Op Zoek Naar Leuke Kinder Voorleesboeken? Vergelijk Dan De Top 10!

Wij helpen je door middel van dit artikel om het beste voorleesboek te vinden, rekening houdend met je doelgroep. Alvast veel voorlees plezier toegewenst!

Beste voorleesboek van 2019

 Product naam 
1.
Mijn magische sprookjesboekMeer info »
2.
Juf Roos - VerjaardagMeer info »
3.
FloddertjeMeer info »
4.
Pluk van de PettefletMeer info »
5.
De Mooiste Vis van de Zee - De mooiste vis van de zeeMeer info »
6.
Juf Roos - Als je blij bentMeer info »
7.
Ssst! De tijger slaaptMeer info »
8.
Dikkie Dik - Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvdMeer info »
9.
Nog even achter mijn oortjes kriebelenMeer info »
10.
Baby Ziet... - Kijkboek met spiegeltje 0-6 maandenMeer info »

Of je nou op zoek bent naar een boek om voor je eigen kinderen te lezen of een boek om als leerkracht voor leerlingen voor te lezen, het uitkiezen van het beste voorleesboek kan een uitdaging vormen. Meestal wil je kinderen namelijk iets leren wanneer je voor hen voorleest. Echter, als ze niet geïnteresseerd zijn in hetgeen je leest, dan bereik je je doel niet. Kies daarom voor een boek dat zowel inhoudelijk als op het technisch leesniveau past bij jouw doelgroep. Het is tevens belangrijk om te kiezen voor een boek waar jij je ook goed bij voelt. Als je namelijk een boek voorleest waar jij je zelf niet goed bij voelt, dan werkt het zelden goed.

We hebben je intussen verteld dat we je door middel van dit artikel helpen om het beste voorleesboek voor jouw doelgroep te vinden. Dit doen we door het aantal voorleesboeken af te bakenen. Het aantal hebben we in dit geval afgebakend tot 10 stuks. Je vindt in dit artikel dus alleen de allerbeste voorleesboeken van 2018. Deze selectie zie je in de onderstaande tabel. We gaan vervolgens een stapje verder en recenseren individueel al deze voorleesboeken. Op die manier kun je de verschillende boeken met elkaar vergelijken. Nadat je ze hebt vergeleken kun je zelf beslissen welk boek het beste voorleesboek voor jou is.

1. Mijn magische sprookjesboek

Als je op zoek gaat naar het beste voorleesboek voor de kinderen in jouw leven, dan is het belangrijk om rekening te houden met hun leeftijd en interessegebied. Over het algemeen vinden meisjes vaak sprookjesboeken over prinsessen interessant, terwijl jongens graag naar actieverhalen luisteren. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een voorleesboek dat geleverd wordt met een CD, waardoor jij niet altijd degene bent die het verhaal hoeft voor te lezen. Als je zoekt naar een voorleesboek voor zowel jongens als meisjes tussen de 4 en ongeveer 8 jaar, dan kun je kiezen voor Mijn magische sprookjesboek. Dit boek is perfect, omdat hij een bundel is met 10 sprookjes.                                                                           Mijn magische sprookjesboek

Natuurlijk kijken we om welke verhaaltjes het precies gaat. In Mijn magische sprookjesboek vind je onder andere het verhaal van Roodkapje, De wolf en de zeven geitjes, Het lelijke eendje, De drie varkentjes, Repelsteeltje, Assepoester en Het tinnen soldaatje. Aangezien sprookjes jong en oud blijven fascineren, is dit boek het beste voorleesboek voor jong en oud. Je kunt de verhaaltjes voorlezen en je kinderen laten kijken naar de originele en kleurrijke tekeningen. Bovendien mogen grotere kinderen de verhalen ook zelf lezen. Geen zin om voor te lezen? Dan zet je de luister-CD op, waarbij de verhalen verteld worden door boeiende stemmen.

