Veelgestelde vragen

Vragen over e-books

Wat zijn e-books?
E-books zijn digitale versies van boeken. De e-books zijn speciaal ontworpen om gelezen te kunnen worden op computers en zogenaamde e-readers. Je hebt een bestelde e-book binnen enkele seconden op je computer staan.

Wat is een e-reader?
De e-reader is het apparaat waarmee je e-books kunt openen en het lezen. Het zijn meestal langwerpige apparaten die nog het meest lijken op een klein en handzaam computerscherm. Het onderscheidt zich echter van computers en laptops door het feit dat e-readers een speciaal beeldscherm hebben dat zelf geen licht gebruikt. Ook maken e-readers gebruik van zogenaamde e-ink en e-papier. De digitale inktvorm zorgt ervoor dat het net lijkt alsof de letters op het digitale papier liggen. Dit allemaal voor een zo authentiek mogelijke leesbeleving. Verder zijn e-readers erg zuinig met gebruik van stroom, de batterij gaat daarom lang mee.

Welke e-readers worden ondersteund?
Wij ondersteunen:
iPad
Android tablets
e-Reader met DRM, klik hier voor een overzichtslijst
Welke e-readers worden ondersteund?
Wij ondersteunen:
iPad
Android tablets
e-Reader met DRM, klik hier voor een overzichtslijst

Welke programma’s heb ik nodig?
Om de e-books te openen op een iPad tablet heb je de Bluefire reader nodig.
Om de e-books te openen op een Android tablet heb je de Bluefire reader nodig.
Om e-books te kunnen openen op een e-reader heb je het programma Adobe Digital Editions nodig. Dit is gratis software waarmee je e-books kunt openen en op jouw e-reader kunt zetten. Voordat je het programma kunt downloaden en installeren moet je je eerst aanmelden bij Adobe. Na aanmelding kun je de software gratis downloaden op www.adobe.com/products/digitaleditions.

Wat is ePub?
ePub is het bestand waarin e-books worden opgeslagen en wordt geleverd door Adobe.
De ePub bestanden zijn DRM beveiligde bestanden. ePub is te lezen op de volgende e-readers:
Sony e-reader
Cybook Opus
COOL-ER
iRiver
iRex DR800S
BeBook.
Je kunt ePub bestanden ook op je computer lezen. Je hebt hiervoor Adobe Digital Editions nodig.

Wat is DRM?
DRM is de afkorting voor Digital Rights Management en is een techniek om digitale auteursrechten van rechthebbenden van werken te beheren. De rechthebbenden kunnen hierdoor de omgang en wijze van gebruik bepalen.

Hoeveel kost een e-book?
Momenteel zijn de meeste e-books goedkoper dan papieren boeken met een harde kaft. Dit komt omdat er geen sprake is van een fysiek medium en er geen papier gebruikt wordt. De prijs van e-books liggen op dit moment ook niet vast, zoals met papieren boeken wel het geval is (vastgelegd in de Wet op de Vaste Boekenprijs)

Kan ik mijn gekochte e-books delen met vrienden en familie?
Nee, het is niet mogelijk om gekochte e-books te delen met anderen die een e-reader hebben. E-books worden aan jouw Adobe-account gekoppeld en het is niet mogelijk e-books daarna aan een ander Adobe-account te koppelen.

Kan ik e-books van Boek-plus.nl ook lezen op mijn iPad?
Om e-books op de iPad te lezen kun je terecht bij de app Bluefire Reader. Bij het installeren wordt gevraagd de applicatie aan jouw Adobe-account te koppelen. Vervolgens kun je het e-book die je heeft aangeschaft eenvoudig via e-mail of Dropbox in de applicatie openen.