De leukste doe-tips voor kinderen!

Er zijn verschillende leuke boeken voor kinderen. Zo kun je kiezen voor voorleesboekjes, voel- en knisperboekjes, prentenboekjes en natuurlijk doeboekjes. Als je kiest voor een doeboek, dan zorg je ervoor dat je kind allerlei nieuwe dingen leert.

Beste doeboek van 2019

 Product naam 
1.
K3 - Mega SterrenstylingMeer info »
2.
Superleuk kleur- en stickerboek voor de allerkleinstenMeer info »
3.
Crayola Mini Kids Kleur & stickerboek Paw PatrolMeer info »
4.
Galt Doe-boek Met Puzzels (en) 29,5 CmMeer info »
5.
Zing mee met opa en omaMeer info »
6.
Het Grote Geschiedenis doeboekMeer info »
7.
Gek op wetenschapMeer info »
8.
De leukste spelletjes voor onderwegMeer info »
9.
KleurenMeer info »
10.
Pippo. Mijn eerste vakantieboekMeer info »

Tegelijkertijd bij het lezen is hij/zij gezellig bezig, waardoor zijn/haar vrije tijd goed wordt benut. Zoek je daarom naar het beste doeboek voor jouw kind? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij hebben namelijk de top 10 doeboeken van het jaar voor je in kaart gebracht. De namen van deze 10 boeken zie je in de bovenstaande tabel. Nadat je de tabel hebt bekeken, lees je sowieso ook de reviews over de verschillende boeken. Zo kun je ze met elkaar vergelijken. Bekijk dus snel de tabel, lees de recensies, vergelijk de boeken met elkaar en kies het beste doeboek voor jouw kind uit!

Voor thuis, bij opa en oma of straks in de zomervakantie… met deze leuke doe-boeken verveel je je geen moment! Van knutselen, kleuren, leren schrijven tot natuurspeurboeken.

1. K3 – Mega Sterrenstyling

K3 - Mega SterrenstylingIs jouw kind ook zo dol op de meidengroep K3? Dan is het beste doeboek voor jouw kind het boek K3 – Mega Sterrenstyling. Behalve dat het boek is gebaseerd op deze meidengroep, houdt het je kind ook op een positieve manier bezig. Met de instructies in dit boek wordt je kind namelijk de nieuwe K3 styliste. Misschien vraag je je nu af hoe dat precies werkt. In het pakket vind je speciale K3 sterrenstyling. Deze gebruikt je kind om een leuke outfit te ontwerpen voor de meiden van K3. Wanneer de outfit is ontworpen eindigt de pret ook niet. Je kind kan daarna namelijk zichzelf en K3 opmaken met de make-upstickertjes. Wat dacht je ervan om daarna een kleine modeshow te organiseren? Dan kan je kind haar kunsten showen aan iedereen in de familie en misschien ook enkele vrienden!

Eigenschappen van het boek K3 – Mega Sterrenstyling:

 • Met de instructies in dit boek wordt jouw kind de nieuwe K3 styliste.
 • Eerst ontwerpt je kind met behulp van de sterrenstyling een leuke outfit voor de meiden van K3.
 • Nadat de ontwerpen klaar zijn, kan je kind zowel zichzelf als de meiden van K3 opmaken met de make-upstickertjes.
Klik hier voor de beste prijs

2. Superleuk kleur- en stickerboek voor de allerkleinsten

Superleuk kleur- en stickerboek voor de allerkleinstenDoeboeken zijn er voor kinderen van vrijwel alle leeftijden. Dat betekent dat je hiermee ook de allerkleinsten aangenaam bezig kunt houden. Voor kindertjes tussen de 2 en 4 jaar kies je daarom voor het boek Superleuk kleur- en stickerboek voor de allerkleinsten. Wij vinden dat dit boek het beste doeboek is voor kinderen in die leeftijdscategorie, omdat het boek enorm veel stickers bevat. Kinderen kunnen dus enorm genieten nadat ze het boek hebben geopend. Er zit zelfs een leerelement in verwerkt. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld lekkere snoepjes plakken in de kom of appels plakken in de boom. Ze kunnen zelfs mannetjes in de raket zetten. Doordat de stickers extra groot zijn, kunnen ook kinderen ze eenvoudig zelf plakken. Nadat de stickers zijn geplakt, mogen kindertjes de tekeningen ook inkleuren. Hierdoor kunnen kinderen hun meesterwerk aan je laten zien wanneer ze alle stickers hebben geplakt en de verschillende tekeningen hebben ingekleurd!

