AVI M6: Leren lezen midden groep 6

Het kan best wel voorkomen dat jouw kind op een ander niveau leest dan andere kinderen. Daarom is het handig om te kiezen voor een boek van het leesniveau van je kind. Door je kind boeken te laten lezen, stimuleer je namelijk zijn/haar taalontwikkeling. Ben je daarom op zoek naar het beste AVI M6 boek voor jouw kind? Dan ben je bij ons op het juiste adres.

Beste AVI M6 boek van 2019

 Product naam 
1.
Een Krokodil In De HegMeer info »
2.
Sofie en de pinguinsMeer info »
3.
Wat dansen we heerlijkMeer info »
4.
Klapzoenen En ValsspelersMeer info »
5.
De regels van drieMeer info »
6.
Markies KattenpiesMeer info »
7.Een Broodje Gras En Linke SoepMeer info »
8.Schreeuwende Slaapzakken En Stiekeme StropersMeer info »
9.Met Zonder JasMeer info »
10.De krokodil die niet van water hieldMeer info »

In dit artikel gaan we namelijk in op de top 10 AVI M6 boeken van het jaar. Je hoeft dus niet meer te letten op het leesniveau, maar kunt gemakkelijk een boek selecteren aan de hand van de inhoud. Misschien houdt je kind van verhalen over dieren of juist spannende mysteries. Dan kies je voor een boek met een dergelijke inhoud. Bekijk dus snel de bovenstaande tabel, lees de recensies en kies vervolgens het beste AVI M6 boek voor jouw kind uit!

Leest je kind op een ander niveau? Klik hier en ga naar het niveau dat bij je kind.

1. Een Krokodil In De Heg

Een Krokodil In De HegIs jouw kind het type dat graag op onderzoek uitgaat? Dan zal hij/zij het wellicht prettig vinden om te lezen over de ontdekkingen van andere kinderen. Wij raden daarom het boek Een Krokodil In De Heg aan. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste AVI M6 boek, omdat het boek gaat over 2 kinderen die allerlei ontdekkingen doen. Om precies te zijn gaat het verhaal over 2 kleuters, Eefje en Mark. Deze kinderen doen in hun tuin en ook de nabije omgeving van hun huis diverse ontdekkingen over het verloop van de seizoenen. Ze komen hierdoor ook meer te weten over het gedrag van verschillende grotere en kleinere dieren. Bij hun observaties en spel worden ze gestimuleerd door hun ouders. Wil je graag weten welke dieren de kinderen allemaal tegenkomen? Dan lees je binnenkort dit boek met schattige illustraties!

Eigenschappen van het boek:

 • In dit boek zijn er schattige illustraties.
 • Het verhaal gaat over 2 kleuters die allerlei ontdekkingen doen nabij hun huis en in hun tuin.
 • Je kunt het boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar, maar iets oudere kinderen kunnen het boek ook zelf lezen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Sofie en de pinguins

Sofie en de pinguinsNiemand vindt het prettig om een lichaamsdeel te breken of om ziek te worden. Echter, soms kunnen we er niets aan doen wanneer dergelijke situaties zich voordoen. We moeten daarom zoeken naar een aangename manier om onszelf bezig te houden. Dit is precies wat er gebeurt in het boek Sofie en de pinguins. Het boek is wellicht het beste AVI M6 boek over een ziek kind dat het beste van de situatie maakt. In het verhaal heeft de achtjarige Sofie namelijk haar arm gebroken. Vervolgens krijgt ze ook nog koorts. Door al deze narigheden, raakt ze bij toeval in de ban van pinguïns. Ze kijkt daarom met haar oppas-oom naar films over deze dieren en verzamelt onder andere voor een spreekbeurt informatie over hen. Plotseling krijgt ze een idee. Ze wil pinguïns uit het circus redden om hen naar de dierentuin te brengen. Denk je dat het haar zal lukken?

Eigenschappen van het boek:

 • Rondom de korte hoofdstukken tekst zijn er tekeningen, stripjes en vind je zelfs achtergrondinformatie over pinguïns.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 6 jaar en kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen het boek zelf lezen.
 • Het verhaal is realistisch en eigentijds en geeft een duidelijke weerspiegeling van de moeilijkheden van het leven en hoe deze met behulp van de omgeving goed en liefdevol opgelost kunnen worden.
Klik hier voor de beste prijs

3. Wat dansen we heerlijk

Wat dansen we heerlijkAls je kind dol is op verhalen over dieren, dan is het soms niet genoeg om een boek met slechts 1 verhaal aan hem/haar te geven. In dergelijke situaties is het handig om te kiezen voor een boek met meerdere dierenverhalen. Zoek je naar een dergelijk boek? Dan is het boek Wat dansen we heerlijk wellicht het beste AVI M6 boek voor jouw kind. Dit boek bevat 5 dierenverhalen met een diepzinnigere en minder voorspelbare inhoud dan de alledaagse dierenverhalen. Zo kom je 2 zwaargewichten in het boek tegen, het nijlpaard en de neushoorn. Dit duo doet een dans die nergens op lijkt. Daarnaast danst de beer op het feest van de krekel met een honingtaart. Je komt zelfs een egel en een eekhoorn tegen die per brief dansen, omdat ze zich schamen om in het openbaar te dansen… Het gaat dus om zeer onvoorspelbare verhalen met sfeervolle paginagrote tekeningen.

