AVI M7-E7: Leren lezen groep 7

Hoewel het soms eenvoudiger is om te kiezen voor een boek aan de hand van de leeftijd van je kind, is het ook een goed idee om na te gaan op welk niveau je kind leest. Hier verwijzen we naar het technisch leesniveau, dat ook wel wordt aangeduid met de afkorting AVI (Analyse van Individualiseringsvormen).

Beste AVI M7-E7 boek van 2019

 Product naam 
1.
Stilte in de studio!Meer info »
2.
LeeuwenroofMeer info »
3.
Heibel in m'n hoofdMeer info »
4.
De geheime boekenbendeMeer info »
5.
Avonturen op CuraçaoMeer info »
6.
Het geheime eilandMeer info »
7.B-boyMeer info »
8.Lang leve de LeeuwenkuilMeer info »
9.Rumoerige nachtenMeer info »
10.Billy onze vriendMeer info »

Leest jouw kind op een redelijk hoog niveau en zoek je daarom naar het beste AVI M7-E7 boek voor hem/haar? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij zijn namelijk voor je op zoek gegaan naar de top 10 boeken van dit leesniveau. De namen van deze boeken hebben we netjes op een rij gezet in de bovenstaande tabel. Bovendien hebben we ook elk van de boeken individueel gerecenseerd. Je kunt dus gemakkelijk de verschillende boeken met elkaar vergelijken en het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind uitkiezen.

Leest je kind op een ander niveau? Klik hier en ga naar het niveau dat bij je kind past.

1. Stilte in de studio!

Stilte in de studio!Als je je kind wil stimuleren om te lezen, maar je wil ook gezellig samen met hem/haar bezig zijn, dan is het een goed idee om te kiezen voor een boek uit de serie Toneellezen. Deze boeken zijn geschreven in gekleurde letters, waardoor de dialogen tussen de verschillende personages net als een toneel kunnen worden gelezen door meerdere personen. Wellicht is het boek Stilte in de studio! uit deze boekenreeks het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind. In dit boek hebben de ouders van Sebastiaan en Anna het druk, dus oom Bonno zal in de televisiestudio’s in Palingsmeer op hen passen. Een klasgenoot van Sebastiaan, die een rol heeft in een soapserie, is daar ook aanwezig. Wat zullen Sebastiaan en Anna allemaal meemaken? Daar kom je samen met je kind achter wanneer jullie gezamenlijk het boek lezen. Maak er een leuk toneel van!

Eigenschappen van het boek:

 • Kinderen vinden het leuk om de dialogen hardop te lezen.
 • Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • In dit boek oefent Sebastiaan voor school lange, moeilijke woorden, die in cursief staan in de tekst.
Klik hier voor de beste prijs

2. Leeuwenroof

LeeuwenroofBen je op zoek naar het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind? Geniet je kind met volle teugen van verhalen waar een mysterie opgelost moet worden? Dan kun je kiezen voor het boek Leeuwenroof, dat deel 2 is uit de serie Leeuwenkuil. In dit boek worden in de dierentuin, waarvan de vader van Daniel directeur is, ’s nachts 3 dieren gestolen: een leeuwtje Tomba dat slechts 3 maanden jong is en 2 woestijnvosjes. Die nacht sliep Daniel in de boomhut met zijn vriend Kenny, die in de dierentuin werkt. Wanneer Daniel wakker wordt, ziet hij dat Kenny weg is. Daarom gaat hij op zoek naar zijn vriend. Hij wordt echter net als Kenny neergeslagen. De dag erna vertelt hij precies aan zijn vader wat er is gebeurd. Daarna gaat hij samen met zijn zus Suzina op zoek naar de daders. Denk je dat ze de daders zullen vinden?

Eigenschappen van het boek:

 • Dit spannend leesboek zal bij veel jonge lezers aanslaan.
 • Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • In dit boek gaat het om een vlot geschreven verhaal in korte zinnen met een goed gedoseerde spanningsboog en humoristische passages.
Klik hier voor de beste prijs

3. Heibel in m’n hoofd

Heibel in m'n hoofdDoor je kind boeken te laten lezen, kun je hem/haar leren over zaken uit het dagelijks leven. Wil je dat je kind leert over autisme? Dan is het beste AVI M7-E7 boek wellicht het boek Heibel in m’n hoofd. Dit boek gaat over de tweeling Maarten en Marijn. Het duo verschilt in een aantal opzichten van elkaar. Zo heeft Marijn veel vrienden en is een durfal. Maarten daarentegen heeft juist weinig vrienden en is bang. Soms kan hij, vooral wanneer er iets onverwachts gebeurt, boos worden en onaardig doen tegen de mensen om hem heen. Echter, hij wil dat negatief gedrag graag veranderen. Daarom besluiten hij en zijn ouders om te gaan naar de Riagg. Daar wordt geconstateerd dat hij autistiform is. In het boek worden de gevoelens en gedachten van Maarten, maar ook van zijn ouders en tweelingbroer beschreven. Je kan dus meeleven en begrip voor hem opbrengen.