Eigenschappen van het boek Superleuk kleur- en stickerboek voor de allerkleinsten:

 • Dit doeboek is gericht op kinderen tussen de 2 en 4 jaar.
 • Het boek bevat grote stickers, waardoor kinderen ze eenvoudig kunnen plakken.
 • Nadat de stickers zijn geplakt, kunnen kinderen ook de tekeningen in het boek inkleuren.
Klik hier voor de beste prijs

3. Crayola Mini Kids Kleur & stickerboek Paw Patrol

Crayola Mini Kids Kleur & stickerboek Paw PatrolAls je op zoek gaat naar het beste doeboek voor jouw kind, dan is het handig om te kiezen voor een thema dat het kind aantrekt. Er zijn immers enorm veel doeboeken waar je uit kunt kiezen. Is jouw kind een grote fan van Paw Patrol? Dan kies je voor het Crayola Mini Kids Kleur & stickerboek Paw Patrol doeboek. Dit doeboek is een boekje met een dubbele functie. Er zijn namelijk stickers in het boek van de heldhaftige avonturen van de bekende Paw Patrol personages. Deze stickers hebben verschillende formaten, waardoor jonge kinderen worden gestimuleerd om kleuren en vormen te herkennen. Bij elke kleurplaat passen namelijk een aantal stickers. Denk je dat jouw kind de bijbehorende plaatjes kan vinden om ze daarna op te plakken? Nadat de stickers zijn geplakt, kan je kind de plaatjes ook nog inkleuren. Je houdt hem/haar dus gedurende een lange tijd bezig!

Eigenschappen van het boek Crayola Mini Kids Kleur & stickerboek Paw Patrol:

 • In het boek vind je stickers van de heldhaftige avonturen van de bekende Paw Patrol personages.
 • De stickers in het boek hebben verschillende formaten, waardoor je je kind stimuleert om vormen en kleuren te herkennen.
 • Hoewel dit een stickerboek is, is er ook gezorgd voor allerlei leuke kleurplaten, waardoor je je kind gedurende een lange tijd aangenaam bezig houdt.
Klik hier voor de beste prijs

4. Galt Doe-boek Met Puzzels (en) 29,5 Cm

Galt Doe-boek Met Puzzels (en) 29,5 CmHeb je een kind dat graag puzzelt? Dan is het handig om te kiezen voor een doeboek met puzzels. Denk bijvoorbeeld aan het boek Galt Doe-boek Met Puzzels (en) 29,5 Cm. Dit boek bevat maar liefst 50 pagina’s met allerlei leuke uitdagingen. Zo kan je kind puzzels maken. Heeft hij/zij daar even geen zin in, dan kan hij/zij aan de slag gaan met een woordzoeker. Aangezien de meeste kinderen het leuk vinden om plaatjes in te kleuren, zijn er in dit boek zelfs mooie tekeningen, die hij/zij kan inkleuren. Om deze redenen vinden wij dat dit doeboek wellicht het beste doeboek is voor jouw kind. Hij/zij hoeft zich namelijk geen moment te vervelen wanneer hij/zij aan de slag gaat met dit boekje. Aangezien er zoveel te doen is in het boekje, kan je kind er zelfs een feestje van maken waarbij al zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes worden uitgenodigd.

Eigenschappen van het boek Galt Doe-boek Met Puzzels (en) 29,5 Cm:

 • Wanneer je aan de slag gaat met dit doeboekje, kun je puzzels maken.
 • In het doeboekje van Galt vind je behalve puzzels ook nog woordzoekers.
 • Als je geen zin meer hebt in puzzels en woordzoekers, kun je mooie tekeningen inkleuren.
Klik hier voor de beste prijs

