AVI E4: Leren lezen eind groep 4

De meeste volwassenen willen (hun) kinderen stimuleren om te lezen. Lezen draagt namelijk bij aan de taalontwikkeling. Het is soms echter moeilijk om een geschikt boek te vinden. Daarom zijn er verschillende manieren om een ideaal boek voor je kind uit te kiezen.

Beste AVI E4 boek van 2019

 Product naam 
1.
Circus op steltenMeer info »
2.
Hidde en de witte kraaiMeer info »
3.
Het land van soldaat BobMeer info »
4.
Feest voor boevenMeer info »
5.
Het superleuke AVI Lees- en speelboekMeer info »
6.
Lezen is een feest!Meer info »
7.
De proef van PasMeer info »
8.
Weerwolfbommetje!Meer info »
9.
Heksje Lilly en de betoverde ezelMeer info »
10.
Pip is een sterMeer info »

Je kunt letten op de leeftijdsklasse van je kind en aan de hand daarvan een boek uitkiezen. Misschien heeft je kind echter een ander leesniveau. Dan is het handig om een boek van dat specifiek leesniveau te kiezen. Heeft jouw kind het leesniveau van kinderen uit groep 4? Dan heeft hij/zij waarschijnlijk het AVI E4 leesniveau. Zoek je daarom naar het beste AVI E4 boek? Dan ben je bij ons op het juiste adres. In de bovenstaande tabel vind je namelijk de top 10 boeken van dit leesniveau. Er zijn boeken van verschillende genres, dus je vindt gemakkelijk het beste AVI E4 boek voor jouw kind!

Leest je kind op een ander niveau? Klik hier en ga naar het niveau dat bij je kind past.

1. Circus op stelten

Circus op steltenIn het leven kan van alles gebeuren. Daarom is het belangrijk dat je kind op alles voorbereid is. Deze levensles kun je je kind leren door middel van een boek. Wij vinden dat het beste AVI E4 boek voor jouw kind daarom het boek Circus op stelten is. In dit boek is er een circus in het dorp. De hoofdpersoon, Lars, is zeer nieuwsgierig en gaat daarom op onderzoek uit. Zo wandelt hij tussen de woonwagens en kijkt hij wat er allemaal te halen valt bij de grote tent. Hij ontmoet een leuk meisje dat net zo oud is als hij, Vanja. Zij laat Lars kennis maken met haar vader, die de baas is van het circus. Lars maakt ook kennis met verschillende circusdieren. Echter, plotseling ontdekt hij dat zijn rugzak verdwenen is. Waar zal deze zijn en wie heeft de rugzak gestolen? Laat je kind daar zelf achter komen!

Eigenschappen van het boek:

 • Door dit boek te lezen, komt je kind meer te weten over het circus.
 • In dit boek gaat Lars op onderzoek uit in het circus en wordt zijn rugzak gestolen.
 • Het boek kun je voorlezen aan kinderen vanaf 4 jaar, maar kinderen met het AVI E4 leesniveau kunnen hem ook zelf lezen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Hidde en de witte kraai

Hidde en de witte kraaiWe maken allemaal vrienden. Soms zijn onze vriendschappen voor het leven, maar dit is niet altijd het geval. Hetzelfde maakt Hidde mee in het boek Hidde en de witte kraai. In dit boek, dat wellicht het beste AVI E4 boek over verloren vriendschap is, voelt Hidde zich alleen, omdat zijn beste vriend is verhuisd. Echter, op een dag ziet hij een groep zwarte kraaien, die een witte kraai pest. Omdat Hidde de witte kraai wil beschermen, neemt hij hem mee naar huis. Daar verft hij de kraai zwart met waterverf. Zo zorgt Hidde ervoor dat de witte kraai toch wordt geaccepteerd door de zwarte kraaien. Door deze goede daad, hoeft Hidde zich ook niet meer eenzaam te voelen. Het gaat dus om een prachtig verhaal. Bovendien is het boek verrijkt met vriendelijke, warmgekleurde illustraties. Hierdoor is het boek ook aantrekkelijk voor iets jongere lezers.

