Luisterboeken

We weten allemaal hoe belangrijk het is om aan kinderen voor te lezen. (Voor)lezen draagt namelijk bij aan de taalontwikkeling. Echter, als ouder krijg je niet altijd de kans om verhalen voor te lezen.

Beste luisterboek voor kinderen van 2020

 Product naam 
1.
Pluk redt de dierenMeer info »
2.
Jip en JannekeMeer info »
3.
Finding DoryMeer info »
4.
Disney Pixar Cars 3Meer info »
5.
Het grote Rijksmuseum luisterboekMeer info »
6.
WiplalaMeer info »
7.
CocoMeer info »
8.
Ridder UkMeer info »
9.
Frozen FeverMeer info »
10.
De Grijze Jager 12 - De koninklijke leerlingMeer info »

Misschien moet je in de avond werken of ben je op sommige dagen te moe om een verhaal voor te lezen. Je hoeft je geen zorgen te maken, want je kunt je kind laten luisteren naar luisterboeken. Op die manier zorg je voor ongeveer hetzelfde effect als wanneer je zelf een boek voorleest. Luisterboeken zijn tevens aantrekkelijk voor kinderen/personen die er niet van houden om zelf te lezen. Zoek je daarom naar het beste luisterboek voor kinderen? Dan lees je dit artikel over de top 10 luisterboeken van het jaar, vergelijk je de verschillende top boeken met elkaar en kies je vervolgens het beste luisterboek voor kinderen uit. Het is allemaal super gemakkelijk!

1. Pluk redt de dieren

Pluk redt de dierenVaak doen kinderen dingen die niet mogen, maar staan ze niet stil bij de gevolgen van hun acties. Wil je daarom aan je kind leren dat acties consequenties hebben? Dan is het beste luisterboek voor kinderen het boek Pluk redt de dieren. Dit boek gaat over Pluk, die kennis maakt met het jongetje Spijtebijt. Spijtebijt is nogal bijterig en smijterig, omdat hij is opgevoed door 2 Canadese Griezelberen. Gelukkig heeft het jongetje wel spijt nadat hij iets verkeerds heeft gedaan. Spijtebijt en Pluk komen samen in de Klimaatexperimenteerkas van de Weerman terecht. Spijtebijt bijt de Weerman in zijn duim, waardoor er een ravage wordt veroorzaakt en alle klimaten door elkaar lopen. Zo smelten de ijsbergen, bevriezen de oerwouden en de dieren in de kas komen terecht in verkeerde klimaten. Hoe zullen Pluk en Spijtebijt deze vreselijke situatie weer rechttrekken?

Eigenschappen van het boek Pluk redt de dieren:

 • Dit luisterboek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Het verhaal gaat over Spijtebijt die een ravage veroorzaakt wanneer hij de Weerman in zijn duim bijt.
 • Door je kind naar dit luisterboek te laten luisteren, leer je hem/haar over de consequenties van zijn/haar acties.
Klik hier voor de beste prijs

2. Jip en Janneke

Jip en JannekeHeb je je kind al eens verteld over de bekende kleuters, Jip en Janneke? Deze kleuters zijn buurkinderen, die samen allerlei gewone, dagelijkse dingen meemaken. Dit gebeurt ook in het luisterboek Jip en Janneke, dat wellicht het beste luisterboek voor kinderen is. Het gaat hier namelijk om een luisterboek met meer dan 75 verhaaltjes. Je kind raakt dus niet snel uitgeluisterd. In totaal gaat het hier om 6 cd’s met in totaal ongeveer 165 minuten luistermateriaal. Denk er bijvoorbeeld aan dat jij bezig bent met huishoudelijk werk en je de cd opzet om je kind aangenaam bezig te houden. Dan hoef je je niet gauw zorgen te maken dat je kind alle verhalen heeft beluisterd. Aan de achterkant van deze verzameling vind je een register naar onderwerp en een inhoudsopgave. De onderwerpen zijn verdeeld in onder andere feestdagen, familie en dieren.