Eigenschappen van Mijn magische sprookjesboek:

 • Zowel jongens als meisjes genieten van de verhalen in dit boek.
 • Dit voorleesboek is geschikt voor kinderen tussen de 4 en ongeveer 8 jaar.
 • Bij aankoop van dit boek krijg je er een gratis CD bij voor een uur luisterplezier.

2. Juf Roos – Verjaardag

Het uitkiezen van het beste voorleesboek kan enige zorgpuntjes met zich meebrengen. Je wil namelijk kiezen voor een boek waar je kinderen van zullen houden. Tegelijkertijd moet het boek echter ook bij jouw persoonlijkheid passen. Als je het namelijk niet eens bent met de lessen die het boek aan je kinderen leert, dan is het sowieso geen goed idee om dat boek uit te kiezen. Tegenwoordig kijken de meeste kinderen al van jongs af aan naar YouTube programma’s. Kennen jouw kinderen de YouTube-hit Juf Roos? Zijn ze grote fans van haar? Dan kun je het boek Juf Roos – Verjaardag aan hen voorlezen.                                                                                  Juf Roos - Verjaardag

Tijdens het voorlezen van Juf Roos – Verjaardag, lees én zing je mee met deze YouTube sensatie. Juf Roos woont namelijk in een kleurrijke molen en is dol op zingen. Haar buurjongen Gijs komt regelmatig op bezoek en samen beleven ze allerlei avonturen waarin bekende Nederlandstalige kinderliedjes tot leven komen. Je herleeft tijdens het voorlezen van dit boek dus ook je eigen jeugd! In dit boek van Juf Roos lijkt het erop alsof Juf Roos de verjaardag van Gijs is vergeten. Stiekem heeft ze echter een mooie verrassing voor hem geregeld. Het beste voorleesboek dus als je een lesje over verrassingen aan kinderen wil leren!

Eigenschappen van Juf Roos – Verjaardag:

 • Dit boek is gebaseerd op de YouTube-hit Juf Roos.
 • Kinderen vanaf ongeveer 2 jaar kunnen genieten van dit verhaal.
 • Door dit boek voor te lezen en de liedjes te zingen leer je kinderen over verrassingen.

3. Floddertje

Kinderen willen vaak zoveel mogelijk meemaken. Hierbij kan het hen niets schelen of ze spullen stuk maken of hun kleren vies maken. Vaak vinden ze het niet eens erg als ze bijvoorbeeld een schoen kwijtraken. Wij als volwassenen proberen hen te leren een “net” leven te leiden. Echter, het is belangrijk om kinderen te laten weten dat zelfs als ze onhandig zijn, dit geen groot probleem hoeft te zijn. Kennen wij het beste voorleesboek dat grappig is en kinderen tegelijkertijd leert over onhandig zijn? Natuurlijk! Het boek waar we aan denken heet Floddertje.            Floddertje

Wij vinden dat het boek Floddertje het beste voorleesboek is om kinderen te leren over allerlei belevenissen en ook onhandig zijn. In dit boek vind je namelijk 6 verhalen over Floddertje, een vieze heldin van de schrijfster Annie M.G. Schmidt. Samen met haar hondje Smeerkees, probeert Floddertje schoon te blijven, maar dat lukt haar maar niet. Hoewel ze zeer onhandig is, levert dit toch amusante verhalen op. Je vertelt kinderen met dit boek ook over het beertje van Floddertje, genaamd Pippeloentje. Hij heeft 1 slof en 1 schoentje aan. Geniet samen met je kinderen van de avonturen van Floddertje!

Eigenschappen van Floddertje:

 • Dit voorleesboek is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Het boek is in een humoristische stijl geschreven, waardoor jij er als volwassene ook van geniet.
 • Door dit boek voor te lezen, kun je kinderen leren over avonturen en onhandige ondernemingen.