Eigenschappen van het boek:

 • Dit boek is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 7,5 jaar.
 • Het boek is geschreven in een speciaal lettertype, waardoor het goed te lezen is voor kinderen met dyslexie.
 • In het boek, dat over vriendschap en behulpzaamheid gaat, zijn er warmgekleurde, vriendelijke aquareltekeningen.
Klik hier voor de beste prijs

3. Het land van soldaat Bob

Het land van soldaat BobVaak zorgen bepaalde spelletjes ervoor dat je kind interesse krijgt in een bepaald beroep. Bewondert jouw kind soldaten? Dan zal hij/zij het boek Het land van soldaat Bob vast wel interessant vinden. Dit boek is voor hem/haar wellicht het beste AVI E4 boek. In het boek heeft soldaat Bob een eigen land, in het bos. Daar wil Fleur ook graag naartoe gaan. Alleen lukt het niet zomaar om daar naartoe te gaan. Ze moet namelijk eerst iets voor Bob doen. Ben jij ook benieuwd wat Bob haar zal laten doen? Dan lees je dit boek zo snel mogelijk. Aangezien het verhaal vlot is van toon, is het ook voor jongere lezers prettig om te lezen. De zinnen lopen namelijk soepel en de dialogen zijn levendig. Om het boek nog aantrekkelijker te maken, ondersteunen de frisse kleurenillustraties de tekst. Zo kunnen kinderen zich het grappig verhaal goed inbeelden.

Eigenschappen van het boek:

 • Het boek is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 6,5 jaar.
 • In dit verhaal wil Fleur naar het land van Bob, in het bos, gaan, maar ze moet hier eerst iets voor doen.
 • Dankzij de frisse kleurenillustraties, die de tekst ondersteunen, de vlotte toon van het verhaal, de soepel lopende zinnen en de levendige dialogen is het een waar genot om het boek te lezen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Feest voor boeven

Feest voor boevenDe meeste kinderen willen graag een huisdier hebben. Echter, als ouder weet je welke verantwoordelijkheden het hebben van een huisdier met zich meebrengt. Daarom kan het dat je kind van jou geen huisdier mag hebben. Is een dergelijke situatie herkenbaar voor jou? Dan is het beste AVI E4 boek voor jouw kind wellicht het boek Feest voor boeven. In dit boek wil Fleur graag een hond hebben. Ze wil namelijk samen met Bob voor het dier zorgen. Van haar ouders mag ze echter geen hond hebben. Ook haar tante Suus staat aan de kant van haar ouders. Fleur vindt dit super jammer. Daarom bedenkt ze een plan… Natuurlijk verklappen we niet wat het plan is. Je zal daarvoor het boek moeten lezen. Het lezen van dit grappige boek is overigens prettig, omdat het verhaal vlot is geschreven en wordt ondersteund door frisse kleurenillustraties.

Eigenschappen van het boek:

 • Het grappig verhaal is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 6,5 jaar.
 • In het boek vind je frisse, grote en kleine kleurenillustraties, die de tekst ondersteunen.
 • Fleur wil in dit boek een hond hebben, maar dat mag niet van haar ouders; daarom bedenkt ze een plan.
Klik hier voor de beste prijs

5. Het superleuke AVI Lees- en speelboek

Het superleuke AVI Lees- en speelboekWanneer men praat over een speelboek, dan denken we vaak aan een boek voor de allerjongsten. Echter, er zijn ook lees- en speelboeken voor iets oudere kinderen, die al zelf kunnen lezen. Zoek je naar een dergelijk boek? Dan is het beste AVI E4 boek voor jou het boek Het superleuke AVI Lees- en speelboek. Dit boek stimuleert je kind om vlot te lezen, maar houdt hem/haar ook aangenaam bezig wanneer jullie bijvoorbeeld onderweg zijn. In het boek zijn er namelijk allerlei leuke moppen. Bovendien bevat het boek ook puzzels en raadsels, waardoor je kind er lang van kan genieten. Wanneer je kind niet bezig is moppen te lezen, puzzels te maken of raadsels te beantwoorden, dan leest hij/zij 1 van de 6 spannende verhalen in het boek. De tablet of spelcomputer mag vanaf nu gewoon thuis blijven, want je kind vermaakt zich genoeg met dit boek.