Eigenschappen van het boek Jip en Janneke:

 • Dit luisterboek bestaat uit ongeveer 165 minuten luistermateriaal op 6 cd’s.
 • Er zijn op de cd meer dan 75 verhaaltjes, dus je kind raakt niet snel uitgeluisterd.
 • De verhalen op deze cd’s gaan over de kleuters en buurkinderen Jip en Janneke, die gewone, dagelijkse dingen meemaken.
Klik hier voor de beste prijs

3. Finding Dory

Finding DoryDe meesten van ons kennen de film Finding Dory, die is uitgekomen na Finding Nemo. Wil je je kind stimuleren om zelf te lezen, dan is het beste luisterboek voor kinderen wellicht het boek Finding Dory. Dit luisterboek komt namelijk met een cd én een boek. In het verhaal heeft Dory altijd al geleden aan korte termijn geheugenverlies. Opeens herinnert ze zich haar ouders weer. Daarom gaat ze samen met haar vriendjes op zoek naar haar familie. Samen maken zij veel onvergetelijke en spannende dingen mee. Als je je kind laat luisteren naar de cd, dan geniet hij/zij er bovendien extra van, omdat de stemmen uit de film te horen zijn. Leest je kind mee terwijl hij/zij naar de cd luistert, dan weet hij/zij bij het horen van een geluidje, dat het tijd is om een bladzijde om te slaan.

Eigenschappen van het boek Finding Dory:

 • Als je kiest voor dit luisterboek, dan krijg je er een boek én cd bij.
 • Je kunt je kind leren lezen terwijl hij/zij naar het vertelde verhaal luistert.
 • Op de cd zijn de originele stemmen uit de film te horen en het gaat bovendien om het originele verhaal van de film.
Klik hier voor de beste prijs

4. Disney Pixar Cars 3

Disney Pixar Cars 3Als je graag wil dat je kind meeleest terwijl hij/zij luistert naar een luisterboek, dan is het handig om te kiezen voor een boek dat hij/zij interessant vindt. Is jouw kind een fan van de tekenfilm Cars? Dan is het beste luisterboek voor kinderen Disney Pixar Cars 3. Wanneer je dit boek koopt, krijg je er een boek en luister cd bij. Hierdoor kan je kind lezen terwijl hij/zij naar de vertelde versie luistert. In het verhaal staat de Piston Cupwinnaar Bliksem McQueen voor de grootste uitdaging in zijn carrière. Hij moet het namelijk opnemen tegen een nieuwe generatie racewagens, die eigenlijk race na race winnen. Is het misschien tijd geworden voor Bliksem McQueen om het racen vaarwel te zeggen? Kom erachter door dit boek te lezen/beluisteren. Wanneer je een geluid hoort, weet je dat je de bladzijde moet omslaan.

Eigenschappen van het boek Disney Pixar Cars 3:

 • Op de cd staat het verhaal met muziek en ook de stemmen uit de film.
 • Dit verhaal gaat over Bliksem McQueen, die voor de grootste uitdaging in zijn carrière staat.
 • Bij het kopen van dit boek krijg je behalve de cd ook een boek, zodat je kind kan lezen terwijl hij/zij naar het verhaal luistert.
Klik hier voor de beste prijs

5. Het grote Rijksmuseum luisterboek

Het grote Rijksmuseum luisterboekWil je graag dat je kind waardering krijgt voor kunst? Wil je hem/haar ook trainen om vaderlandsliefde te hebben? Dan is het beste luisterboek voor kinderen het boek Het grote Rijksmuseum luisterboek. Door je kind te laten luisteren naar dit luisterboek, kun je ervoor zorgen dat hij/zij leert over schilderijen en kunsthistorische verhalen. Het boek gaat namelijk over 25 geselecteerde beroemde schilderijen. De gekozen meesterwerken verschillen in genre, stijl en afmetingen, waardoor het een lust blijft om te leren over deze kunstwerken. Door te luisteren naar de cd, kom je onder andere meer te weten over het kunstwerk van de Sint-Elisabethsvloed uit de vijftiende eeuw tegen en Het Melkmeisje uit de Gouden Eeuw. Bovendien verschillen de beschrijvingen van de schilderijen. Zo heeft één van de schrijvers gekozen voor het perspectief van een jonge walvis en een andere schrijver heeft haar sprookje in een dichtvorm geschreven. Zeker het luisteren waard!

