AVI M3: Leren lezen midden groep 3

De meeste ouders vinden het spannend wanneer hun kind leert lezen. Je ziet namelijk hoe hij/zij geleidelijk aan steeds moeilijkere woordjes herkent. Houd er wel rekening mee dat oefening zeer belangrijk is in dit proces. Daarom is het handig om gepaste boekjes aan je kind te geven en hem/haar deze thuis te laten lezen.

Beste AVI M3 boek van 2019

 Product naam 
1.
Het grote AVI vakantieboekMeer info »
2.
K3 maakt hetMeer info »
3.
Joep Pak aan!Meer info »
4.
Leespret met sint en pietMeer info »
5.
Mijn huis te koopMeer info »
6.
Meer avonturen van Heksje HeksMeer info »
7.
De TaalbendeMeer info »
8.
Taart van juf JetMeer info »
9.
Tiny prentenboekenMeer info »
10.
Het reuzeleuke AVI Lees- en speelboekMeer info »

Een gepast boek voor een kind halverwege groep 3 is een AVI M3 boek. Zoek je daarom naar het beste AVI M3 boek voor jouw kind? Dan kun je de onderstaande tabel bekijken. Hier hebben we de top 10 AVI M3 boeken van het jaar voor je opgesomd. We hebben bovendien gekozen voor verschillende soorten boeken, waardoor iedereen aan zijn trekken komt. Wil je de boeken met elkaar vergelijken? Lees dan snel de individuele recensies en kies vervolgens het beste AVI M3 boek voor jouw kind uit!

Leest je kind op een ander niveau? Klik hier en ga naar het niveau dat bij je kind past!

Voor andere niveau’s klik hier.

1. Het grote AVI vakantieboek

Het grote AVI vakantieboekEr zijn verschillende manieren om kinderen te stimuleren om te lezen. Je hoeft dus niet speciaal te kiezen voor een verhaalboek. Daarom is een vakantieboek wellicht het beste AVI M3 boek voor jouw kind. Wij kennen een dergelijk boek, namelijk Het grote AVI vakantieboek. Dit boek stimuleert veilig en goed leren lezen. Het is bovendien geschreven voor leerlingen van de basisschool groep 3. Wanneer je kind eenmaal aan de slag gaat met dit boek, dan geniet hij/zij van urenlang vermaak, ongeacht waar hij/zij is. In het boek zijn er namelijk enorm veel puzzels, strips, raadsels, verhalen en ga zo maar door. De speciale AVI-verhalen van topschrijvers zoals Janneke Schotveld, Arend van Dam en Jacques Vriens zorgen bovendien voor veel leesplezier. Schaf dit boek dus snel aan en geniet ervan hoe je kind zich vermaakt in de auto, voor de tent of zelfs op het strand!

Eigenschappen van het boek Het grote AVI vakantieboek:

 • Het boek stimuleert veilig en goed leren lezen.
 • In het boek vind je puzzels, strips, verhalen, raadsels en nog veel meer.
 • Je komt speciale AVI-verhalen tegen van topschrijvers zoals Vivian den Hollander, Ron Schröder, Marianne Busser en Mirjan Mous.
Klik hier voor de beste prijs

2. K3 maakt het

K3 maakt hetHard werken is belangrijk en kan zelfs leuk zijn. Dat laten de meiden van K3 in het boek K3 maakt het, dat wellicht het beste AVI M3 boek over hard en gezellig werken is, aan je kind zien. In het verhaal blaft Spook de hond na een flinke regenbui. Natuurlijk willen de meiden weten wat er aan de hand is. Het blijkt dat er een gat is in het dak van het hok van Spook. Marthe, Hanne en Klaasje weten daar wel raad mee. Ze gaan op zoek naar de benodigdheden en knappen het hok op. Nu zit Spook weer droog. De meiden moeten echter nog een klus klaren, want ze hadden de kraan open laten staan. Uiteindelijk besluit Spook zelfs dat hij liever bij de meiden in huis slaapt in plaats van in zijn hok. Daarom maakt K3 van het hok een huis voor de pop.

Eigenschappen van het boek K3 maakt het:

 • Dit boekje gaat over hard en gezellig werken in teamverband.
 • De tekst wordt ondersteund en verlevendigd door cartoonachtige prenten.
 • Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, die fans zijn van K3, genieten enorm van dit boek.
Klik hier voor de beste prijs

3. Joep Pak aan!

Joep Pak aan!Leren lezen is een avontuur voor kinderen. Er gaat namelijk een wereld voor hen open wanneer ze net leren lezen. Zoek je daarom naar het beste AVI M3 boek voor jouw kind? Dan kies je voor het boek Joep Pak aan!. Dit boek is perfect voor kinderen die pas leren lezen, omdat het een leuk stripboek is op het niveau van beginnende lezers. Kinderen in groep 3 kunnen dus optimaal genieten van de verhaaltjes in het boek. Om precies te zijn, gaat het om de lollige dingen die Joep samen met zijn vriendjes Rolf en Vera meemaakt. Doordat het om herkenbare situaties gaat, zijn kinderen bovendien ook eerder gemotiveerd om de stripverhalen in het boek te lezen. De mooie illustraties, die je op elke pagina tegenkomt, dragen tevens bij aan extra leesplezier. Laat je kind gauw de korte en grappige stripverhaaltjes in dit boek lezen!