Eigenschappen van het boek:

 • Je vindt in het boek allerlei leuke afbeeldingen.
 • Het boek, dat ideaal is als voorlees en prentenboek, is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • In dit boek vind je 5 verschillende dierenverhalen met een diepzinnige en minder voorspelbare inhoud.
Klik hier voor de beste prijs

4. Klapzoenen En Valsspelers

Klapzoenen en valsspelersJe kunt je kind op verschillende manieren stimuleren om boeken te lezen. Eén daarvan is door te kiezen voor boeken uit een reeks waar je kind van houdt. Is je kind een super fan van de boekenreeks De kinderen van De Grote Beer? Dan is het beste AVI M6 boek voor jouw kind wellicht het boek Klapzoenen En Valsspelers. In dit boek zitten de kinderen in groep zes van De Grote Beerschool. Net zoals andere kinderen, maken de kinderen in het boek overhoringen. Onder leiding van hun leerkracht, meester Karel, oefenen ze tevens voor het schoolvoetbaltoernooi. Ze slagen erin om van de andere teams te winnen en komen in de finale tegen het elftal van De Poortwachter. Dat team staat echter bekend om onsportief gedrag. Ze gaan zelfs zo ver dat ze Daan, de beste voetballer van De Grote Beer, op de dag van de finalewedstrijd opsluiten in een bouwkeet…

Eigenschappen van het boek:

 • Dit verhaal is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Het verhaal met de nodige dosis humor is super spannend.
 • Hoewel het boek geen tekeningen bevat, zorgt de vlotte stijl, zonder te lange zinnen en moeilijke woorden toch voor veel leesplezier.
Klik hier voor de beste prijs

5. De regels van drie

De regels van drieWanneer je op zoek gaat naar het beste AVI M6 boek voor een kind, dan ga je er als volwassene misschien vanuit dat het om een speels boek moet gaan. Echter, je kunt kinderen ook boeken met serieuze thema’s laten lezen, zo lang je het gevoel hebt dat het kind het thema zal begrijpen. Een dergelijk boek dat geschreven is voor kinderen en toch een serieus thema beschrijft, is het boek De regels van drie. In dit boek moeten Twan (ik-figuur) en zijn tweelingzus Linde met hun moeder en oma mee naar oma’s oude vader. Deze overgrootvader kan niet meer voor zichzelf zorgen en moet daarom mee naar Nederland. Echter, daar denkt de oude, eigenzinnige opi Kas heel anders over. Hij vertelt Twan dat hij een ontsnappingsplan heeft. Dit geheim zorgt voor een loyaliteitsconflict tussen Twan en Linde. Zullen ze hun overgrootvader verraden of meehelpen?

Eigenschappen van het boek:

 • Het boek is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • Lezers worden ondanks het serieuze thema toch blij van dit boek.
 • In het boek worden de onderlinge verhoudingen en het dilemma van de keuze tussen loslaten of vasthouden samen met het thema afscheid nemen van het leven op een treffende wijze beschreven.
Klik hier voor de beste prijs

6. Markies Kattenpies

Markies KattenpiesHeb je ooit eens het gevoel gehad dat iemand niet de waarheid spreekt, maar kun je dat niet meteen bewijzen? Dit is precies waar je over leest in het boek Markies Kattenpies. Het boek, dat wellicht het beste AVI M6 boek voor jouw kind is, gaat namelijk over Tigo. Zijn vader is gestorven en zijn moeder heeft nu een vriend, Freek. Tigo kan niet goed opschieten met Freek, omdat hij niet van dieren houdt, terwijl Tigo juist dol is op zijn hond Joris. De bijnaam die Tigo en zijn vriend Rutger geven aan Freek is Markies Kattenpies. Freek wil niet dat Joris meegaat op vakantie en brengt de hond stiekem naar het asiel. Hij vertelt echter aan Tigo dat Joris is gedood bij een auto-ongeluk. Tigo gelooft hem in eerste instantie, maar daarna blijkt dat er iets niet klopt. Daarom gaat hij op zoek naar de waarheid…

Eigenschappen van het boek:

 • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • In dit boek zijn er leuke illustraties, die goed passen bij de tekst.
 • De schrijfster van dit boek won 9 keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en 5 keer de Jonge Jury.
Klik hier voor de beste prijs

7. Een Broodje Gras En Linke Soep

Een Broodje Gras En Linke SoepAls je kind dol is op de boeken uit de reeks De kinderen van De Grote Beer, dan is het boek Een Broodje Gras En Linke Soep wellicht het beste AVI M6 boek voor hem/haar. In dit boek wordt er gekeken naar de kinderen uit groep 8 van De Grote Beer. Eerst werken de kinderen aan de Cito-toets en daarna mogen ze zich verheugen op de eindmusical. Meester Dik heeft het echter moeilijk, omdat hij alleen worteltjes mag eten. Hij is namelijk aan het lijnen. Echter, hij is niet de enige die het moeilijk heeft. De kinderen Lisa, Frank, Kim, Quilfort, Frank en Daan hebben namelijk ook al een tijdje in de gaten dat er met Kelly iets niet klopt. Wanneer ze de hoofdrol voor de musical teruggeeft, besluiten de kinderen op onderzoek uit te gaan. Het blijkt dat Kelly in gevaar is. Ze wordt gechanteerd door gedwongen drugsvervoer!