4. Pluk van de Petteflet

Als je een verhaal wil voorlezen voor kinderen, is het belangrijk om rekening te houden met je doelgroep. Het kan soms dat een verhaaltje zeer boeiend is, maar kinderen het minder leuk vinden, omdat de held niet hetzelfde geslacht heeft als zij. Vaak willen jongens namelijk verhalen over helden horen en meisjes over heldinnen. Dat begrijpen schrijvers en schrijfsters van kinderboeken ook. Vond je de stijl van de vorige schrijfster aantrekkelijk, maar zoek je toch naar een verhaal over een held in plaats van een heldin? Dan is het boek Pluk van de Petteflet wellicht het beste voorleesboek voor jou.                                                      Pluk van de petteflet

Zoals je waarschijnlijk al hebt geconcludeerd, gaat het verhaal Pluk van de Petteflet, dat geschreven is door Annie M.G. Schmidt, over een jongen. Pluk reed in dit verhaal door de hele stad met zijn klein rood kraanwagentje en zocht naar een huisje om in te wonen. Af en toe stopte hij om mensen te vragen of ze een huis voor hem kenden. De mensen zeiden echter steeds “nee”, omdat alle huizen vol waren. Dit boek is dus ook het beste voorleesboek voor personen die kinderen willen leren over doorzettingsvermogen. Bovendien hoef je niet zelf voor te lezen, want het gaat hier om een luisterboek.

Eigenschappen van Pluk van de Petteflet:

 • Het boek gaat over een jongen Pluk, die zoekt naar een huisje om in te wonen.
 • Je kunt kinderen leren over doorzettingsvermogen door dit boek voor te lezen.
 • Dit boek met schattige tekeningen is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

5. De Mooiste Vis van de Zee – De mooiste vis van de zee

Wanneer kinderen klein zijn, is iedereen voor hen even mooi. Echter, als ze wat ouder worden, dan vergelijken ze zichzelf met anderen om zich heen. Zo kunnen ze soms trots en ijdel worden of juist verdrietig. Daarom is het belangrijk om kinderen van jongs af aan te leren dat vriendschap belangrijker is dan mooi zijn. Zoek je naar het beste voorleesboek dat kinderen deze les leert? Kies dan voor het boek De Mooiste Vis van de Zee – De mooiste vis van de zee. Wij vinden dit boek ideaal, omdat het gaat over een mooie, maar eenzame vis.             De Mooiste Vis van de Zee - De mooiste vis van de zee

Eigenlijk is de vis in dit verhaal niet gewoon mooi. Hij is namelijk de mooiste vis in de zee. Doordat hij echter trots en ijdel is, willen andere vissen niet met hem bemoeien. Op een gegeven moment geeft hij een van zijn prachtige schubben weg. Later geeft hij zelfs nog meer schubben weg. Hierdoor vinden andere vissen hem aardig. De vis concludeert dus in het boek De Mooiste Vis van de Zee – De mooiste vis van de zee dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste te zijn. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor kindertjes vanaf circa 4 jaar, aan wie je meer wil leren over vriendschap en het nadeel van ijdel zijn.

Eigenschappen van De Mooiste Vis van de Zee – De mooiste vis van de zee:

 • Dit verhaal is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Jongere kinderen genieten van de schitterende prenten van de vis met glitterschubben.
 • Als je dit boek voorleest, kun je kinderen leren over het belang van vriendschap boven schoonheid.

