loopt er zo nu en dan iets verkeerd. Echter, uiteindelijk komt alles weer goed. Denk er bijvoorbeeld aan dat papa boos het avondeten met bord en al in de vuilnisbak gooit wanneer de zussen weigeren te eten. Achteraf moeten de meisjes er echter ook wel om lachen. Dankzij de mooi uitgewerkte kleurenillustraties, krijgt het boek extra sfeer.

Eigenschappen van het boek Samen ben je niet alleen:

 • Dit boek is een bundel hedendaagse voorleesverhalen over het leven van 2 zusjes.
 • Er wordt gebruik gemaakt van frisse en mooi uitgewerkt kleurenillustraties om het boek extra sfeer te geven.
 • In dit boek wordt er gebruik gemaakt van veel humor en inlevingsvermogen over alledaagse, herkenbare gebeurtenissen en emoties uit het leven van kleuters, hun ouders en zelfs hun grootvader die vaak komt oppassen.
Klik hier voor de beste prijs