Kerstverhalen! Wat Zijn De Leuke Kerstboeken Voor Kinderen?

De kerstperiode is een gezellige tijd voor jong en oud. Veel personen zijn in deze periode vriendelijk en gelukkig. Bovendien is de kerstperiode perfect om tijd met je familieleden en goede vrienden door te brengen. In deze periode kun je ook een mooi kerstverhaal voorlezen aan je kind(eren).

Beste Kerstboek van 2019

 Product naam 
1.
Het kerstverhaalMeer info »
2.
nijntjes kerstboomMeer info »
3.
Donald Duck KerstspecialMeer info »
4.
Kerstfeest met KikkerMeer info »
5.
Aftellen tot kerstMeer info »
6.
Het boompjeMeer info »
7.
Kerstmis met Boer BorisMeer info »
8.
kerst hakenMeer info »
9.
De KerstmisaurusMeer info »
10.
KerstmisMeer info »

Als je kind al leest, dan kies je wellicht voor een Kerstboek dat hij/zij zelf kan lezen. Je hebt deze pagina gevonden, omdat je op zoek bent naar het beste Kerstboek. We hebben in dit artikel namelijk de top 10 Kerstboeken van het jaar benoemd. De namen van deze boeken zie je in de bovenstaande tabel. In het artikel gaan we zelfs een stapje verder en recenseren we elk van de boeken. Je kunt dus gemakkelijk de verschillende Kerstboeken met elkaar vergelijken om zo het beste Kerstboek voor jouw behoeften te vinden.

Een mooi kerstverhaal om lekker voor te lezen in deze gezellige tijd!

1. Het kerstverhaal

Het kerstverhaalHoewel we Kerstmis associëren met liefde, cadeaus en lekker eten, is Kerstmis een dag om de geboorte van Jezus te herdenken. Wil je dat je kind het echte verhaal achter Kerstmis kent? Dan is het beste Kerstboek voor hem/haar het boek Het kerstverhaal. In dit boek maak je kennis met Jozef en Maria, een liefhebbend paar dat een kindje verwacht. Hun kindje is echter geen alledaagse baby. Het wordt namelijk een bijzonder kind. Dat heeft een engel aan hen verteld. Het aloude kerstverhaal wordt in dit boek op een leuke manier verteld. Zo wordt er verteld over de voorbereiding en moeilijke tocht naar Bethlehem. Ook gebeurtenissen zoals het zoeken naar een logeerplek, de geboorte van Jezus in de stal en het bezoek van de herders en wijze mannen komen aan bod. Het gehele verhaal wordt op een eenvoudige manier verteld, die ruimte geeft aan de gevoelens van de personages.

Eigenschappen van het boek Het kerstverhaal:

 • In dit boek wordt het aloude kerstverhaal op een eenvoudige manier verteld.
 • De gevoelens van de personages komen goed tot uiting in het boek met mooie realistische prenten.
 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar, maar wat oudere kinderen kunnen het verhaal ook zelf lezen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Nijntjes kerstboom

Nijntjes kerstboomIs je kind een fan van het bekende konijntje Nijntje? Dan heb je vast wel een aantal boeken van Nijntje in huis. Creëer een gezellig moment voor jou en je kind en lees dan ook het Nijntje boek over Kerstmis voor. Hier verwijzen we naar het boek Nijntjes kerstboom. Wij vinden dat dit boek het beste Kerstboek is voor fans van Nijntje. Met dit boek in huis kun je namelijk Kerstmis vieren met Nijntje. Nu vraag je je misschien af hoe dat mogelijk is. Het leuke van dit boek is dat wanneer je hem openvouwt, hij overeind blijft staan als een echte kerstboom. Hierdoor geniet je nog lang na het lezen van het verhaaltje van het schattige kerstboompje. Het boek is dus niet alleen gezellig om samen te lezen en naar de plaatjes te kijken, maar kan zelfs gebruikt worden als decoratie.

Eigenschappen van het boek Nijntjes kerstboom:

 • Het boek kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Als je dit boek openvouwt, blijft het net als een echte kerstboom overeind staan.
 • Je kunt dit boek gezellig samen lezen met je kind en hem/haar naar de plaatjes laten kijken.
Klik hier voor de beste prijs

3. Donald Duck Kerstspecial

Donald Duck KerstspecialDe personages van Disney zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Houdt jouw kind ook zielsveel van de Disney personages? Is hij/zij ook dol op Donald Duck? Dan kennen wij het beste Kerstboek voor jouw kind. Hier verwijzen we naar het boek Donald Duck Kerstspecial. De naam van het boek spreekt voor zich. In het boek vind je dus allerlei warme winterverhalen over het gezelligste feest van het jaar: Kerstmis. Zoals je gewend bent van Donald Duck, maakt deze eend in het boek allerlei dingen mee. Dit heeft hij mede te danken aan zijn koppige aard. Het boek is bovendien een stripboek, dus ook kinderen met minder leeservaring kunnen hem gemakkelijk lezen. De prachtige tekeningen zorgen tevens voor extra leesplezier. Zelfs volwassenen kunnen het boek vol nostalgie lezen. Het boek over die ondeugende Donald Duck is namelijk perfect voor jong en oud.

