Dikkie Dik Boek? De leukste verhaaltjes uit het voorleesboek. Nu ook als flapjesboek te verkrijgen.

Wist jij dat Dikkie Dik, die ondeugende, dikke kat inmiddels 40 jaar bestaat? Dat is zeker iets om te vieren! Jong en oud zijn bovendien dol op de avonturen van deze kat. Daarom zijn er ook zoveel boeken over hem geschreven. Vooral kinderen vinden de avonturen van Dikkie Dik zeer herkenbaar, omdat deze kat allerlei kattenkwaad uithaalt.

Beste Dikkie Dik boek van 2019

 Product naam 
1.
Dikkie Dik - In de dierentuinMeer info »
2.
Elke dag Dikkie DikMeer info »
3.
Dikkie Dik - In het bosMeer info »
4.
Dikkie Dik - In de tuinMeer info »
5.
Dikkie Dik - De mooiste verhalen van Dikkie DikMeer info »
6.
Dikkie Dik - Dit is Dikkie Dik!Meer info »
7.
Dikkie Dik - Dikkie Dik en zijn vriendjesMeer info »
8.
Dikkie Dik - Op de boerderijMeer info »
9.
Dikkie Dik - Dikkie Dik viert SinterklaasMeer info »
10.
Dikkie Dik - Dikkie Dik KerstmisMeer info »

Is jouw kind ook dol op de Dikkie Dik boeken? Dan kun je hem/haar stimuleren om nog meer te lezen door hem/haar een nieuw boek over deze kat te geven. Welk boek is echter het beste Dikkie Dik boek voor jouw kind? Dat hangt af van verschillende factoren. Als je kind bijvoorbeeld een snelle lezer is, dan is een verzamelboek van Dikkie Dik perfect. In de onderstaande tabel hebben we de 10 beste Dikkie Dik boeken opgenomen. Bekijk de tabel, lees de individuele recensies en vind het beste Dikkie Dik boek!

1. Dikkie Dik – In de dierentuin

Dikkie Dik - In de dierentuinAls je je kind op een speelse manier kennis wil laten maken met de dieren die in de dierentuin leven, dan kun je het boek Dikkie Dik – In de dierentuin aan hem/haar voorlezen. Dit boek is interactief. Dikkie Dik bezoekt namelijk in het boek de dierentuin. Daar ontmoet hij allerlei vrolijke dieren. Denk maar aan grote olifanten, krachtige leeuwen, grappige apen en vredige vissen. Echter, je kind ontmoet deze dieren niet zomaar. Hij/zij moet namelijk zelf nagaan om welke dieren het gaat. Dit boek is immers een kijk en zoek boek. Daarom wordt er gebruik gemaakt van stevige flappen. Wanneer Dikkie Dik in dit verhaal aankomt bij de hokken van de dieren, stelt hij de vraag “waar zijn de dieren?” Om de verstopte dieren te zien, moet je kind dus de flappen van het vrolijke kartonboekje openmaken. Hierdoor is het boek extra spannend en verrassend voor kinderen.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – In de dierentuin:

 • Dit boek kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • In dit boek gaat Dikkie Dik naar de dierentuin, waar hij allerlei dieren ontmoet.
 • Het boek is een kijk en zoek boek, dus je kind maakt de flappen open om de dieren te zien.
Klik hier voor de beste prijs

2. Elke dag Dikkie Dik

Elke dag Dikkie DikIs jouw kind een grote fan van Dikkie Dik en wil hij/zij het liefst elke dag een Dikkie Dik verhaaltje lezen? Dan is het beste Dikkie Dik boek voor hem/haar het boek Elke dag Dikkie Dik. Dit boek is sowieso een aanrader, omdat het boek een voorleesbundel is. Je vindt er maar liefst 365 korte verhaaltjes. Je kunt je kind dit boek bijvoorbeeld geven in verband met het Sinterklaasfeest of Kerstmis. Als je vervolgens op 1 januari begint voor te lezen, dan hebben jullie precies genoeg verhalen om elke dag een nieuw avontuur mee te maken met deze kat. Natuurlijk vraag je je af wat deze kat allemaal meemaakt in een heel jaar. Hij maakt van alles mee! Zo zijn er in de bundel huis-, tuin- en zelfs keukenavonturen van de ondeugende kat opgenomen. Er zijn tevens verhaaltjes over de seizoenen. De verhalen worden vergezeld door vrolijke illustraties.

