Hier Vind Je Het Beste Zwangerschapsboek Van 2019: Zowel Boeken Over Zwangerschap Als Opvoeding!

Zwanger zijn is een spannende ervaring voor zowel de aanstaande moeder als vader. Er verandert namelijk veel. Daarom is het belangrijk om kennis op te doen over zwangerschap. Natuurlijk kun je ook al op zoek gaan naar informatie als je nog niet zwanger bent, maar wel graag zwanger wil raken. In beide gevallen doe je er goed aan om 1 of meer zwangerschapsboeken te lezen.

Beste zwangerschapsboek van 2019

 Product naam 
1.
Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt / Herziene editieMeer info »
2.
Buskruit met muisjesMeer info »
3.
Oh baby!Meer info »
4.
Zwangerschapsboek voor mannenMeer info »
5.
Mama wordenMeer info »
6.
Oei, ik groei - Ik ben zwanger… en nu?Meer info »
7.
Slaap kindje, slaapMeer info »
8.
Regelmaat en inbakerenMeer info »
9.
Geef dat kind een slok jenever - 70 jaar geleden sliepen ouders vredig & ongestoordMeer info »
10.
Relax Mama - Relax mama zwangerschapskalenderMeer info »

Doordat er zwangerschapsboeken in overvloed zijn, kan het soms moeilijk zijn om het beste zwangerschapsboek uit te kiezen. Daarom vind je in dit artikel de 10 beste boeken die te maken hebben met de zwangerschap en opvoeding. Je kunt dus kiezen voor een boek dat gaat over de zwangerschap zelf, maar ook een boek over na de zwangerschap. In alle gevallen vind je het beste zwangerschapsboek voor jouw behoeften hier. Lees dus snel het artikel, vergelijk de verschillende boeken en kies jouw beste zwangerschapsboek uit!

We hebben je in de inleiding van dit artikel verteld dat we de 10 beste zwangerschapsboeken van het jaar voor je hebben geselecteerd. Natuurlijk wil je nu weten om welke boeken het precies gaat. Daarom hebben we de bovenstaande tabel gecreëerd. In deze tabel zie je de 10 geselecteerde boeken. Nadat je de tabel hebt bekeken, kun je de individuele recensies ook doornemen. Zo vergelijk je de verschillende boeken met elkaar. Hierna kun je het beste zwangerschapsboek voor jouw behoeften aanschaffen.

1. Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt / Herziene editie

Hoewel men vaak denkt dat zwangerschap alleen een spannende ervaring is voor de aanstaande moeder, is het ook een spannende ervaring voor de aanstaande vader. In sommige gevallen probeert het koppel bewust om zwanger te raken, maar soms komt het ook voor dat de zwangerschap onverwacht plaatsvindt. Als aanstaande vader wil je sowieso weten waar je je op moet voorbereiden. Daarom is het als aanstaande vader ook belangrijk om het beste zwangerschapsboek uit te kiezen. Welk boek is er beter voor deze doelgroep dan het boek Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt / Herziene editie? De naam van dit boek laat al zien dat het boek perfect is voor aanstaande vaders.              Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt - Herziene editie

Het boek Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt / Herziene editie is weliswaar gericht op aanstaande vaders, maar kan sowieso ook gelezen worden door aanstaande moeders. Je vindt in dit boek namelijk alles wat je nooit wist over zwangerschap en baby’s. Zo wordt er gesproken over wat hormonen zijn en hoe je met ze om kunt gaan, hoe je weeën kunt herkennen, wat het nut van ontsluiting is en nog veel meer. Je leert zelfs over tangbevallingen en hoe het zit met seks tijdens deze periode. Wij vinden dit boek daarom het beste zwangerschapsboek voor aanstaande vaders. Het boek is namelijk speciaal voor mannen in begrijpelijke taal geschreven.

Eigenschappen van het boek Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt / Herziene editie:

 • Dit boek is gericht op aanstaande vaders.
 • Het boek is speciaal voor mannen geschreven in begrijpelijke taal.
 • Verschillende onderwerpen over zwangerschap en baby’s worden in dit boek behandeld.