Eigenschappen van het boek:

 • Dit boek is bekroond met Het hoogste woord 2000.
 • In dit boek wordt het thema autistiform gedrag behandeld.
 • Het boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

4. De geheime boekenbende

De geheime boekenbendeSommige kinderen houden van lezen en andere niet. Is jouw kind dol op lezen? Dan zal hij/zij waarschijnlijk dol zijn op het boek De geheime boekenbende. Dit boek is wellicht het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind, omdat het gaat over kinderen die dol zijn op lezen. In dit boek is Juf Susan speciaal voor deze kinderen een Boekenbende gestart. Op een dag geeft een oude man een geheimzinnig boek in bewaring aan de clubleden. Dit blijkt Het Laatste Boek te zijn. De Geheime Boekenbende doet er alles aan om het boek te bewaren. Echter, de leden worden continu op de proef gesteld. Zo zijn er struikrovers die het boek van hen proberen af te pakken en zelfs nachtheksen. Lees de 24 hoofdstukken van dit boek om na te gaan of de kinderen het boek werkelijk kunnen bewaren. Ter verfraaiing van het verhaal zijn er in het boek illustraties.

Eigenschappen van het boek:

 • In het boek zijn er paginagrote illustraties om het verhaal aantrekkelijker te maken.
 • Het boek is afkomstig uit de serie Bolleboos en is geschikt voor snelle lezers vanaf ongeveer 8 jaar.
 • Dit avonturenverhaal gaat over kinderen die voortdurend op de proef worden gesteld wanneer ze Het Laatste Boek proberen te bewaren.
Klik hier voor de beste prijs

5. Avonturen op Curaçao

Avonturen op CuraçaoDoor boeken te lezen kun je de wereld rondgaan zonder daadwerkelijk uit huis te gaan. Dat is duidelijk te zien wanneer je boeken leest over andere landen. Is een dergelijk boek het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind? Dan kies je voor het boek Avonturen op Curaçao. In dit verhaal proberen Iris en Amber geld in te zamelen om het autistische neefje van Nils in Curaçao met dolfijnen te laten zwemmen. Binnen korte tijd lukt het hen om het plan door te laten gaan. Dit komt doordat een bewoner van een bejaardenhuis meteen 33.000 euro doneert. Bovendien speelt de moeder van 1 van de 3 tieners in een tv-soap. Deze serie wordt terstond verplaatst naar Curaçao. Alle familieleden mogen mee en logeren in het meest luxueuze hotel van de stad. Ook daar wordt er een inzamelingsactie gehouden om andere autistische kinderen te laten genieten van het contact met dolfijnen.

Eigenschappen van het boek:

 • Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Boven elk hoofdstuk en aan de onderkant van de pagina’s zijn dolfijnen afgebeeld.
 • Hoewel je de verschillende boeken los van elkaar kunt lezen, is dit boek het derde deel van de serie Dolfijnenavonturen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Het geheime eiland

Het geheime eilandMisschien vond je de inhoud van het verhaal over de autistische kinderen en dolfijnen aantrekkelijk, maar wil je het liefst dat je kind de boekenreeks vanaf het begin leest. Dan is het handig om hem/haar eerst het eerste deel te laten lezen, namelijk Het geheime eiland. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste AVI M7-E7 boek. In dit verhaal gaan twee vriendinnen, Amber en Iris, samen met de ouders van Amber op vakantie naar Italië. Het tweetal gaat op avontuur in de omgeving en ontdekt een klein eilandje. In een grot komen ze zelfs een dolfijn tegen. De zoon van de hoteleigenaar kent de dolfijn en zwemt regelmatig met hem. Echter, iemand anders ziet de dolfijn ook en wil er een toeristische attractie van maken. Wat kunnen de kinderen eraan doen om te voorkomen dat de dolfijn gebruikt wordt als toeristische attractie?

Eigenschappen van het boek:

 • Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Er zijn in het boek 3 zwart-witillustraties die de sfeer van het verhaal goed ondersteunen.
 • Aan het eind van het verhaal wordt de lezer aangemoedigd om ook het volgend deel van deze boekenreeks te lezen.
Klik hier voor de beste prijs

7. B-boy

B-boyDe meeste kinderen vinden het niet prettig om dingen te doen die verplicht zijn. Echter, als ouder verplicht je bepaalde dingen juist omdat je weet dat deze goed zijn voor het kind. Dat is precies waar het boek B-boy over gaat. Dit boek is wellicht het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind, omdat het gaat over de 11-jarige Joris, die celloles en alle andere verplichte dingen die hij moet doen haat. Echter, zijn moeder geeft aan precies te weten wat goed is voor Joris. Op een dag besluit Joris om stiekem op breakdansen te gaan. Hij geniet er enorm veel van, maar door alle leugens en zelfs liefdesperikelen wordt zijn leven erg gecompliceerd. Zal hij zijn moeder eerlijk vertellen wat hij heeft gedaan? Dit boek komt uit de reeks Toneellezen en is dus leuk om als toneel met meerdere personen te lezen.