Eigenschappen van het boek:

 • Het boek houdt kindertjes vanaf ongeveer 7 jaar aangenaam bezig.
 • Met dit boek op zak kun je gerust de spelcomputer of tablet thuislaten.
 • In het boek vind je spannende verhalen, puzzels, spelletjes, strips en ook moppen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Lezen is een feest!

Lezen is een feest!Hoewel je nu zoekt naar het beste AVI E4 boek, kan het voorkomen dat je toch niet exact weet op welk niveau je kind leest. Daarom kun je kiezen voor een boek dat verhalen met oplopende leesniveaus bevat. Denk maar aan het boek Lezen is een feest!. In deze bundel zijn er 6 eerste leesboekjes bijeen gebracht. De verhalen in deze leesboekjes lopen op van AVI-M4 tot en met AVI-E4. Hierdoor ontdek je al gauw op welk niveau je kind leest. Bovendien zijn de verschillende verhalen door diverse auteurs geschreven, waardoor het steeds weer prettig is om een nieuwe schrijfstijl te ontdekken. Er zijn in het boek zelfs illustraties om de verhalen te ondersteunen. Ook als je kind pas begint te lezen, hoef je je geen zorgen te maken, want de teksten bestaan uit korte, enkelvoudige zinnetjes. Doordat de verhaaltjes eenvoudig en herkenbaar zijn, geniet je kind er extra van.

Eigenschappen van het boek:

 • Het boek is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Er zijn in het boek eenvoudige, herkenbare verhaaltjes met vrolijk, gekleurde en duidelijke illustraties.
 • Dit boek is een bundel van 6 eerste leesboekjes, die eerder los zijn verschenen in de serie “Ssst… ik lees”.
Klik hier voor de beste prijs

7. De proef van Pas

De proef van PasWelk kind is nou niet dol op verhalen over magie en toveren? Als jouw kind daar ook enorm veel van houdt, dan is het beste AVI E4 boek voor hem/haar het boek De proef van Pas. Dit boek gaat over een avontuur met magie en toveren. In het verhaal moet Pas zich van Kol bewijzen in de toverkunst. Aangezien de personen in het boek zeer behulpzaam zijn, is iedereen bereid om Pas te helpen. Echter, de zaak is nogal ingewikkeld, vooral omdat Pas de kunst nog niet helemaal onder de knie heeft. Zo zorgen verkeerde spreuken voor moeilijkheden. Als je graag wil weten of Pas het doorzettingsvermogen heeft om zich te bewijzen, dan lees je dit boek zo snel mogelijk. Je kind geniet sowieso van het verhaal, omdat magie en toveren zijn/haar fantasie in woord en illustraties prikkelen. De illustraties in het boek komen bovendien goed tot hun recht.

Eigenschappen van het boek:

 • In dit boek kom je meer te weten over magie en toveren.
 • Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Dit boek is verrijkt met fleurige, heldere illustraties, die fris van kleur zijn en duidelijke zwarte contourlijnen hebben.
Klik hier voor de beste prijs