2. Buskruit met muisjes

Je bent zwanger, maar weet niet helemaal zeker wat je te wachten staat. Kun je je in deze scenario terugvinden? Vele andere zwangere vrouwen zitten in hetzelfde schuitje. Daarom doen sommige aanstaande moeders er alles aan om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Een handige manier om je voor te bereiden op de zwangerschap en je baby is door op zoek te gaan naar het beste zwangerschapsboek. Wil je het liefst de laatste weken van je zwangerschap en de eerste maanden met je baby minder onzeker, minder pijnlijk en minder stressvol maken? Dan kies je voor het boek Buskruit met muisjes.                                             Buskruit met muisjes

Wij vinden dat het boek Buskruit met muisjes wellicht het beste zwangerschapsboek voor jou is, omdat het boek anders is dan andere boeken. Het boek is immers geschreven door 3 moeders van in totaal 9 kinderen. Hierdoor vormt het boek een naslagwerk voor aanstaande moeders die (weer) door de eerste prettige, maar ook onzekere tijd gaan als de kraamhulp is beëindigd. Je lichaam zit in deze periode vol hormonen en kraamtranen van geluk. Niet te vergeten dat je borsten groter en zwaarder zijn geworden en je misschien ook nog last hebt van bevallingsleed. Het boek speelt in op al deze aspecten en geeft je de nodige tips en trucs. Ook voor je partner zijn er tips in blauwe kaders, zodat hij niet het hele boek hoeft door te nemen en toch ook voorbereid is.

Eigenschappen van het boek Buskruit met muisjes:

 • Dit boek is geschreven door 3 moeders van in totaal 9 kinderen.
 • In het boek vind je allerlei tips en trucs voor de laatste weken van de zwangerschap en de eerste maanden met je baby.
 • Zelfs voor (aanstaande) vaders zijn er tips en weetjes opgenomen in het boek en in blauwe kaders gezet, zodat zij niet het hele boek hoeven te lezen.

3. Oh baby!

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om te letten op wat je eet. Je ongeboren baby eet namelijk met je mee. Bovendien komt het van tijd tot tijd voor dat je zwangere cravings krijgt. Zelfs wanneer je iets lust tijdens en ook nog heel lang na je zwangerschap, is het belangrijk om gevarieerd en gezond te eten. Gezond eten betekent niet dat het eten niet lekker is. Zoek je daarom naar een boek met recepten dat gebaseerd is op je zwangerschap? Dan is het beste zwangerschapsboek voor jou waarschijnlijk het boek “Oh baby!”.                   Oh baby

Wij vinden dat het boek Oh baby! wellicht het beste zwangerschapsboek voor jou is. Dit boek laat je namelijk zien hoe je tijdens en ook na je zwangerschap gevarieerd, gezond, gemakkelijk en bovenal waanzinnig lekker kunt blijven eten. Je vindt in het boek onder andere snelle maaltijdsalades die zowel voor jezelf als voor je baby goed zijn. Daarnaast zijn er ook recepten voor overheerlijke éénpersoons triple chocolate cookies voor je cravings. Je vindt er zelfs lichte powermaaltijden in voor als je last hebt van misselijkheid. De schrijfster van dit boek heeft echt aan alles gedacht. Daarom heeft ze ook recepten toegevoegd van complete maaltijden die je vooruit kunt koken in de drukke kraamtijd.

Eigenschappen van het boek Oh baby!:

 • Je vindt in dit boek recepten voor je zwangere cravings.
 • In dit boek vind je gezonde, lekkere, gevarieerde en makkelijke recepten voor tijdens en na je zwangerschap.
 • Er zijn in dit boek geen lijstjes opgenomen met wat je niet mag, maar juist verrukkelijke inspiratie om die 9 maanden heerlijk door te komen.

4. Zwangerschapsboek voor mannen

Is je vriendin of vrouw zwanger geraakt? Gefeliciteerd! Je gaat een spannende tijd tegemoet. Hierbij verwijzen we naar de zwangerschap, de bevalling, maar ook de periode daarna. Waarschijnlijk doet je partner al vanaf ze weet dat ze zwanger is, onderzoek over deze periode. Je doet er dus goed aan om als aanstaande vader zelf ook een beetje bij te blijven. Zoek je daarom naar het beste zwangerschapsboek voor mannen? Dan is het boek Zwangerschapsboek voor mannen wellicht het beste zwangerschapsboek voor jou. Zoals de naam doet vermoeden, is dit boek speciaal voor mannen geschreven. In het boek word je week na week bijgepraat.     Zwangerschapsboek voor mannen

Natuurlijk wil je ook weten waar je precies over wordt bijgepraat wanneer je het boek Zwangerschapsboek voor mannen leest. Door dit boek te lezen kom je onder andere meer te weten over de ontwikkeling van de baby. Daarnaast kom je meer te weten over de hormonale veranderingen van je vriendin. Doordat je hier meer over te weten komt, weet je ook beter met de situatie om te gaan. Je begrijpt je vriendin of vrouw namelijk beter, waardoor je haar ook optimaal kunt ondersteunen. Het boek bevat zelfs antwoorden op vragen zoals: “Hoe ga je om met vrouwelijke onredelijkheid?”. Er is tevens een snelcursus verloskunde voor noodgevallen in het boek.

