AVI E6: Leren lezen eind groep 6

Als je zoekt naar een nieuw boek voor je kind, zie je al gauw dat je enorm veel keuzemogelijkheden hebt. Je komt bovendien leeftijdsindicatoren en AVI-indicatoren tegen. De AVI-termen hebben te maken met het leesniveau van je kind. Stel dat je kind in groep 6 zit. Dan kun je het liefst kiezen voor een AVI E6 boek.

Beste AVI E6 boek van 2019

 Product naam 
1.
SpookdorpMeer info »
2.
Eigen-wijsMeer info »
3.
Alle verhalen van Kikker en PadMeer info »
4.
Het geheim van Lena LijstjeMeer info »
5.
Abeltje & De A van AbeltjeMeer info »

Deze boeken zijn gericht op kinderen van groep 6. Natuurlijk kan het voorkomen dat de leesontwikkeling van jouw kind beter of juist wat trager is dan van anderen. Dan is het raadzaam om niet te letten op de groep van je kind, maar gewoon op het leesniveau. Je bent nu waarschijnlijk op zoek naar het beste AVI E6 boek voor jouw kind. Daarom bekijk je de bovenstaande tabel met de top 10 boeken van dit niveau. Vervolgens lees je ook de individuele recensies om gemakkelijk het beste AVI E6 boek uit te kiezen.

Leest je kind op een ander niveau? Klik hier en ga naar het niveau dat bij je kind past!

Voor andere niveau’s klik hier.

1. Spookdorp

SpookdorpIs je kind dol op fantasieverhalen? Dan is het een goed idee om een fantasieboek uit te kiezen. Wat dacht je van het boek Spookdorp? Dit boek is wellicht het beste AVI E6 boek voor kinderen die dol zijn op fantasieverhalen met monsters. Het verhaal gaat namelijk over Wolf en zijn vriendjes, die allemaal wonen in het Monsterdorpje Grissel. Op een dag krijgt Wolf huisarrest van zijn ouders. Uit boosheid zegt hij daarom tweemaal dezelfde toverspreuk op. Het lijkt hierna alsof iedereen van de aardbodem is verdwenen. Dit was niet wat Wolf in gedachten had toen hij de toverspreuk opzei. Daarom gaat hij op zoek naar zijn vriendjes. Hij ontdekt vervolgens dat Grissel ineens 7 dimensies heeft. In elke dimensie vindt hij een vriendje terug. Onderweg maakt Wolf echter allerlei spannende dingen mee. In het boek zijn er vele stripachtige, helder ingekleurde illustraties, die goed passen bij de tekst.

Eigenschappen van het boek:

 • Dit fantasieboek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Het spannend verhaal zorgt ervoor dat kinderen in 1 ruk het hele boek willen uitlezen.
 • Er wordt gebruik gemaakt van vele stripachtige, helder ingekleurde illustraties, die goed bij de tekst passen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Eigen-wijs

Eigen-wijsDe meeste ouders willen graag dat hun kinderen lezen. Echter, muzikale vorming is ook belangrijk. Wil je daarom je kind stimuleren om meer te lezen, door een liederbundel voor hem/haar te kopen? Dan is het boek Eigen-wijs wellicht het beste AVI E6 boek voor jouw kind. Dit boek is een nieuwe versie van een bundel kinderliedjes die in 1999 is uitgegeven. In het boek kom je maar liefst 251 liedjes tegen, die naar leeftijdsgroep zijn ingedeeld. Zo vind je liedjes voor kinderen uit groep 1 en 2, maar er zijn ook liedjes voor kinderen van groep 7 en 8 en natuurlijk de groepen daartussen. Het gaat gedeeltelijk zelfs om nieuwe liedjes! In het boek kom je tekst, muziek (melodietekst met akkoorden), spelmogelijkheden en muzikale begeleiding met eenvoudige instrumenten tegen. Het boek houdt dus het hele gezin bezig en is ook ideaal voor muziekdocenten en basisschoolleerkrachten.