Eigenschappen van het boek Donald Duck Kerstspecial:

 • In dit boek vind je verschillende warme winterverhalen.
 • De prachtige striptekeningen ondersteunen de tekst perfect.
 • Het boek over Donald Duck is een aanrader voor jong en oud.
Klik hier voor de beste prijs

4. Kerstfeest met Kikker

Kerstfeest met KikkerRond Kerstmis staan vriendschap en samen plezier maken centraal. Bovendien vergt een kerstfeest veel voorbereiding. Zoek je daarom naar een Kerstboek waarbij deze onderwerpen op een leuke manier worden behandeld? Dan is het beste Kerstboek voor jou het boek Kerstfeest met Kikker. In dit boek zie je hoe Eend en Kikker in de sneeuw spelen voordat het Kerstmis is. Daarna volgen de voorbereidingen voor het feest. Ze gaan eerst een boom halen en hangen er vervolgens lichtjes in. Ook Varkentje helpt. Hij bakt namelijk een taart. De verschillende dieren vieren vervolgens samen met Haas en Rat Kerstmis. Het boekje over Kerstmis is leuk om voor te lezen, omdat de tekst vlot is geschreven. Ook voor kindertjes die het verhaal nog niet zo goed begrijpen is het boek aantrekkelijk dankzij de schattige tekeningen. De allerkleinsten kunnen het boek ook zelfstandig bekijken dankzij de kartonnen bladzijden met afgeronde hoeken.

Eigenschappen van het boek Kerstfeest met Kikker:

 • In dit boek staat vriendschap en samen plezier maken centraal.
 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Het heerlijk voorlees- en kijkboekje kan zelfs door de allerkleinsten zelfstandig worden bekeken.
Klik hier voor de beste prijs

5. Aftellen tot kerst

Aftellen tot kerstAls je zoekt naar een Kerstboek voor je kind, dan is het handig om te kiezen voor een boek over een personage waar je kind van houdt. Is jouw kind een fan van Woezel en Pip? Dan is het beste Kerstboek voor hem/haar wellicht het boek Aftellen tot kerst. In dit boek vind je 4 leuke kerstverhalen over het bekende duo. Zo zie je in 1 van de verhalen dat het bijna Kerstmis is, wat voor Woezel en Pip een groot feest in de Tovertuin betekent. Het tweetal versiert de boom samen met hun vriendjes en ze eten lekkere kerststol. Hoewel het feest een paar keer verstoord dreigt te worden, bedenken de dieren in het boek overal een oplossing voor. In het boek is er zelfs een adventkalender en je krijgt er kartonnen figuurtjes bij voor in de kerstboom. Laat je zoontje/dochtertje de figuurtjes zelf in de boom zetten!

Eigenschappen van het boek Aftellen tot kerst:

 • Dit boek is een onderdeel van de serie Woezel en Pip.
 • Op de omslag van het boek vind je een echte adventkalender.
 • Je krijgt bij aankoop van dit boek een knutselvel met kartonnen figuurtjes voor in de kerstboom.
Klik hier voor de beste prijs

6. Het boompje

Het boompjeEr zijn verschillende verhaalboeken die kinderen laten zien dat iedereen uniek is. Zoek je naar een boek dat dit thema behandelt, maar dat ook over Kerstmis gaat? Dan is het beste Kerstboek voor jou het boek Het boompje. In dit boek zie je dat een klein boompje ongelukkig is, omdat hij geen zachte groene blaadjes heeft als de andere bomen. Hij heeft namelijk harde, stekelige naaldjes. Achtereenvolgens wenst het boompje gouden, glazen en groene blaadjes. Echter, al deze blaadjes hebben nare gevolgen. Wat moet het boompje doen om ook zo mooi te zijn als andere bomen? Voordat het boompje de hoop helemaal op kan geven, staat Kerstmis voor de deur. Zijn wens gaat ten slotte dus in vervulling; alleen is dit heel anders dan hij had gedacht. Tijdens het (voor)lezen van het verhaal geniet je van de paginagrote, natuurgetrouwe gedetailleerde illustraties van het boompje tussen de grotere bomen.