Eigenschappen van het boek Joep Pak aan!:

 • Je komt in het boek prachtige illustraties tegen.
 • De verhaaltjes in dit boek gaan over de lollige belevenissen van Joep, Rolf en Vera.
 • In het boek vind je korte en grappige stripverhaaltjes voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

4. Leespret met sint en piet

Leespret met sint en pietWelk kind kent Sint en Piet niet? De meeste kinderen kijken lang voor het Sinterklaasfeest uit naar deze dag, omdat ze dan cadeautjes en diverse lekkernijen krijgen. Wil je je kind daarom stimuleren met een boek over Sint en Piet? Dan is het beste AVI M3 boek voor hem/haar het boek Leespret met sint en piet. Dit boek is een bundeling van 2 verhalen die eerder zijn verschenen in de serie “Ssst… ik lees!”. In het ene verhaal, genaamd “Aan de slag, Sint en Piet!” is zus Klaar op bezoek bij Sint en gaat ze zijn huis poetsen. Het andere verhaal, “Piet wordt Sint, Sint wordt Piet” zie je dat Sint geen Sint meer wil zijn. Daarom verft hij zijn gezicht en doet Piet witte zalf op. Echter, Sint wil op een bepaald moment toch zelf weer de baas zijn, dus ze ruilen terug.

Eigenschappen van het boek Leespret met sint en piet:

 • Het boek met enkelvoudige zinnen is geschikt voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Op iedere bladzijde is er een grote, duidelijke kleurenillustratie, die het verhaal goed ondersteunt.
 • In dit boek kom je 2 verhalen tegen, namelijk “Aan de slag, Sint en Piet” en “Piet wordt Sint, Sint wordt Piet”.
Klik hier voor de beste prijs

5. Mijn huis te koop

Mijn huis te koopWil je graag dat je kind een wijze les leert wanneer hij/zij een boek leest? Dan kun je kiezen voor een boek met op het eind een wijze les. Wij kennen een dergelijk boek, namelijk het boek Mijn huis te koop. Dit boek is wellicht het beste AVI M3 boek voor jouw kind, omdat het gaat over de bekende muis Geronimo Stilton. Deze muis werkt op de redactie van de krant. Op een dag hoort hij dat het kantoor te weinig geld heeft. Daarom besluit hij zijn huis te verkopen. Echter, het was allemaal een list van Rattie Ratmuis. Wat moet Geronimo nu doen om zijn huis terug te krijgen? Hij krijgt een bijna onmogelijke opgave, namelijk de stille basketballer Stef interviewen. Het interview is nodig om zijn huis terug te krijgen. Zal het de bekende muis lukken om zijn huis terug te krijgen?

Eigenschappen van het boek Mijn huis te koop:

 • De vlot lezende zinnen in dit boek beginnen ieder op een nieuwe regel.
 • Woorden met meer lettergrepen worden soms gescheiden door een streepje (bijvoorbeeld op-staan).
 • Er zijn in het boek voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar regelmatig drukke paginagrote kleurenillustraties die het verhaal optimaal ondersteunen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Meer avonturen van Heksje Heks

Meer avonturen van Heksje HeksSommige kinderen lezen graag verhalen over sport terwijl andere kinderen dol zijn op fantasieverhalen met bijvoorbeeld mythische wezens. Vindt jouw kind het prettig om boeken te lezen over heksen? Dan is het beste AVI M3 boek voor hem/haar wellicht het boek Meer avonturen van Heksje Heks. Dit boek is eigenlijk geen leesboek, maar meer een leerspel voor op de basisschool. Je vindt in het boek namelijk allerlei leuke en afwisselende opdrachten voor kinderen die pas leren lezen. In het boek biedt het heksje bovendien ondersteuning met opdrachten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kind het woord moet zoeken dat bij een bepaald plaatje hoort. Er zijn ook opdrachten zoals “vul het goede woord in”. Hierdoor zorgt dit boek voor urenlang speelplezier en verdere ontwikkeling van de leesvaardigheid. Je kunt je kind met dit boek dus ook aangenaam bezig houden tijdens bijvoorbeeld een lange autorit.

Eigenschappen van het boek Meer avonturen van Heksje Heks:

 • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • In het boek vind je allerlei leuke en afwisselende opdrachten voor kinderen die leren lezen.
 • Met het unieke spelsysteem kunnen kinderen zelf controleren of ze de opdrachten in het boek goed hebben gemaakt.
Klik hier voor de beste prijs

7. De Taalbende

De TaalbendeVeel ouders lezen al vanaf de geboorte van hun kind verhalen aan hem/haar voor. Hierdoor kunnen ze er al gauw achter komen van welk type verhaal het kind houdt. Sommige kinderen laten echter niet gauw zien van welke genres ze houden; zelfs niet wanneer ze zelf leren lezen. Daarom is het een goed idee om voor deze kinderen boekenbundels te kopen. Ze kunnen dan zelf bepalen welke verhalen ze willen lezen. Een dergelijke boekenbundel is De Taalbende. Deze bundel is wellicht het beste AVI M3 boek voor dergelijke kinderen, omdat er in de box 3 fictie en 3 non-fictie boeken zitten. Het gaat hier om leuke verhalen vol magie en avontuur over De Leesfee en haar vrienden in het Sprookjesbos. De bundel is sowieso ook een aanrader voor ouders met meerdere jonge kinderen. Stimuleer met deze bundel dus gemakkelijk al je kinderen om te lezen!