5. Zing mee met opa en oma

Zing mee met opa en omaEr zijn verschillende factoren waar je op let wanneer je op zoek gaat naar een nieuw doeboekje. Misschien wil je als grootouder iets leuks doen met je kleinkind door gebruik te maken van een doeboek. In dat geval, is het beste doeboek voor jou het boek Zing mee met opa en oma. Dit boek is eigenlijk geen boek, maar een CD vol met beroemde oudhollandse liedjes en versjes. Deze liedjes en versjes leerden generaties kinderen van hun ouders, opa’s en oma’s. Bovendien werden de liedjes ook op school en zelfs op de crèche aan kinderen geleerd. Nu is dus het perfecte moment om deze liedjes en versjes aan jouw kleinkinderen te leren. Je krijgt er zelfs hulp bij, want op de CD zijn er maar liefst 86 stuks! Deze zijn allemaal op een vrolijke wijze voorgedragen en gezongen door Karin Bloemen. Er zijn zelfs leuke tekeningen erbij!

Eigenschappen van het boek Zing mee met opa en oma:

 • Als je de CD koopt, krijg je er 40 tekeningen van Harmen van Straaten bij.
 • Met deze CD kun je je (klein)kind allerlei beroemde oudhollandse liedjes en versjes leren.
 • Op deze CD zijn er 86 liedjes en versjes die op een vrolijke wijze zijn voorgedragen en gezongen door Karin Bloemen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Het Grote Geschiedenis doeboek

Het Grote Geschiedenis doeboekWie zegt dat je niets kunt leren van een doeboek? Het boek Het Grote Geschiedenis doeboek bewijst het tegendeel. In dit boek vind je namelijk allerlei fascinerende feiten, sterke verhalen en spannende puzzels. Het thema is bovendien de geschiedenis, waardoor je onder andere te weten komt waarom Lodewijk XIV zich nooit waste. Ook laat het boek je zien hoe je in de Middeleeuwen een ridder werd. Je komt er zelfs achter hoe lang de kortste oorlog ooit duurde en dat de grootste heldin uit de geschiedenis als tienermeisjes op de brandstapel eindigde. Er zijn bovendien weetjes over alles van de Egyptenaren tot de Koude Oorlog en van de Vikingen tot Napoleon. Alles over de dapperste helden en gemeenste schurken uit de geschiedenis is in dit boek behandeld. Ontdek dus op welke historische persoon je het meeste lijkt en los tussendoor uitdagende woordzoekers en rebussen op.

Eigenschappen van het boek Het Grote Geschiedenis doeboek:

 • Het thema van dit doeboek is de geschiedenis.
 • In het doeboek vind je uitdagende rebussen en woordzoekers.
 • Je vindt in dit doeboek, dat urenlang zorgt voor vermaak, zelfs een lekker recept met tulpenbollen.
Klik hier voor de beste prijs

7. Gek op wetenschap

Gek op wetenschapSommige kinderen zijn al op heel jonge leeftijd geïnteresseerd in de wetenschap. Is jouw kind ook geïnteresseerd in het hoe en waarom van alles? Dan is het beste doeboek voor hem/haar het boek Gek op wetenschap. Wij raden dit boek aan, omdat het allerlei interessante weetjes bevat over onze planeet en het heelal. Bovendien vind je in het boek ook informatie over het ontstaan van leven op aarde en de werking van onze zintuigen. Er wordt in het boek zelfs informatie gegeven over bepaalde begrippen zoals kracht, energie en beweging, maar ook over magnetisme, scheikunde, elektriciteit en wiskunde. De theoretische uitleg in het boek kan je kind vervolgens omzetten in de praktijk door met eenvoudige materialen zelf proefjes uit te voeren. Je kind leert op die manier dat de wetenschap draait om testen, uitproberen en natuurlijk ondervinden. Laat je kind aan de slag gaan; misschien wordt hij/zij een beroemd wetenschapper!