Eigenschappen van het boek Het boompje:

 • Het boek is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Door dit boek aan je kind voor te lezen, laat je hem/haar zien dat iedereen op zijn eigen manier uniek is.
 • In dit boek kom je steeds paginagrote, natuurgetrouwe gedetailleerde illustraties tegen van het boompje tussen de grotere bomen.
Klik hier voor de beste prijs

7. Kerstmis met Boer Boris

Kerstmis met Boer BorisDe meeste volwassenen vinden het moeilijk om met kinderen te praten over leven en dood. Daarom kun je kinderen kennis laten maken met deze onderwerpen door boeken over zulke onderwerpen aan hen voor te lezen. Een dergelijk boek dat ook het thema Kerstmis aansnijdt, is het boek Kerstmis met Boer Boris. Dit boek is wellicht het beste Kerstboek over leven en dood. In het boek heeft Boer Boris samen met Sam en Berend een grote kerstboom uitgegraven in het bos. Vervolgens wordt de boom buiten op het erf gezet en versierd. Alle dieren komen de prachtig versierde boom bekijken, behalve het oude varken. Het blijkt dat het varken van ouderdom stilletjes is gestorven. Boris organiseert daarom een mooie begrafenis in het bos. Wanneer ze terugkomen in de stal krijgt kerst toch nog een mooi staartje. Het verhaal wordt levendiger gemaakt door de mooie prenten.

Eigenschappen van het boek Kerstmis met Boer Boris:

 • In het boek zijn er mooie prenten.
 • Dit boek maakt deel uit van de serie Boer Boris.
 • Het thema leven en dood wordt in dit boek behandeld.
Klik hier voor de beste prijs

8. Kerst haken

Kerst hakenAls je op zoek gaat naar een Kerstboek, dan hoeft het niet perse een kinderboek of leesboek te zijn. Wil je graag mooie spullen maken in verband met Kerstmis? Dan is het beste Kerstboek voor jou wellicht het boek Kerst haken. De naam van dit boek spreekt voor zich. Het boek leert je namelijk hoe je allerlei schattige spullen voor Kerstmis kunt haken. Zo vind je ontwerpen van 3 verschillende kerstbomen. Hierbij gaat het om een kerstboom in pionvorm, een ander model in spiraalvorm en zelfs een kerstboom in wikkelvorm. Daarnaast leer je ook mooie hangertjes te maken voor de bomen. In totaal kun je 11 verschillende hangertjes maken. Tot slot zijn er in het boek ook instructies voor knuffels. In totaal gaat het om 4 knuffels, namelijk een Kerstman, sneeuwpop, engel en rendier. Verfraai je woning met zelfgemaakte, gehaakte kerstdecoraties.

Eigenschappen van het boek Kerst haken:

 • Het boek is leuk voor zowel beginners als gevorderden.
 • Je leert in dit boek hoe je verschillende kerstdecoraties kunt haken.
 • Er zijn in het boek ontwerpen van 3 verschillende kerstbomen, 11 hangertjes en 4 knuffels.
Klik hier voor de beste prijs

9. De Kerstmisaurus

De KerstmisaurusVrijwel iedereen heeft een of meer kerstwensen. Soms komen deze wensen uit en andere keren niet. In boeken en films komen kerstwensen vaak wel uit. Wil je je kind daarom door middel van een boek laten zien hoe leuk het is wanneer een kerstwens uitkomt? Dan kies je voor het boek De Kerstmisaurus. Dit boek is wellicht het beste Kerstboek over een kerstwens die uitkomt. Het boek gaat namelijk over de 10-jarige Willem Tuffer. Hij is gek op dinosaurussen en heeft het op school niet altijd makkelijk. Dit komt mede doordat hij in een rolstoel zit en wordt gepest door het nieuwe meisje in zijn klas, Brenda Kwel. Ondanks alles is de kerstwens van Willem om een echte dinosaurus te hebben. Dit lijkt onmogelijk, maar misschien zorgt de magie van Kerstmis er toch voor dat de wens van deze jongen in vervulling gaat…

Eigenschappen van het boek De Kerstmisaurus:

 • Het verhaal gaat over een onmogelijk lijkende kerstwens.
 • Je krijgt in het boek een indruk van het drukke bestaan van de Kerstman en zijn elfen voor Kerst.
 • Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en zelfstandig te lezen door kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

10. Kerstmis

KerstmisBen je op zoek naar een kerstverhaal over de voorbereiding van een kerstfeest? Dan kun je kiezen voor het boek Kerstmis. Dit boek is wellicht het beste Kerstboek, omdat het gaat over de gehele voorbereiding van een kerstfeest. Zo zie je dat dieren eerst vanuit het bos staren over het witte sneeuwlandschap naar een herder met zijn kudde schapen. In de verte zien de dieren tevens een klein stadje. Vogels die over het stadje heen hebben gevlogen, hebben gezien dat het in het stadje super gezellig is, omdat de mensen daar hun kerstfeest voorbereiden. Daarom trekken de dieren naar het stadje en slepen lekkers en ook prachtige versierselen mee. Zij tuigen met de versierselen hun boom op. Vervolgens komen de mensen van het stadje een kijkje nemen. Zij zien dan dat het feest compleet is en kunnen allemaal samen de boom bewonderen en feest vieren.

Eigenschappen van het boek Kerstmis:

 • Het boek kun je voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • De aandachtige kijker ziet dat er in de witte wereld veel gebeurt.
 • In het boek zijn er mooie perspectiefwisselingen; soms zie je tot vlak voor het muizenholletje en op andere momenten kijk je neer op het stadje of het sneeuwlandschap net als de overvliegende vogels.
Klik hier voor de beste prijs