Eigenschappen van het boek Elke dag Dikkie Dik:

 • Dit boek kun je voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Herkenbare emoties voor peuters en kleuters komen aan bod zoals angst, boosheid en jaloezie.
 • In deze bundel vind je 365 korte verhaaltjes over alledaagse onderwerpen zoals ruziemaken, plagerijtjes, buiten op onderzoek uitgaan en vriendschap.
Klik hier voor de beste prijs

3. Dikkie Dik – In het bos

Dikkie Dik - In het bosDe meeste kinderen vinden het prettig als ze “mee kunnen doen” wanneer hun ouders verhaaltjes aan hen voorlezen. Daarom kies je voor een kijk en zoek boek. Wil je je kind meer leren over de dieren die in het bos leven en de geluiden die zij maken? Dan raden wij het boek Dikkie Dik – In het bos aan. Dit boek is wellicht het beste Dikkie Dik boek voor jouw kind, omdat het een interactief boek is. Het gaat hier namelijk om een kijk en zoek boek. In dit boek is Dikkie Dik in het bos. Hij hoort allerlei dierengeluiden, zoals “oehoe-oehoe”. Natuurlijk wil hij weten welk dier dit geluid maakt. Daarom maakt je kind het bijbehorend flapje open en ziet hij/zij dat het gaat om een uil. In het boek met mooie, vrolijke prenten ontmoet je kind samen met de ondeugende kat zelfs een egel en een specht!

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – In het bos:

 • Dit boek bevat vrolijke prenten.
 • Kinderen vanaf ongeveer 2 jaar vinden het zoek en vindelement in dit boek zeer aansprekend.
 • In dit verhaal hebben de dieren uit het bos zich verstopt achter een grote, halfronde, gemakkelijk te openen en stevige flap.
Klik hier voor de beste prijs

4. Dikkie Dik – In de tuin

Dikkie Dik - In de tuinVindt jouw kind het spel verstoppertje oftewel kiekeboe! super leuk? Ben je bovendien op zoek naar een geschikt Dikkie Dik boek? Dan kies je voor het boek Dikkie Dik – In de tuin. Dit boek is het beste Dikkie Dik boek voor kinderen die dol zijn op het spel kiekeboe!. In dit verhaal is Dikkie Dik namelijk op zoek naar andere dieren, omdat die zich hebben verstopt. Naar welke dieren ga je precies op zoek? In dit boek hebben onder andere de slak, de beer en de muis zich verstopt. Elke keer wanneer de ondeugende kat in de buurt is van een bepaald dier, stelt hij dezelfde vraag: “waar is de slak?”. Je vindt het desbetreffend dier door een flap om te slaan. Het gaat hier om stevige, grote flappen met een ronde boog, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je kind de flapjes beschadigt.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – In de tuin:

 • Dit boek met grappige illustraties is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar.
 • In dit kijk en zoek boek gaat Dikkie Dik op zoek naar dieren in de tuin die zich verstopt hebben.
 • Je kind vindt de dieren die zich hebben verstopt door de stevige, grote flappen met een ronde boog om te slaan.
Klik hier voor de beste prijs