Eigenschappen van het boek Zwangerschapsboek voor mannen:

 • Dit boek is speciaal geschreven voor aanstaande vaders.
 • In het boek is er een snelcursus verloskunde voor noodgevallen.
 • Met dit boek kun je je als aanstaande vader optimaal voorbereiden op zwangerschap, de ontwikkelingen van de baby en vrouwelijke hormonale veranderingen.

5. Mama worden

Ben je zwanger geraakt en wil je meer te weten komen over zwangerschap en baby’s? Misschien ben je nog niet eens zwanger, maar wil je wel graag zwanger worden. In beide gevallen is het handig om te kiezen voor een zwangerschapsboek. In een dergelijk boek kun je alles lezen over zwangerschap en vaak ook baby’s. Welk boek is voor jou echter het beste zwangerschapsboek? Het boek Mama worden raden wij aan, omdat dit boek waarschijnlijk het beste zwangerschapsboek is voor elke zwangere vrouw. Dit boek vormt namelijk het eerste naslagwerk van eigen bodem over zwanger worden, zwangerschap, geboorte en zelfs kraamtijd.                                                  Mama worden

Het boek Mama worden is samengesteld door een team van specialisten, waardoor je sowieso weet dat je goed advies krijgt. Bovendien geeft dit boek je tekst en uitleg bij de meest voorkomende grote en kleine vragen. Denk maar aan vragen zoals: “Hoe bereid je je voor op een leven met kinderen?”, “Hoe evolueer je als mama en als partner tijdens dit hele avontuur?” en “Hoe bereid je je voor op de bevalling?”. Behalve antwoorden op dergelijke vragen, vind je in het boek ook persoonlijke mamaverhalen. Hierdoor ontstaat er empowerment tijdens deze prachtige en soms verwarrende of vermoeiende periode. Je weet precies wanneer iets perfect normaal is en kunt alles in perspectief plaatsen waardoor je zelfvertrouwen toeneemt.

Eigenschappen van het boek Mama worden:

 • In dit boek, dat door experts is geschreven, vind je persoonlijke mamaverhalen.
 • Het boek beantwoordt bepaalde veelgestelde vragen over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
 • Je zelfvertrouwen neemt toe door dit boek te lezen, omdat je meer te weten komt over wat perfect normaal is.

6. Oei, ik groei – Ik ben zwanger… en nu?

Zwanger zijn is een adembenemende ervaring. Je lichaam en hormonale gesteldheid veranderen en je moet je voorbereiden op een baby in huis. Hoewel de meesten van ons weten dat er veel verandert in deze periode, kunnen we toch in paniek raken als we niet goed zijn voorbereid. Zorg er daarom voor dat jij wel goed voorbereid bent. Hoe doe je dit? Door te kiezen voor het beste zwangerschapsboek voor jouw behoeften, natuurlijk! Welk boek past echter bij jou? Het volgend boek is zeker een goede keus: Oei, ik groei – Ik ben zwanger… en nu?    Oei, ik groei - Ik ben zwanger… en nu

Nu vraag je je waarschijnlijk af welke onderwerpen allemaal worden behandeld in het boek “Oei, ik groei – Ik ben zwanger… en nu?”. In dit humoristisch boek over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd krijg je veel informatie over waarom dingen gaan zoals ze gaan. Zo vind je onder andere het antwoord op waarom een hoogzwangere vrouw voor de derde keer de ramen lapt. Daarnaast gaat het boek ook in op mannelijke eigenschappen die te maken hebben met de zwangerschap en kraamtijd. Je krijgt dus ook antwoord op hoe het komt dat mannen vaker ongelukjes krijgen tijdens de kraamtijd. Wil je graag weten of vrouwen inderdaad effectiever handelen dan mannen? Dan is dit boek met leuke feiten en weetjes, dat is afgewisseld met grappige illustraties waarschijnlijk het beste zwangerschapsboek voor jou.