8. Weerwolfbommetje!

Weerwolfbommetje!Als je kind dol is op een bepaald personage uit een film of een boekenreeks, dan is het eenvoudig om het perfecte boek voor hem/haar uit te kiezen. Je kiest namelijk gewoon voor nog een boek uit de reeks. Is jouw kind dol op de boekenserie Dolfje Weerwolfje? Dan is het beste AVI E4 boek voor hem/haar het boek Weerwolfbommetje!. In dit boek gaat Dolfje samen met zijn ouders en Timmie op weg voor een vakantie in Frankrijk. Eigenlijk mag alleen opa weerwolf mee, maar Timmie en Dolfje bedenken een plan. Wat ze niet weten, is dat ook pa en ma een geheim plannetje hebben bedacht. Ben je nieuwsgierig geworden naar al deze geheime plannen? Dan lees je dit boek vandaag nog! Het verhaal is geschreven in eenvoudige woorden en korte, heldere zinnen. Bovendien wordt het verhaal ondersteund door vrolijke, kleurige tekeningen.

Eigenschappen van het boek:

 • Dit boek maakt deel uit van de serie Dolfje Weerwolfje.
 • In het boek kom je allerlei vrolijke, kleurige tekeningen tegen, die in hun eenvoud treffend en amusant zijn.
 • Het boek, dat in eenvoudige woorden en korte heldere zinnen is geschreven, is grappig en spannend op een niet bedreigende manier.
Klik hier voor de beste prijs

9. Heksje Lilly en de betoverde ezel

Heksje Lilly en de betoverde ezelHet sprookje “Tafeltje dek je” is al vele jaren een klassieker. Vindt je kind dit verhaal leuk en zoek je daarom naar een soortgelijk verhaal? Dan is het beste AVI E4 boek voor jouw kind het boek Heksje Lilly en de betoverde ezel. In dit verhaal wil het broertje van Lilly graag een ezel hebben die goud poept. Dan kan hij namelijk alles kopen wat hij ooit gewild heeft. Daarom gaat zijn zus Lilly op zoek naar een geschikte toverspreuk. In haar toverboek vindt ze ook werkelijk de juiste spreuk. Echter, de spreuk heeft 1 nadeel: de ezel kan helaas slechts 1 keer geld poepen. Daarna zou hij voor eeuwig verdwijnen. Het heksje wil de ezel echter niet kwijt. Ze vindt het namelijk beter om een lief ezeltje te hebben in plaats van een berg met goud. Daarom verzint ze een plan om hem als huisdier te houden…

Eigenschappen van het boek Heksje Lilly en de betoverende ezel:

 • Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 7,5 jaar.
 • In dit boek tovert het heksje Lilly een magische ezel, die slechts 1 keer goud kan poepen.
 • Door je kind dit boek te laten lezen, laat je hem/haar zien dat vriendschap vaak belangrijker is dan geld.
Klik hier voor de beste prijs

10. Pip is een ster

Pip is een sterIn verband met speciale gelegenheden, organiseren scholen soms voorstellingen waar studenten aan meedoen. Is een dergelijke situatie herkenbaar voor jouw kind? Dan is het beste AVI E4 boek voor hem/haar wellicht het boek Pip is een ster. In dit boek bestaat de school van Pip 10 jaar. Daarom organiseren ze een voorstelling in de schouwburg. Helaas mag Pip dit keer niet meedoen aan het optreden. Ze baalt hier enorm van, maar is ook blij dat ze niet hoeft op te treden op het grote podium. Wanneer ze aankomt in de schouwburg blijkt dat een van de danseressen, Tess, ziek is. Daarom vraagt men aan Pip om in te vallen. Denk je dat Pip de uitdaging aan zal gaan? Of zal ze plankenkoorts hebben? Kom er gauw achter hoe Pip zich voelt en wat ze zal doen. De kleurenillustraties voeren je mee naar deze herkenbare situatie.

Eigenschappen van het boek:

 • Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Door de prachtige kleurenillustraties in het boek te bekijken, voel je mee met de personages in het boek.
 • In dit boek komen allerlei emoties voorbij zoals teleurstelling, jaloezie, verliefdheid, opluchting, zenuwen en trots.
Klik hier voor de beste prijs