5. Dikkie Dik – De mooiste verhalen van Dikkie Dik

Dikkie Dik - De mooiste verhalen van Dikkie DikAls jij en je kind dol zijn op de avonturen van Dikkie Dik, dan is het zeker een goed idee om een Dikkie Dik bundel aan te schaffen. Er zijn verschillende bundels, maar wellicht is het boek Dikkie Dik – De mooiste verhalen van Dikkie Dik het beste Dikkie Dik boek voor jou. In dit boek vind je namelijk maar liefst 4 voorleesverhalen over de beroemde kater. Het gaat hier bovendien om verhalen die ook afzonderlijk zijn verschenen. Natuurlijk wil je weten om welke verhalen het precies gaat in dit boek. Je leest in deze bundel het verhaal “Waar is Dikke Dik”, waar de ondeugende kater verstoppetje speelt met zijn vrienden. Daarnaast lees je ook het verhaal “De ballon”, “Naar het strand” en “Poezencircus”. Het laatste verhaal gaat over het instuderen van circustrucs. Deze mooi uitgevoerde bundel is gemaakt van stevig papier en bevat 3 vrolijke dierengeluiden in de omslag.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – De mooiste verhalen van Dikkie Dik:

 • Dit aantrekkelijk vertel- en kijkboek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar.
 • Het boek beschikt over een verdikte en zware omslag, waarin geluidsdragers zijn verwerkt.
 • In deze Dikkie Dik bundel vind je 4 verschillende voorleesverhalen over de ondeugende kat.
Klik hier voor de beste prijs

6. Dikkie Dik – Dit is Dikkie Dik!

Dikkie Dik - Dit is Dikkie Dik!Als je gezellig bezig wil zijn met je kind, dan is een flapjesboek zeker aanbevolen. Daarom kies je voor het vierkant prentenboek Dikkie Dik – Dit is Dikkie Dik!. Wij vinden dit boek het beste Dikkie Dik boek voor jou en je kind, omdat het boek interactief is. Je vindt in het boek namelijk verschillende thema’s zoals dierentuin, tellen en seizoenen. Aan de linkerkant van de pagina’s uit dit boek zijn er steeds paginagrote illustraties met een korte tekst. Je vindt aan deze kant onder andere vragen. Natuurlijk kijk je daarna naar de rechterkant, waar er 3 tot 5 flapjes zijn. Onder de flapjes vind je dan de oplossing. Kinderen vinden het om deze reden leuk om dit boek samen met je te lezen. Ze kunnen namelijk antwoord geven op de vraag en vervolgens nagaan of ze gelijk hadden. Dit flapjesprentenboek zorgt dus steeds weer voor kijk- en leesplezier.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Dit is Dikkie Dik!:

 • Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Het boek bevat verschillende thema’s zoals tellen, dierentuin en seizoenen.
 • In dit boek zijn er steeds vragen gesteld en je vindt de antwoorden onder de flapjes.
Klik hier voor de beste prijs

7. Dikkie Dik – Dikkie Dik en zijn vriendjes

Dikkie Dik - Dikkie Dik en zijn vriendjesFans van de ondeugende kater Dikke Dik verheugen zich steeds weer op nieuwe avonturen. Daarom is het handig als je een verhalenbundel van Dikkie Dik in huis hebt. Wellicht is het beste Dikkie Dik boek voor jou Dikkie Dik – Dikkie Dik en zijn vriendjes. In dit prachtige prentenboek vind je 14 voorleesverhalen en liedteksten over de bekende kater. Er is zelfs een cd bijgevoegd, waar je de 16 mooie liedjes op kunt horen. Deze liedjes hebben muziek en tekst, dus als je kind de liederen een paar keer heeft gehoord, kan hij/zij al gauw meezingen. Natuurlijk zing jij als ouder of verzorger ook mee, omdat je de liedteksten in het boek ziet. Je leest tevens de leuke verhalen voor aan je kind. In 1 van de verhalen ontdekken Dikkie Dik en zijn vriendjes dat ze allemaal ergens goed in zijn. Daarom besluiten ze een circusvoorstelling te geven: een poezencircus!