Eigenschappen van het boek Oei, ik groei – Ik ben zwanger… en nu?:

 • In dit boek vind je grappige illustraties.
 • Het boek bevat leuke feiten en weetjes over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
 • Verschillende onderwerpen over vrouwen, maar ook mannen worden behandeld in dit boek.

7. Slaap kindje, slaap

Wanneer je erachter komt dat je zwanger bent, focus je waarschijnlijk al je energie op deze periode in je leven. Als je op zoek gaat naar informatie, is het echter ook belangrijk om je te laten informeren over de periode na de zwangerschap. Het gaat hier niet alleen om de kraamtijd, maar ook de periode daarna. Je hebt immers na je zwangerschap een kindje om voor te zorgen. Kinderen hebben er soms moeite mee om te slapen. Is het beste zwangerschapsboek voor jou daarom een boek over hoe je je kind kunt laten slapen? Dan kies je voor het boek Slaap kindje, slaap. Slaap kindje slaap

Het boek Slaap kindje, slaap is wellicht het beste zwangerschapsboek voor jou, omdat dit boek gaat over het uitgangspunt van de Spaanse kinderneuroloog Eduard Estivill: “slapen is een gewoonte en gewoontes kun je leren”. Heb je nog nooit gehoord van deze kinderneuroloog? Dan is het handig om te weten dat hij al honderdduizenden kinderen met slaapproblemen en hun ouders een grote dienst heeft bewezen. Wanneer je het boek van deze kinderneuroloog leest, dan volg je de regels van de methode-Estivill. Deze regels zijn eenvoudig, praktisch en helder, waardoor elke ouder ze gemakkelijk kan toepassen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je kind in de kortste keren weer een normaal slaappatroon heeft.

Eigenschappen van het boek Slaap kindje, slaap:

 • In dit boek vind je de regels die je moet volgen om ervoor te zorgen dat je kind een normaal slaappatroon krijgt.
 • Het stappenplan van Estivill, zijn adviezen en antwoorden op de meest gestelde vragen zijn in dit boek bijeengebracht.
 • Doordat de methode van Spaanse kinderneuroloog Eduard Estivill in dit boek eenvoudig en praktisch is verwoord, kan iedere ouder de methode toepassen.

8. Regelmaat en inbakeren

Het vorige boek dat we hebben gerecenseerd ging over slaapproblemen bij kinderen. Dit is een veelvoorkomend verschijnsel. Soms gaat het werkelijk om een ritme dat kinderen aangeleerd moet worden, maar in andere gevallen willen de kinderen gewoon niet slapen. Hierdoor krijg je onrust, overmatig huilen en zelfs weinig slapen bij jonge kinderen. Zoek je naar een ander zwangerschapsboek dat dit onderwerp behandelt? Dan is het boek Regelmaat en inbakeren wellicht het beste zwangerschapsboek voor jou. In dit boek krijg je praktische adviezen om onrust, overmatig huilen en weinig slapen bij jonge kinderen zowel te voorkomen als te verhelpen.   Regelmaat en inbakeren

Wij vinden het boek Regelmaat en inbakeren niet alleen het beste zwangerschapsboek voor ouders en verzorgers, maar ook voor andere personen die beroepshalve met kinderen te maken hebben. Je krijgt in dit boek namelijk helderheid over slaapproblemen bij jonge kinderen. Bovendien is het boek luchtig geschreven. Er zijn tevens herkenbare beschrijvingen van ouders, die vooral herkenbaar zijn voor ouders van huilbaby’s. Ben je een jonge ouder en kijk je uit naar mooie tijden met een opgewekte, uitgeruste baby? Dan doe je er sowieso goed aan om dit boek te lezen. Praat je over dit boek met de aanstaande oma’s en opa’s van de baby’s? Kijk dan maar hoe ze er instemmend bij zullen knikken.

Eigenschappen van het boek Regelmaat en inbakeren:

 • Er zijn in dit boek herkenbare beschrijvingen van ouders.
 • Het boek is luchtig geschreven, waardoor het prettig is te lezen.
 • Je komt meer te weten over methodes die kunnen helpen bij huilende baby’s en baby’s met slaapproblemen.