Eigenschappen van het boek:

 • In dit boek kom je 251 oude en nieuwe liedjes tegen.
 • De kinderliedjes in dit boek zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen.
 • Het boek bevat behalve tekst ook nog muziek, spelmogelijkheden en muzikale begeleiding met eenvoudige instrumenten.
Klik hier voor de beste prijs

3. Alle verhalen van Kikker en Pad

Alle verhalen van Kikker en PadAls je je kind wil stimuleren om te lezen, dan is het handig om hem/haar een verhalenbundel te geven. Dan kan hij/zij naar hartenlust verschillende verhalen over dezelfde held(en) lezen. Een dergelijke bundel, die wellicht het beste AVI E6 boek voor jouw kind is, is het boek Alle verhalen van Kikker en Pad. In deze bundel vind je verhalen die eerder zijn verschenen in 4 aparte boekjes. Het gaat bovendien om twintig verhalen, die verdeeld zijn in 4 hoofdstukken. Deze hoofdstukken hebben allemaal betrekking op een seizoen. Een goede stimulans dus voor je kind om gedurende het hele jaar te lezen. In de verhalen worden de avonturen van Kikker en Pad op een leuke, humoristische of soms ontroerende manier verteld. Hierdoor verveelt je kind niet gauw van de verhalen. Op bijna iedere bladzijde is er een illustratie in zwarte inkt en ingekleurd in groene, bruine en beige tinten.

Eigenschappen van het boek:

 • Dankzij de grote letters, korte zinnen zonder moeilijke woorden en vele illustraties is het boek plezierig (voor) te lezen.
 • Je vindt op vrijwel elke pagina van dit boek een illustratie in zwarte inkt, die is ingekleurd in groene, bruine en beige tinten.
 • Het boek kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar en kinderen vanaf ongeveer 7 jaar kunnen het boek zelf lezen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Het geheim van Lena Lijstje

Het geheim van Lena LijstjeOuders willen het beste voor hun kinderen en proberen daarom om het kind te laten opgroeien in een huishouden met beide ouders. Echter, soms scheiden ouders en daar moet het kind dan mee leren omgaan. Wil je jouw kind laten zien hoe sommige andere kinderen met een dergelijke situatie omgaan? Dan is het beste AVI E6 boek voor hem/haar het boek Het geheim van Lena Lijstje. In dit boek maakt Lena sinds de scheiding van haar ouders lijstjes, waar meestal een goede oplossing bij zit. Deze lijstjes maakt ze om haar rommelige gedachten een beetje op te ruimen. In het boek kom je allerlei emoties tegen, waardoor de lezer al gauw meevoelt met Lena. Zo komen de onderwerpen verliefdheid, lesbisch ouderschap en eenzaamheid aan de orde in het boek dat in de ik-vorm is geschreven. Ondanks alles vertoont de persoonlijkheid van Lena in het boek een duidelijke groei.

Eigenschappen van het boek:

 • De gecompliceerde gedachte- en gevoelswereld van een 12-jarig meisje wordt goed weergegeven in dit boek.
 • In het boek kom je grappige zwart-witillustraties tegen, die extra expressie geven aan de tekst en het geheel verlevendigen.
 • Het herkenbaar, aantrekkelijk, inspirerend en bovenal positief dagboek is perfect voor kinderen vanaf 9 jaar (met gescheiden ouders).
Klik hier voor de beste prijs

5. Abeltje & De A van Abeltje

Abeltje & De A van AbeltjeWie wil er nou geen wereldreis maken en zo allerlei spannende dingen meemaken? Als je leest, hoef je niet echt een wereldreis te maken om van alles mee te maken. Je leeft namelijk mee met de personages in het boek. Een dergelijk boek met vele spannende avonturen is het boek Abeltje & De A van Abeltje. Dit boek, dat wellicht het beste AVI E6 boek voor jouw kind is, gaat over Abeltje, de liftjongen. Hij schiet samen met de lift en passagiers (buurmeisje Laura, mevrouw Klaterhoen en meneer Tump) door het dak van warenhuis Knots het luchtruim in. Hierdoor maken ze samen een wereldreis. Echter, in het boek staat de verdwijning van Laura centraal. Daarom gaan meneer Tump, mevrouw Klaterhoen en Abeltje in een woonwagen naar haar op zoek. De avonturen vol dwaze en gekke situaties prikkelen de fantasie van kinderen.

Eigenschappen van het boek:

 • De pentekeningen sluiten goed aan bij de avonturenverhalen vol gekke en dwaze situaties.
 • Hoewel de verhalen in dit boek al oud zijn, zijn de onderwerpen toch nog verrassend actueel.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kunnen de verhalen ook zelf lezen.
Klik hier voor de beste prijs