6. Juf Roos – Als je blij bent

Tegenwoordig vormt YouTube een bron van entertainment voor jong en oud. Als we willen dat kindertjes even rustig blijven, zijn we daarom gauw geneigd om hen een YouTube animatie- of kinderfilmpje te laten zien. Waarschijnlijk ben je dan ook het programma van Juf Roos, de YouTube-hit tegengekomen. Zijn je kinderen grote fans van deze juf? Dan kun je een verhaal van haar voor hen voorlezen. Op die manier zorg je voor eindeloos offline plezier. We hebben het al eerder gehad over een verhaal van Juf Roos. Heb je dat verhaal reeds voorgelezen en zoek je daarom opnieuw naar het beste voorleesboek? Dan kun je Juf Roos – Als je blij bent voorlezen.             Juf Roos- Als je blij bent

Wij vinden het boek Juf Roos – Als je blij bent het beste voorleesboek voor fans van de YouTube-hit Juf Roos. Dit boek stimuleert je als ouder, verzorger of leerkracht om interactief met kinderen bezig te zijn. Je leest namelijk niet alleen voor, maar zingt ook leuke Nederlandstalige kinderliedjes. Zo komen zowel de verhalen als de liedjes tot leven en herleef je als volwassene je jeugd. In dit boek is Juf Roos sip. Gijs weet haar echter met zijn grapjes op te vrolijken.

Eigenschappen van Juf Roos – Als je blij bent:

 • Nadat je de QR-code hebt gescand kun je een filmpje dat bij het verhaal hoort zien.
 • Dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar zorgt voor veel voorleesplezier, omdat je ook zingt tijdens het voorlezen.
 • Lees dit boek voor en leer kinderen om attent te zijn en te helpen waar ze kunnen wanneer hun vriendjes en vriendinnetjes sip zijn.

7. Ssst! De tijger slaapt

Als je kinderen hebt, dan heb je vast wel eens meegemaakt dat je nog ligt te slapen en je kinderen je komen wekken. Dit vinden we geen van allen leuk. Hoe kun je kinderen echter leren om je niet zomaar te wekken? Je kunt kinderen dit lesje leren door een verhaal over dit onderwerp voor te lezen. Welk boek is echter het beste voorleesboek over dit onderwerp? Het boek Ssst! De tijger slaapt, natuurlijk! In dit boek ligt die grote, gevaarlijke tijger te slapen op een moeilijke plek. Hij ligt namelijk in de weg, waar alle dieren langs moeten.          Ssst! De tijger slaapt

Door het boek Ssst! De tijger slaapt voor te lezen, leer je kinderen om de slaap van anderen te respecteren. Bovendien is dit boek het beste voorleesboek, omdat het verhaal nooit saai wordt. Het gaat namelijk om een interactief verhaal. De dieren zweven één voor één met een ballon over de tijger heen. Ze hebben hiervoor jouw hulp nodig. Zo wordt de lezer aangemoedigd om de dieren veilig over de tijger heen te krijgen. De lezer moet namelijk blazen, de tijger aaien of wiegen en zelfs een slaapliedje zingen. Lukt het jou en je kinderen om alle dieren veilig over de tijger heen te krijgen?

Eigenschappen van Ssst! De tijger slaapt:

 • Dit boek is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Je leert kinderen om de slaap van anderen te respecteren.
 • Het verhaal wordt niet gauw saai, omdat het zeer interactief is.

8. Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd

Dikke Dik, die grappige kat kennen we als volwassenen ook van onze eigen jeugd. Het is daarom sowieso een goed idee om vernieuwde verhalen over deze kat voor te lezen voor onze eigen kinderen. Zoek je naar het beste voorleesboek over deze kat? Dan kun je kiezen voor het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd. In dit boek vind je niet 1, maar 30 spannende avonturen over die grappige, dikke kat. Het voorlezen van dit boek is bovendien super leuk, dankzij de schattige plaatjes, waar kinderen ook van genieten.             Dikkie Dik - Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd

Het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd is wellicht het beste voorleesboek voor liefhebbers van de kat Dikkie Dik. In dit boek vind je extra grote plaatjes, dus je hoeft het lezen niet steeds te onderbreken om je kinderen plaatjes te laten zien. Heb je als ouder een keer geen tijd om een verhaaltje voor te lezen, maar wil je je kinderen toch aangenaam bezig houden? Dan kun je je kinderen laten kijken naar de DVD, die bij dit boek wordt meegeleverd. Er zijn op de DVD 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes voor urenlang plezier.

