Dierenboeken

De meeste kinderen genieten van verhalen over dieren. In dergelijke verhalen worden vaak alledaagse situaties beschreven, maar de onderwerpen worden iets lichter opgevat, omdat het gaat om dieren in plaats van mensen. Door je kind een boek over dieren te laten lezen of zelf een boek over dieren aan hem/haar voor te lezen, zorg je ervoor dat het kind liefde krijgt voor dieren. De dieren worden namelijk afgebeeld met menselijke eigenschappen. Zoek je daarom naar het beste dierenboek voor kinderen? Dan is het handig om deze top 10 lijst te bekijken. In de onderstaande tabel zie je welke boeken behoren tot de top 10 dierenboeken van het jaar. Nadat je de tabel hebt bekeken, lees je sowieso ook de recensies over de boeken. Op die manier kun je de verschillende boeken met elkaar vergelijken. Tot slot kies je het beste dierenboek voor kinderen uit.

Beste dierenboek voor kinderen van 2019

Tussen een mug en een olifant ligt een hele dierenwereld. Zachte dieren, stekelige dieren, snelle dieren, trage dieren: ze huppen, waggelen, glibberen en krioelen. Urenlang dierplezier voor het hele gezin!

 Product naam 
1.
Weet je wel hoeveel God van dieren houdt?Meer info »
2.
Misschien wisten zij allesMeer info »
3.
Een boot voor de dierenMeer info »
4.
Beestje, waar ben je?Meer info »
5.
Jip en Janneke DierenMeer info »
6.
The Lion KingMeer info »
7.
Van wie zijn deze billen?Meer info »
8.
De eenzaamheid van de egelMeer info »
9.
Tijgerlezen - Wij zijn tijgers!Meer info »
10.
Mijn dierenboekMeer info »

1. Weet je wel hoeveel God van dieren houdt?

Weet je wel hoeveel God van dieren houdtWil je aan je kind leren dat God van iedereen houdt, inclusief de dieren? Dan is het boek Weet je wel hoeveel God van dieren houdt? wellicht het beste dierenboek voor kinderen. Dit boek gaat over een jongen, die leert dat God van iedereen houdt. Hij houdt namelijk van het jongetje wanneer hij wakker wordt, wanneer hij vrolijk is en zelfs wanneer hij moppert of ondeugend is. Daarom vraagt de jongen steeds of God ook van verschillende dieren houdt. Denk maar aan de koppige ezels, het kleine lieveheersbeestje of het dikke nijlpaard. Het jongetje komt er keer op keer achter dat God van al zijn creaties houdt. Aan het eind van de dag, wanneer het jongetje gaat slapen, neemt hij zijn knuffel de muis mee. Hij weet namelijk dat God evenveel houdt van alle dieren en mensen. Bovendien stuurt Hij ’s nachts een engel om over je te waken.

Eigenschappen van het boek Weet je wel hoeveel God van dieren houdt?:

 • Dit boek gaat over een jongetje dat steeds vraagt of God van alle dieren (en kinderen) houdt.
 • De kleurrijke illustraties in het boek sluiten perfect aan bij de tekst en stralen bovendien vrolijkheid en veiligheid uit.
 • Er wordt onder andere gebruik gemaakt van het herhalingseffect, waardoor dit boek perfect is om voor te lezen aan je kind vanaf ongeveer 5 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

2. Misschien wisten zij alles

Misschien wisten zij allesAls je kind dol is op verhalen over dieren, dan ga je natuurlijk op zoek naar het beste dierenboek voor kinderen. Wij kennen een boek dat perfect past bij dierenliefhebbers, namelijk het boek Misschien wisten zij alles. Dit boek is geen alledaags boek, omdat het maar liefst 214 fantasieverhalen bevat over dieren. Het boek blijft bovendien aantrekkelijk, omdat er soms rekening wordt gehouden met de specifieke eigenschappen van de desbetreffende dieren, maar soms ook niet. Om ervoor te zorgen dat kinderen het boek interessant blijven vinden, vind je om de drie verhalen aan het begin een tekening. Hierbij gaat het om een dier dat in zwart is afgebeeld. Het dier straalt dezelfde eenvoud uit als de verhalen in de bundel: kort en krachtig. Hierdoor blijft het leuk voor kinderen om de verschillende verhalen te lezen. Het boek is bovendien ideaal voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Eigenschappen van het boek Misschien wisten zij alles:

 • Er zijn in dit boek enorm veel fantasieverhalen.
 • Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • In het boek vind je eenvoudige illustraties van dieren, die dezelfde eenvoud uitstralen als de verhalen.
Klik hier voor de beste prijs

3. Een boot voor de dieren

Een boot voor de dierenWanneer je op zoek gaat naar een boek voor je kind, let je op verschillende factoren. Vaak is het handig om te kiezen voor een boek met een bepaalde boodschap. Wil je je kind een bijbels verhaal vertellen met een verdraaiing? Dan is het verhaal Een boot voor de dieren wellicht het beste dierenboek voor kinderen. In dit verhaal zijn de dieren in nood, omdat het zo hard regent dat alles onder water loopt. Ze hebben echter geluk, want een vriendelijke man met een heel grote boot redt hen. Natuurlijk is iedereen in het begin vrolijk. Echter, op den duur krijgen de pinguïns het veel te warm. Daarnaast worden de konijntjes zeeziek. Bovendien zitten de egels iedereen in de weg. Hoe kunnen ze deze problemen oplossen? Denk je dat ze snel weer ergens land zullen vinden? Lees dit boek en ontdek wat er met de dieren gebeurt!

Eigenschappen van het boek Een boot voor de dieren:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Dit boek gaat over dieren in nood, die worden gered door een vriendelijke man met een grote boot.
 • Het verhaal lijkt op het verhaal van Noah en zijn ark, maar heeft een twist, want van alles overkomt de dieren in dit verhaal.
Klik hier voor de beste prijs

4. Beestje, waar ben je?

Beestje, waar ben jeAangezien veel kinderen het prettig vinden wanneer je interactieve boekjes voorleest, kun je ook kiezen voor een interactief dierenboek. Het beste dierenboek voor kinderen is dan wellicht het boek Beestje, waar ben je?. In dit boek hebben 4 beestjes zich verstopt. Het ligt dus aan jou als lezer en je kind om de beestjes terug te vinden. Denk je dat het je zal lukken om de slak, rups, het lieveheersbeestje en de bij terug te vinden? Je komt namelijk steeds de vraag “waar ben je?” tegen. Hierbij wordt het desbetreffend beestje genoemd. Je kijkt dan achter grote, stevig bevestigde flappen of het beestje daarachter schuilt. Bovendien is er op de laatste pagina een verrassing voor je kind. Daar wordt namelijk de vraag gesteld “kindje, waar ben je?”. Nadat je de flap hebt open gemaakt, zie je dat er een spiegeltje daar is. Je kind ziet zichzelf dus.

Eigenschappen van het boek Beestje, waar ben je?:

 • In dit boek hebben 4 beestjes zich verstopt en jij moet helpen om ze te zoeken.
 • Op de laatste pagina is er een verrassing voor je kind, want achter die flap schuilt er een spiegeltje.
 • Achter elke stevig bevestigde flap schuilt er een beestje, maar zelfs voordat je de flap hebt opgeschoven, zie je al een stukje van het beestje zijn lichaam.
Klik hier voor de beste prijs

5. Jip en Janneke Dieren

Jip en Janneke DierenDe meesten van ons kennen de verhalen van Jip en Janneke. Deze kleuters zijn namelijk buren en maken allerlei dagelijkse dingen mee. Wil je je kind laten zien hoe hij/zij kan zorgen voor dieren? Dan is het boek Jip en Janneke Dieren wellicht het beste dierenboek voor kinderen. In dit boek zie je dat Jip en Janneke van dieren houden. Ze houden bovendien zoveel van de dieren dat ze hen verzorgen. Zo voert het tweetal de haan. Bovendien redden ze ook een poes uit de boom. Ze geven zelfs melk aan een egel. Natuurlijk zijn er ook andere dieren die ze verzorgen, maar over die dieren lees je zelf wanneer je het boek (voor)leest. In het boek is er bovendien gezorgd voor schattige, eenvoudige illustraties van zowel de kleuters Jip en Janneke als de dieren die zij verzorgen. Hierdoor genieten kinderen nog meer van het verhaal.