9. Geef dat kind een slok jenever – 70 jaar geleden sliepen ouders vredig & ongestoord

Als je met mensen van de oudere generatie praat over het opvoeden van kinderen, dan krijg je adviezen die er tegenwoordig voor zouden zorgen dat je buren de politie zouden bellen. De titel van het boek, Geef dat kind een slok jenever – 70 jaar geleden sliepen ouders vredig & ongestoord, is daar een goed voorbeeld van. Zo had de titel ook kunnen zijn “Geef dat kind een pakslaag”. In de jeugd van de 2 auteurs van dit boek zou niemand opkijken van dergelijke adviezen. Echter, tegenwoordig worden ouders gedreven door het verlangen hun kinderen een feestelijke jeugd te geven. Hierdoor vervullen ouders al gauw de rol van gastvrouw en –heer voor het kind. Amuseren de “gasten” zich niet uitbundig, dan krijgen ouders het gevoel dat ze hebben gefaald. Hier is de oudere generatie het niet eens mee.                                            Geef dat kind een slok jenever - 70 jaar geleden sliepen ouders vredig & ongestoord

Hoe absurd bepaalde opvoedgewoontes van vroeger ook klinken, sommige van deze methodes werkten beter dan de methodes van nu. Daarom is er gezocht naar de gulden middenweg in het boek Geef dat kind een slok jenever – 70 jaar geleden sliepen ouders vredig & ongestoord. Hierbij worden dus de verschillende opvoedstijlen van de afgelopen zeventig jaar met elkaar gecombineerd. Je kunt dus de verschillende stijlen met elkaar vergelijken en nagaan welke stijl of combinatie van stijlen voor jou werkt. Lezers kenmerken dit boek als hilarisch en herkenbaar. Bovendien geven velen aan dat het boek de verlossing geeft waar ouders in deze verwarrende tijd naar snakken. Lijkt dit boek niet op het beste zwangerschapsboek voor jou?

Eigenschappen van het boek Geef dat kind een slok jenever – 70 jaar geleden sliepen ouders vredig & ongestoord:

 • Het boek is hilarisch en herkenbaar.
 • Doordat verschillende opvoedstijlen worden besproken in dit boek, vind je zeker een opvoedstijl die bij je past.
 • Opvoedstijlen van de afgelopen 70 jaar worden met elkaar gecombineerd, waardoor dit boek wellicht het beste zwangerschapsboek is voor aanstaande ouders.

10. Relax Mama – Relax mama zwangerschapskalender

Je bent er net achter gekomen dat je zwanger bent. Gefeliciteerd! Wij zijn echter niet de enigen die je feliciteren, hé? Over het algemeen worden de meeste personen om je heen super enthousiast nadat ze dit nieuws hebben gehoord. Daarom ontvang je allerlei felicitaties en misschien zelfs de eerste babysokjes. Echter, ondanks al deze enthousiaste momenten, moet je zelf misschien nog even wennen aan dit nieuwe fenomeen. Is deze situatie herkenbaar? Dan is het beste zwangerschapsboek voor jou wellicht het boek Relax Mama – Relax mama zwangerschapskalender. Dit boek is het beste zwangerschapsboek, omdat het als doel heeft om je gedurende de hele zwangerschap vrolijk te houden.                                                  Relax Mama - Relax mama zwangerschapskalender

Dit boek is eigenlijk geen boek, maar een soort zwangerschapskalender. Op deze kalender zie je allerlei nuchtere en grappige plaatjes over het zwanger zijn. Hierdoor kun je, door naar de kalender Relax Mama – Relax mama zwangerschapskalender te kijken, lekker relaxen. Dit kun je ook afleiden van de titel van het boek. De meesten van ons weten namelijk dat zwanger zijn een wonder is, maar dat het ook kan zorgen voor allerlei andere (ongewenste) bijzaken. Zo doet je lijf raar en gaan je hormonen met je aan de haal. Bij de perfecte zwangerschap loop je 24 uur per dag, 7 dagen per week rond met een zwangerschapsgloed en een gelukzalige glimlach. Probeer zelf voor een dergelijke zwangerschap te zorgen en volg deze kalender om 42 weken lang te blijven glimlachen.

Eigenschappen van het boek Relax Mama – Relax mama zwangerschapskalender:

 • In het boek vind je nuchtere en grappige plaatjes over het zwanger zijn.
 • Dit boek heeft als doel je gedurende de hele zwangerschap te laten glimlachen.
 • Eigenlijk gaat het hier niet om een boek, maar een zwangerschapskalender met een leuke inhoud.