Eigenschappen van het boek Het grote Rijksmuseum voorleesboek:

 • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • Als je naar de cd luistert, kom je meer te weten over 25 beroemde schilderijen, die variëren in genre, afmeting en stijl.
 • Dit verhaal is geschreven door verschillende kinderboekenschrijvers uit Nederland en Vlaanderen, die ook allemaal kiezen voor een andere invalshoek.
Klik hier voor de beste prijs

6. Wiplala

WiplalaDe meeste kinderen vinden het fijn om verhaaltjes te lezen over magische gebeurtenissen. Daarom kies je ook voor een luisterboek over een magisch ventje. Het beste luisterboek voor kinderen is in dit geval het boek Wiplala. Dit verhaal gaat over een klein mannetje, dat geen kabouter is. Hij is namelijk een wiplala en heet ook zo. Het mannetje kan tinkelen, wat je kunt vergelijken met toveren. Echter, hij vergeet steeds hoe hij ervoor kan zorgen om zijn spreuken ongedaan te maken. Zo maakt hij onder andere de familie Blom net zo klein als hijzelf is. Dit is sowieso het begin van een spannend avontuur, omdat zelfs het mannetje niet weet of hij de familie weer “normaal” kan maken. Vanwege de spannende gebeurtenissen genieten kinderen vanaf ongeveer 5 jaar met volle teugen van dit verhaal. Het verhaal is namelijk ook met vaart en humor geschreven.

Eigenschappen van het boek Wiplala:

 • Kinderen vanaf ongeveer 5 jaar genieten van dit verhaal.
 • Er is gezorgd voor vaart en humor in dit verhaal, waardoor het jong en oud aanspreekt.
 • In het verhaal maakt een klein mannetje door middel van magie een hele familie zo klein als hijzelf is en hij weet niet of hij hen weer “normaal” kan maken.
Klik hier voor de beste prijs

7. Coco

CocoWe hebben allemaal dromen, maar het lukt ons niet altijd om deze waar te maken. Dat is ook waar het verhaal Coco over gaat. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen als je hen wil vertellen over dromen en familiegeschiedenis. Het verhaal gaat namelijk over Miguel, die ervan droomt om een succesvol muzikant te worden. De jongen wil namelijk net zo beroemd worden als zijn idool, maar in zijn familie is muziek verboden. Miguel beland op mysterieuze wijze in het kleurrijke Dodenrijk terecht op de Dag van de Doden. Daar maakt hij kennis met Héctor. Samen gaat dit tweetal op reis om het echte verhaal achter de familiegeschiedenis van Miguel te ontdekken. Het spannende verhaal is ook verfilmd. Aangezien de film razend populair was, heeft je kind het waarschijnlijk ook gezien. Hierdoor is dit luisterboek ideaal om je kind aangenaam bezig te houden.

Eigenschappen van het boek Coco:

 • Het verhaal dat verteld wordt, is ook verfilmd en was razend populair.
 • Aangezien de cd ook komt met een bijbehorend boek, kun je je kind op een speelse manier leren lezen.
 • Dit boek gaat over een jongen die helemaal in het kleurrijke Dodenrijk achter zijn familiegeschiedenis komt.
Klik hier voor de beste prijs