Eigenschappen van het boek Jip en Janneke Dieren:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Dit boek gaat over Jip en Janneke, die verschillende dieren verzorgen.
 • In het boek zie je illustraties van dieren en ook de kleuters Jip en Janneke.
Klik hier voor de beste prijs

6. The Lion King

The Lion KingAls je op zoek gaat naar het beste dierenboek voor kinderen, dan mag je de klassiekers sowieso niet vergeten. Denk maar aan het verhaal van The Lion King. Dit verhaal bestaat al vele jaren en is zowel beschikbaar als leesboek en als tekenfilm. Echter, ongeacht hoeveel keer je het boek leest of de film bekijkt, het blijft aantrekkelijk. In dit verhaal zijn vrijwel alle dieren van de koningsrots blij wanneer prins Simba, de toekomstige leeuwenkoning, wordt geboren. Er is echter 1 leeuw die er niet blij mee is, Simba’s slechte oom Scar. Deze oom verzint een dodelijke list om af te komen van de kleine prins. Uiteindelijk wordt hij zelf koning van het dierenrijk. Wat kan Simba doen om zijn oom te verslaan? Het maakt niet uit of je je kind naar de film laat kijken of dat je dit Disney-avontuur voorleest; hij/zij zal er keer op keer van genieten.

Eigenschappen van het boek The Lion King:

 • Het verhaal is een klassieker en is daarom aantrekkelijk voor zowel jong als oud.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen van alle leeftijden of je kunt hen het boek zelf laten lezen.
 • Dit boek gaat over Simba, de toekomstige leeuwenkoning, wiens oom Scar van hem probeert af te komen om zelf koning te worden van het dierenrijk.
Klik hier voor de beste prijs

7. Van wie zijn deze billen?

Van wie zijn deze billenIedereen ziet er anders uit. Dat geldt ook voor dieren. Wil je je kind leren over de verschillen van dieren? Dan is het beste dierenboek voor kinderen het boek Van wie zijn deze billen?. De naam van het boek spreekt voor zich. Het boekje is namelijk gemaakt om te raden en te lachen. Zo komen er maar liefst 9 verschillende dieren te zien. Denk maar aan een eend, een kat, een varken, een egel en zelfs een olifant. Je ziet steeds eerst het achterste van het desbetreffende dier. Vervolgens moet je aangeven van welk dier je denkt dat het achterste is. Nadat je je kind hebt laten raden om welk dier het gaat, kijken jullie samen achter een stevige flap in de illustratie. Daar zie je het hele dier. Het antwoord staat bovendien ondersteboven onder de tekst op de linkerpagina.

Eigenschappen van het boek Van wie zijn deze billen?:

 • Dit aanwijsboek is interactief en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • In het boek zie je steeds het achterwerk van een dier, waarna je moet raden om welk dier het gaat.
 • De zwartomlijnde tekeningen in het boek zijn aardig en laten de dieren zien in vrolijke, frisse tinten.
Klik hier voor de beste prijs