Eigenschappen van het boek De Taalbende:

 • In deze boekenbundel vind je 3 fictie en 3 non-fictie boekjes.
 • De verhalen in de boekenbundel zitten vol magie en avontuur.
 • Je maakt in de boeken kennis met De Leesfee en haar vrienden in het Sprookjesbos.
Klik hier voor de beste prijs

8. Taart van juf Jet

Taart van juf JetSoms willen kinderen iets liefs doen voor hun leerkracht, omdat ze hem/haar aardig vinden. Je kunt je kind ook over een dergelijke situatie laten lezen door hem/haar het boek Taart van juf Jet te geven. Het boek is wellicht het beste AVI M3 boek voor kinderen die graag iets liefs willen doen voor hun leerkracht. In dit verhaal wordt juf Jet binnenkort jarig. Daarom willen de kinderen van haar klas haar verrassen met een feest. Mees Kaas helpt de kinderen ook met de voorbereidingen. Zo worden er koekjes gebakken, er wordt een vlag gemaakt en er worden cadeautjes gekocht. Echter, mees Kaas, die in de klas komt als een man met een baard en een gescheurde broek en jas, heeft zelf ook enkele verrassingen gepland. Ga na welke spelletjes er op het feest gespeeld worden en welke verrassingen mees Kaas in petto heeft door het boek te lezen!

Eigenschappen van het boek Taart van juf Jet:

 • Het boekje is perfect voor kindertjes vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Op de eerste twee pagina’s worden de drie personages Loes, Lot en juf Jet voorgesteld.
 • Er zijn in het boek duidelijke illustraties op pagina’s met steeds een andere achtergrondkleur die het verhaal nauwgezet volgen.
Klik hier voor de beste prijs

9. Tiny prentenboeken

Tiny prentenboekenHeb je een kind dat pas leert lezen? Dan wil je hem/haar waarschijnlijk zoveel mogelijk stimuleren om te oefenen met lezen. Een goede aanpak is door te kiezen voor een boek dat eenvoudig is te lezen. Je kind leest dan op zijn/haar eigen niveau en blijft gemotiveerd. Een dergelijk boek dat wellicht het beste AVI M3 boek voor je kind is, is het boek Tiny prentenboeken. De naam van het boek spreekt eigenlijk al voor zich. Het gaat hier namelijk om 4 verschillende verhaaltjes. De Tiny-verhaaltjes vormen goede leesoefenstof voor startende lezers, omdat deze verhaaltjes bestaan uit eenlettergrepige woordjes, korte zinnen en slechts 1 blokje tekst per bladzijde. Je komt bovendien de verhaaltjes Tiny aan zee, Tiny viert feest, Tiny op school en Tiny op reis tegen. Verschillende onderwerpen dus, waardoor kinderen niet snel van de verhaaltjes vervelen en het boek graag doorlezen.

Eigenschappen van het boek Tiny prentenboeken:

 • Het boek bestaat uit 4 Tiny-verhaaltjes.
 • Dit boek is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • De inhoud van dit boek vormt goede leesoefenstof voor startende lezers.
Klik hier voor de beste prijs

10. Het reuzeleuke AVI Lees- en speelboek

Het reuzeleuke AVI Lees- en speelboekZoek je naar een boeiend boek voor een kind dat pas leert lezen? Dan kun je kiezen voor het boek Het reuzeleuke AVI Lees- en speelboek. Wij vinden dat dit boek wellicht het beste AVI M3 boek is voor beginnende lezers, omdat het gaat om meer dan alleen een verhaalboek. Zo kom je maar liefst 6 spannende verhalen tegen, die speciaal zijn geschreven voor beginnende lezers. Daarnaast kunnen kinderen zich ook urenlang amuseren met de vele doolhoven, logische raadsels, taalspelletjes, moppen, rebussen en nog veel meer. Met dit boek op zak hoef je je als ouder ook geen zorgen te maken dat je kind zich onderweg verveelt. Hij/zij wordt namelijk op een leerrijke en toch leuke manier beziggehouden. Als je dit boek meeneemt op vakantie of onderweg, dan kun je gerust je tablet of spelcomputer thuis laten, want je kind gaat met het leerzame boek aan de slag!

Eigenschappen van het boek Het reuzeleuke AVI Lees- en speelboek:

 • In dit boek zijn er 6 boeiende verhalen.
 • Het boek is leerzaam en speciaal geschreven voor beginnende lezers vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Kinderen kunnen zich vermaken met onder andere logische raadsels, taalspelletjes, doolhoven, moppen en rebussen.
Klik hier voor de beste prijs