Eigenschappen van het boek:

 • Dit verhaal is zeer realistisch en boeiend geschreven.
 • Het boek is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar.
 • Met dit boek kun je thema’s aansnijden zoals verliefd zijn, chantage, bedreiging, vriendschap en drugs.
Klik hier voor de beste prijs

8. Schreeuwende Slaapzakken En Stiekeme Stropers

Schreeuwende Slaapzakken En Stiekeme StropersIn dit artikel hebben we al 2 boeken uit de boekenreeks De kinderen van De Grote Beer beschreven. Misschien heeft je kind die boeken al gelezen. Daarom is misschien het boek Schreeuwende Slaapzakken En Stiekeme Stropers het beste AVI M6 boek voor jouw kind. Dit boek is namelijk ook afkomstig uit de boekenreeks De kinderen van De Grote Beer. In dit verhaal gaan kinderen van groep zeven aan het begin van het schooljaar voor enkele dagen op kamp. De groep trekt onder leiding van twee meesters en twee ouders op de fiets naar een vakantiehuis. Daar worden de kinderen in verschillende kamers ondergebracht. Onderweg raakt de leiding echter een paar kinderen kwijt. Bovendien zien 2 kinderen een paar stropers die bezig zijn klemmen uit te zetten. De kinderen proberen daarom de stropers op heterdaad te betrappen en ze over te leveren aan de politie. Zal het ze lukken?

Eigenschappen van het boek:

 • Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar genieten met volle teugen van dit verhaal.
 • Het boek maakt deel uit van de boekenreeks De kinderen van De Grote Beer.
 • In dit vlot geschreven boek worden de belevenissen van een aantal kinderen uit groep 7 beschreven.
Klik hier voor de beste prijs

9. Met Zonder Jas

Met Zonder JasAls je kind niet dol is op lezen, dan is het handig om te kiezen voor een boek met verschillende korte verhalen. Op die manier is het kind snel klaar met de individuele verhalen, wat zorgt voor extra motivatie om door te lezen. Een dergelijk boek is Met Zonder Jas. Dit boek is wellicht het beste AVI M6 boek over de lente. Het verhaal gaat namelijk over de tweeling Michiel en Iris. Zij beleven de lente op een “kleutermanier”. In het boek, dat bestaat uit 9 los te lezen verhalen over dezelfde hoofdpersonen, komen verschillende natuurfacetten van de lente aan bod. Denk maar aan de 1 aprilgrap, paaseieren en zelfs Koninginnedag. Bovendien is er in het boek veel informatie verwerkt over dieren, waardoor het boek een goed uitgangspunt is voor biologielessen. Om het boek aantrekkelijker te maken voor kinderen, zijn er in het verhaal sprekende zwart-wittekeningen verwerkt.

Eigenschappen van het boek:

 • Het boek is te gebruiken als uitgangspunt voor biologielessen bij kinderen tot 9 jaar.
 • In het boek met 9 los te lezen verhalen zijn er sprekende zwart-wittekeningen, die zijn afgewerkt met een zwart bibberlijntje.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar of je kunt kinderen vanaf ongeveer 8 jaar het boek zelf laten lezen.
Klik hier voor de beste prijs

10. De krokodil die niet van water hield

De krokodil die niet van water hieldIs jouw kind een beetje anders dan zijn/haar leeftijdsgenoten? Misschien vindt hij/zij het bijvoorbeeld leuk om te lezen, terwijl de andere kinderen het liefst met een tablet bezig zijn. Wij kennen een boek over een dergelijke situatie, namelijk het boek De krokodil die niet van water hield. Dit boek is wellicht het beste AVI M6 boek voor jouw kind, omdat de kleine krokodil in dit boek niet van water houdt, waardoor hij niet kan spelen met zijn broertjes en zusjes. Om toch te proberen erbij te horen, koopt hij zelfs een waterband, maar dat helpt ook niet. Een keer springt hij toch in het water en komt proestend naar boven. Het begint in zijn neus te kriebelen, waardoor hij moet niezen. Hij spuugt plotseling ook een enorme lading vuur. Zo komt de krokodil erachter dat hij eigenlijk geen krokodil, maar een kleine draak is.

Eigenschappen van het boek:

 • De boodschap van dit boek is dat iedereen zijn eigen talenten heeft.
 • Er zijn illustraties in het boek die het verhaal een extra dimensie geven.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar of je kunt wat oudere kinderen het boek zelf laten lezen.
Klik hier voor de beste prijs