8. De eenzaamheid van de egel

De eenzaamheid van de egelWe worden allemaal weleens eenzaam. Echter, het is belangrijk dat we er iets aan doen. Dat laat je zien aan je kind door het boek De eenzaamheid van de egel voor te lezen. Dit boek, dat wellicht het beste dierenboek voor kinderen is, is heel bijzonder. Het verhaal gaat namelijk over een eenzame egel, die er zelf voor kiest om eenzaam te zijn. Hij stoot namelijk iedereen af. Eerst ligt hij nachten lang wakker om nieuwe strategieën te bedenken om met rust gelaten te worden. Wanneer hij jarig wordt, maakt hij duidelijk dat niemand op bezoek hoeft te komen. Hij is bovendien helemaal in zijn eigen wereld en hoort andere dieren die voorbijgaan alleen nog maar praten over eenzaamheid. Als ze niet daarover praten, dan hoort hij ze ruziën of vechten. Doordat de egel iedereen uit zijn leven heeft gewerkt, wordt het op het laatst ijzig stil…

Eigenschappen van het boek De eenzaamheid van de egel:

 • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 13 jaar.
 • Dit verhaal gaat over een eenzame egel, die zelf iedereen van zich afstoot.
 • De egel in het verhaal zorgt ervoor dat niemand meer in zijn buurt komt, maar op het laatst wil hij weten of de dieren hem zijn vergeten.
Klik hier voor de beste prijs

9. Tijgerlezen – Wij zijn tijgers!

Tijgerlezen - Wij zijn tijgers!Ouders zeggen vaak tegen hun kinderen dat ze alles mogen zijn wat ze willen zijn. Dit is eigenlijk ook de essentie van het boek Tijgerlezen – Wij zijn tijgers!. In dit boek vinden Dikdik (een kleine antilope) Tex en stokstaartje Max van zichzelf dat ze tijgers zijn. Een olifant-spitsmuis Wokkeltje gelooft daar niets van. Hij zegt namelijk tegen hen dat ze niet op tijgers lijken en ook niet als tijgers klinken. Aangezien Max en Tex creatief zijn, bedenken ze er wel iets op. Natuurlijk wil je nu ook weten welke oplossing het tweetal bedenkt. Echter, dat verklappen we niet. Je zal het boek dus zelf moeten lezen als je erachter wil komen wat Max en Tex uiteindelijk doen om toch als tijgers gezien te worden. Tijdens het (voor)lezen van dit boek, zal je er bovendien van genieten, omdat de nadruk in het boek wordt gelegd op humor en spanning.

Eigenschappen van het boek Tijgerlezen – Wij zijn tijgers!:

 • In dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar, is de nadruk gelegd op humor en spanning.
 • Het boek gaat over een kleine antilope en een stokstaartje die van zichzelf vinden dat ze tijgers zijn.
 • Wanneer een olifant-spitsmuis zijn twijfels heeft over het tweetal, bedenken ze een oplossing om toch als tijgers gezien te worden.
Klik hier voor de beste prijs

10. Mijn dierenboek

Mijn dierenboekKinderen die dol zijn op dieren, willen vaak meer leren over dieren. Het beste dierenboek voor kinderen is daarom Mijn dierenboek. Wanneer je dit boek (voor)leest, maak je een reisje door de wonderlijke dierenwereld. Zo ga je mee op wereldreis met Alex, Koko en de onderzoekers. Op speelse wijze loodsen zij je bovendien door het rijk der dieren. Ze leren je tevens over de verschillende diergroepen, hun leefgebieden en zelfs hun overlevingsstrategieën. Je komt daarnaast meer te weten over de zintuigen van de dieren, hun manier van voortplanten en nog veel mee. Behalve de interessante dierenweetjes vind je in het boek ook leuke kook-, knutsel en spelactiviteiten. Je hoeft je dus geen moment te vervelen als je dit boek in huis hebt. Om het boek nog aantrekkelijker te maken voor kinderen, is er gebruik gemaakt van illustraties in verschillende afmetingen. Bekijk het boek dus snel!

Eigenschappen van het boek Mijn dierenboek:

 • In dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar vind je allerlei interessante weetjes over het dierenrijk.
 • Je vindt in het boek behalve informatie over dieren ook nog eens leuke knutsel-, spel- en kookactiviteiten.
 • Om het boek nog aantrekkelijker te maken voor kinderen, zijn er illustraties in verschillende formaten toegevoegd.
Klik hier voor de beste prijs