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Dikkie Dik en zijn vriendjes:

 • Er wordt een cd bijgeleverd met de liedjes over Dikkie Dik.
 • Deze uitgave is ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Dit boek bevat 14 voorleesverhalen en liedteksten over de bekende kater.
Klik hier voor de beste prijs

8. Dikkie Dik – Op de boerderij

Dikkie Dik - Op de boerderijDoor boeken voor te lezen aan je kinderen, kun je hen veel nieuwe dingen leren. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je kind leert welke dieren op een boerderij leven. Dat kun je doen met het boek Dikkie Dik – Op de boerderij. Wij vinden dat dit boek wellicht het beste Dikkie Dik boek voor jou is, omdat het boek kinderen op een speelse manier leert welke dieren ze kunnen aantreffen op een boerderij. Hoe werkt het? Dikkie Dik hoort in het verhaal de geluiden die verschillende dieren maken. Wanneer je als voorlezer het geluid hebt nagedaan, kan het kind raden bij welk dier het geluid hoort. Vervolgens laat je het kind zien of hij/zij gelijk had. Het antwoord op de vragen is namelijk altijd geïllustreerd weergegeven. Je kind geniet dus niet alleen van het boek zelf, maar ook van de geluiden die jij maakt.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Op de boerderij:

 • In dit boek is Dikkie Dik op de boerderij.
 • Er wordt steeds een vraag gesteld waarvan het antwoord geïllustreerd is weergegeven.
 • Dit boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 1 jaar en is ideaal voor ouders/verzorgers die hun kind nieuwe woordjes willen leren.
Klik hier voor de beste prijs

9. Dikkie Dik – Dikkie Dik viert Sinterklaas

Dikkie Dik - Dikkie Dik viert SinterklaasHet Sinterklaasfeest wordt door vrijwel iedereen gevierd. Daarom laat men je in het boek Dikkie Dik – Dikkie Dik viert Sinterklaas zien dat ook de bekende, ondeugende kat het Sinterklaasfeest viert. Dit boek is wellicht het beste Dikkie Dik boek voor jou, omdat het 4 verhalen bevat. De verhalen zijn bovendien zeer aantrekkelijk voor kindertjes, omdat Dikkie Dik samen met zijn vriendjes Beer, Poes en Muis kennismaakt met Sinterklaas. Bovendien vinden de vrienden een wortel in een schoen. Ze zijn zelfs zo stout dat ze zich verkleden als Sinterklaas en Zwarte Piet. Natuurlijk mag snoep niet ontbreken. Daarom snoepen de vrienden gezamenlijk van een chocoladeletter. Ze vragen zich bovendien af van wie het cadeautje op het dak komt… Kinderen kunnen zich dergelijke onderwerpen goed inbeelden, waardoor ze deze verhalen spannend blijven vinden. Het boek is bovendien geschreven voor kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Dikkie Dik viert Sinterklaas:

 • In dit boek viert Dikkie Dik Sinterklaas samen met zijn vriendjes.
 • Vanwege het thema van dit boek, is het boek ideaal om tijdens de Sinterklaasperiode voor te lezen.
 • Je kunt het boek vol nostalgie en met schattige prenten voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 2 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

10. Dikkie Dik – Dikkie Dik Kerstmis

Dikkie Dik - Dikkie Dik KerstmisRond de feestdagen komen vaak vele familieleden bij elkaar. Hier hoort warmte en gezelligheid bij. Zijn dat niet precies de dingen waar katten van houden? Ja! Dat bevestigt Dikkie Dik in het boek Dikkie Dik – Dikkie Dik Kerstmis. Hij houdt namelijk enorm veel van de gezellige feestdagen. Daarom zijn de feestdagen één en al feest in dit boek met 3 verhalen. Natuurlijk ontbreken de ondeugende streken van de bekende kater niet in het boek. Zo halen deze poes en zijn vriend Muis de koekjes uit de boom. Wanneer ze dit doen, raken ze verstrikt in het snoer met lampjes. Dikkie Dik pakt tevens alle cadeautjes uit en wil de sneeuwman zijn prachtige ster ontfutselen. Zoals je ziet, maakt de ondeugende kater veel mee rond Kerstmis. Lees daarom dit boek voor aan je kinderen en lach samen met hen om wat Dikkie Dik allemaal overkomt.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Dikkie Dik Kerstmis:

 • Dit boek bevat 3 verhaaltjes met het thema Kerstmis.
 • Het voorleesboekje is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • In dit boek doet Dikkie Dik rond Kerstmis allerlei ondeugende dingen.
Klik hier voor de beste prijs