Eigenschappen van het boek Gek op wetenschap:

 • Dit boek bevat theoretische uitleg over het hoe en waarom van alles.
 • De tekst in dit boek wordt veelvuldig ondersteund door kleurrijke illustraties en foto’s.
 • Wanneer je kind de theorie heeft doorgenomen, kan hij/zij aan de slag gaan en met eenvoudige materialen zelf proefjes uitvoeren.
Klik hier voor de beste prijs

8. De leukste spelletjes voor onderweg

De leukste spelletjes voor onderwegAls je met kinderen op stap gaat, komt het weleens voor dat zij zich vervelen en beginnen te klagen. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid uit huis gaat. Een doeboek komt in een dergelijke situatie goed van pas. Wij kennen daarom het beste doeboek voor jouw kind, namelijk het boek De leukste spelletjes voor onderweg. In de doos van het boekje zitten er namelijk 50 kaarten. Deze kaarten zijn goed voor urenlang denk-, speel- en doeplezier. Op elke kaart vind je namelijk een leuk spelletje. Dit spelletje kan in de auto, bus of trein gespeeld worden. Je vindt onder andere originele gebarenspelletjes, grappige rijmspelletjes, spelletjes met nummerplaten en zelfs uitdagende geheugenspelletjes. Alles vind je gewoon in 1 doos. Bovendien zijn de spelletjes leuk voor zowel jongere als oudere kinderen. Neem de doos met spelletjes voor 1 of meer spelers dus mee wanneer je met kinderen op stap gaat.

Eigenschappen van het boek De leukste spelletjes voor onderweg:

 • Kinderen van alle leeftijden komen aan hun trekken, omdat er voor ieder wat wils is in dit pakket.
 • In de doos van dit doeboek vind je 50 kaarten die goed zijn voor urenlang speel-, denk- en doeplezier.
 • Je kunt aan de slag gaan met geheugen-, taal- en rekenspelletjes of je amuseert je met eenvoudige rijm- en observatiespelletjes.
Klik hier voor de beste prijs

9. Kleuren

KleurenSpelen met kleuren is leuk voor jong en oud. Wil je je kind daarom laten zien hoe leuk kleuren kunnen zijn? Dan kies je voor het doeboek genaamd Kleuren. Dit boek is wellicht het beste doeboek om je kind te leren over de magie van kleuren. Je moet namelijk gewoon de instructies in het boek volgen, waarna er magische dingen gebeuren. Al vanaf de eerste pagina is dit boek interessant. Er is namelijk geen titelpagina, maar slechts een grijze vingerafdruk met daaronder de vraag “Klaar?”. Het is dan de bedoeling dat je kind op deze vingerafdruk drukt. Hierdoor komen op de volgende pagina’s vriendjes van het grijze bolletje tevoorschijn. Hierna begint het spelen met kleuren echt. Je ziet steeds een opdracht die je moet uitvoeren. Denk maar aan de opdracht “Neem met je vinger een beetje blauw en aai het gele bolletje”. Hierna zie je hoe het gele bolletje verandert.

Eigenschappen van het boek Kleuren:

 • Dit doeboek is gericht op spelen met kleuren.
 • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • In het boek zie je steeds een opdracht die je moet uitvoeren, waarna er iets “magisch” gebeurt.
Klik hier voor de beste prijs

10. Pippo. Mijn eerste vakantieboek

Pippo. Mijn eerste vakantieboekAls je op vakantie gaat en je neemt je kind mee, dan ben je er waarschijnlijk op voorbereid dat hij/zij niet van dezelfde activiteiten geniet als jij. Daarom is het belangrijk om iets mee te nemen om het kind op een leuke manier bezig te houden. Het beste doeboek voor deze situatie is het boek Pippo. Mijn eerste vakantieboek. Als je dit boekje meeneemt op vakantie, dan zorg je ervoor dat je kind altijd iets te doen heeft. In het boek vind je namelijk allerlei kleurspelletjes, kijk- en zoekplaten, een versjeswedstrijd en zelfs kleurpotloodjes. Wanneer jullie dus rustig zitten en even niets te doen hebben, dan komen de kleurspelletjes en kleurpotloodjes goed van pas. Op andere momenten kan je kind verschillende figuren zoeken. Laat hij/zij sowieso ook zijn/haar creatieve zijde tonen, door mee te doen aan de versjeswedstrijd!

Eigenschappen van het boek Pippo. Mijn eerste vakantieboek:

 • Als je dit doeboek meeneemt op vakantie, heeft je kind altijd iets leuks te doen.
 • Met dit boekje kun je kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar aangenaam bezighouden.
 • In het vrolijk vakantieboek vind je kleurspelletjes, kijk- en zoekplaten, een versjeswedstrijd en kleurpotloodjes.
Klik hier voor de beste prijs