8. Ridder Uk

Ridder UkKinderen kijken vaak op naar helden en heldinnen uit verhalen. Echter, ze beseffen vaak niet dat deze helden en heldinnen ook gewoon mensen zijn, die allerlei dingen meemaken. Daar gaat het luisterboek Ridder Uk over. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen, omdat het op een beeldende manier vertelt over een ridder die gepest wordt, omdat hij klein is. De pesterijen weerhouden de ridder echter niet om zijn leven optimaal te leiden. Zo ontmoet de ridder op een dag een draak, een echte pestkop. Er ontstaat echter toch een hechte vriendschap, waarin zowel de ridder als de draag veel van elkaar leren. Hoewel het hier gaat om een cd, krijg je er ook een boek met prenten bij. Hierdoor genieten kinderen dubbel en dwars van het verhaal. Ze hebben namelijk een vrolijk kijk-, zoek- en luisterboek, waar ook hun (groot)ouders van kunnen genieten.

Eigenschappen van het boek Ridder Uk:

 • De cd wordt ondersteund door een boek met prachtige prenten.
 • Kinderen vanaf ongeveer 4 jaar genieten van dit vrolijk kijk-, zoek- en luisterboek.
 • Dit verhaal gaat over een ridder die gepest wordt, maar die toch vrienden wordt met een draak.
Klik hier voor de beste prijs

9. Frozen Fever

Frozen FeverWie kent de tekenfilm Frozen niet? Deze tekenfilm gaat over twee zusjes, die het koninkrijk moeten overnemen, maar alles gaat mis wanneer men erachter komt dat de oudste zus Elsa sneeuw kan maken. Na het grote succes van deze tekenfilm, is er nog een verhaal geschreven, namelijk Frozen Fever. Dit boek is te verkrijgen als luisterboek en is wellicht het beste luisterboek voor kinderen. In dit verhaal wordt Anna jarig. Daarom doen Elsa, Olaf, Kristoff en Sven allemaal hun best om her mooiste verjaardagsfeest ooit voor haar te organiseren. Als je kind deze tekenfilm heeft gezien, zal hij/zij er zeker van genieten dat er op de cd gebruik is gemaakt van muziek en stemmen uit de film. Hierdoor ziet hij/zij de film weer voor zich terwijl hij/zij luistert naar de cd. Er wordt zelfs een boek meegeleverd, waardoor je kind kan meelezen.

Eigenschappen van het boek Frozen Fever:

 • Kinderen kunnen meelezen terwijl ze naar de cd luisteren, omdat je er ook een leesboek bij krijgt.
 • De stemmen en muziek op de cd zijn herkenbaar voor kinderen die de tekenfilm reeds hebben gezien.
 • Het verhaal is grappig en gaat over Elsa, die ondanks haar verkoudheid, samen met Kristoff, Olaf en Sven een leuk verjaardagsfeest wil organiseren voor haar zusje Anna.
Klik hier voor de beste prijs

10. De Grijze Jager 12 – De koninklijke leerling

De Grijze Jager 12 - De koninklijke leerlingAls je weet dat je kind dol is op de boeken uit een bepaalde boekenreeks, dan kun je gemakkelijk kiezen voor een luisterboek uit dezelfde reeks. Voor liefhebbers van de serie De Grijze Jager is het boek De Grijze Jager 12 – De koninklijke leerling daarom wellicht het beste luisterboek voor kinderen. In dit boek zit Will diep in de put na de moord op zijn geliefde Alyss. Het lijkt er wel op alsof niets hem uit zijn lethargie kan halen. Zijn vrienden weten echter wel raad. Zij besluiten namelijk dat hij een nieuwe opdracht moet krijgen. Daarom wordt Will de mentor van prinses Maddie (Madelyn), de dochter van Koning Arnaut en zijn gade Cassandra. Het is de bedoeling dat de jongedame wordt opgevoed en opgeleid tot Grijze Jager. Haar vaardigheden worden al gauw op de proef gesteld wanneer een Grijze Jager dood wordt gevonden…

Eigenschappen van het boek De Grijze Jager 12 – De koninklijke leerling:

 • Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar.
 • Dit luisterboek maakt deel uit van de boekenreeks De Grijze Jager.
 • In dit boek moet Will prinses Maddie opvoeden en opleiden tot Grijze Jager.
Klik hier voor de beste prijs