Eigenschappen van het boek:

 • In het vlot leesbaar verhaal vind je kleurrijke illustraties.
 • Het boek is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • Kinderen die het leuk vinden om “stemmetjes te doen” zullen enorm genieten van dit boek.
Klik hier voor de beste prijs

8. Lang leve de Leeuwenkuil

Lang leve de LeeuwenkuilVindt je kind de boeken uit de reeks Leeuwenkuil zeer spannend? Dan kun je gemakkelijk het beste AVI M7-E7 boek voor hem/haar uitkiezen. Je kiest namelijk gewoon voor een boek uit dezelfde reeks. Wat dacht je van het boek Lang leve de Leeuwenkuil? Dit boek is het derde deel in de boekenreeks. In dit boek bestaat Durvers Zoo 100 jaar. Er wordt daarom een feest georganiseerd en de dierentuin wordt tiptop in orde gemaakt. Zo wordt de omgeving schoongemaakt, er wordt versierd en de dieren worden netjes verzorgd en opgefleurd. Bovendien komt er een heuse prinses op bezoek! Daniël en Suzina doen er alles aan om de Koninklijke Hoogheid zo ver te krijgen om een bezoek te brengen aan hun gerenommeerde boomhut, De Leeuwenkuil. Echter, er vinden allerlei verwikkelingen plaats. Zal het feest nog een succes zijn, ondanks alle tegenslagen?

Eigenschappen van het boek:

 • In het boek vind je illustraties vol dynamiek, die de tekst verrijken.
 • De gebeurtenissen in het boek worden verteld met de nodige directheid en humor.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar of je kunt kinderen vanaf ongeveer 9 jaar het boek zelf laten lezen.
Klik hier voor de beste prijs

9. Rumoerige nachten

Rumoerige nachtenVoor kinderen is van alles mogelijk, omdat ze een grote dosis fantasie hebben. Wil je daarom graag dat je kind een boek leest over een zeer fantasievol jongetje? Dan is het boek Rumoerige nachten wellicht het beste AVI M7-E7 boek voor jouw kind. In dit boek kampeert de zevenjarige Harry een paar dagen samen met zijn oma in Frankrijk. Naar zijn eigen idee gaat hij van het ene avontuur in het andere. Eerst ziet hij een monster dat ’s nachts in de tent scharrelt. Daarna ziet hij een bosheks die het op hem gemunt heeft. Het onweert bovendien zo hevig dat de tent onderloopt! Deze kampeervakantie wordt dus een onvergetelijk avontuur. Gebeuren deze dingen werkelijk met Harry of speelt zijn fantasie een grote rol in het verhaal? Daar kom je achter wanneer je het boek leest. Het verhaal is goed afgestemd op kinderen vanaf ongeveer 7,5 jaar.

Eigenschappen van het boek:

 • Het boek is afkomstig uit de serie Bolleboos.
 • De gekleurde omslagillustratie van het boek roept spanning op.
 • Dit verhaal, dat goed is afgestemd op de doelgroep, is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 7,5 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

10. Billy onze vriend

Billy onze vriendHeb je een hond in huis? Is je kind dol op dit huisdier, maar begrijpt hij/zij niet altijd helemaal wat het dier precies wil hebben? Dan is het handig om je kind wat meer te leren over de taal van honden. Kun je dat niet zelf doen? Dan is het beste AVI M7-E7 boek wellicht het boek Billy onze vriend. Dit boek is een soort instructieboekje, dat aan de hand van schattige illustraties de taal van honden uitlegt. Hierdoor kunnen kinderen de hondentaal beter begrijpen om zo beter in te spelen op de behoeften van hun huisdier. Je kind leert bovendien wat zijn/haar hond nodig heeft, waardoor er een betere relatie ontstaat tussen het huisdier en je kind. Aangezien het boek beschikt over vele mooie, gekleurde illustraties, kun je het boek desgewenst ook voorlezen aan jongere kinderen, zodat ook zij hun trouwe viervoeter beter begrijpen.

Eigenschappen van het boek:

 • In het boek kom je illustraties tegen in kleur.
 • Dit boek leert je om de taal van de honden beter te begrijpen.
 • Je kunt het boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar, maar het boek is ook geschikt voor iets oudere kinderen die al zelf kunnen lezen.
Klik hier voor de beste prijs