Eigenschappen van Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd:

 • Dit voorleesboek bestaat uit maar liefst 30 spannende verhalen.
 • De verhalen uit deze reeks zijn geschikt voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Als je geen tijd hebt om voor te lezen, kun je kinderen laten kijken naar de DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

9. Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Kindertjes van nu zijn al van jongs af aan bekend met de technologie. Zo kunnen ze al gauw zelf video’s selecteren op YouTube en er vervolgens naar kijken. Er zijn ook allerlei kindertablets met diverse leuke spelletjes. Hoe ontwikkel je dan de leesvaardigheid van kinderen? Door te kiezen voor een boek dat hen enigszins laat denken aan een iPad of andere tablet. Welk boek is echter het beste voorleesboek voor kinderen uit de iPad-generatie? Het boek Nog even achter mijn oortjes kriebelen is waarschijnlijk perfect voor hen.  Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Wij vinden het boek Nog even achter mijn oortjes kriebelen het beste voorleesboek voor kinderen die graag “tappen” en “swipen” op een tablet of smartphone. In dit boek kunnen ze namelijk ook allerlei dingen drukken. Het boek gaat immers over een konijntje dat moet gaan slapen. Hierbij helpen kinderen met het slaapritueel van het konijntje. Zo mogen ze in de handjes klappen, achter de oortjes van het konijn kriebelen, het kussen opschudden en het konijntje een nachtzoen geven. Op de laatste pagina mogen kindertjes zelfs het licht uitdoen! Dit verhaal is interactief en doet vanwege de vele handelingen denken aan een spel op een digitaal apparaat.

Eigenschappen van Nog even achter mijn oortjes kriebelen:

 • In dit boek laat je kinderen zien wat het slaapritueel is van een schattig konijntje.
 • Vanwege de speelse uitwerking is dit verhaal perfect voor kindertjes vanaf ongeveer 1,5 jaar.
 • Het interactief verhaal laat kinderen allerlei handelingen plegen om het konijntje te helpen om te gaan slapen, waardoor het boek doet denken aan een spel op een iPad.

10. Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

In dit artikel ben je allerlei leuke voorleesboeken tegengekomen. Deze boeken hebben leuke levenslessen voor kinderen en sommige verhalen zijn zelfs interactief. Is het je echter opgevallen dat de verhalen waren aanbevolen voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar? Als je een baby in huis hebt, wil je echter ook verhaaltjes aan hen voorlezen. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor baby’s tussen de 0 en 6 maanden? Dan kun je het boek Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden voorlezen. De titel van dit boek laat je meteen zien dat het boek perfect is voor kleinere oortjes en oogjes.                                      Baby Ziet... - Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

Waarschijnlijk heb je ook al eerder van de reeks “Baby ziet” gehoord. Deze reeks is immers een beetje een klassieker geworden. Het principe van de reeks is eenvoudig. Er wordt gebruik gemaakt van simpele patronen in zwart-wit, die hier en daar worden aangevuld met een felle kleur. Bij het maken van deze boeken wordt er zelfs rekening gehouden met de maat van de waarneming van baby’s. Je laat je kindje dus tekeningen zien die zijn/haar hersenen en visuele waarneming stimuleren. Achter in het boek is er zelfs een spiegeltje, zodat je jongste spruit zichzelf kan bezichtigen!

Eigenschappen van Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden:

 • Aan de achterkant van dit boek is er een spiegeltje.
 • Dit boek is geschikt voor baby’s tussen de 0 en 6 maanden.
 • Er is gezorgd voor eenvoudige patronen op maat van de waarneming van baby’s.
 • Door dit boek samen met je baby te doorlopen, zorg je voor een stimulans van de hersenen en visuele waarneming van je baby.