Zoek Je Naar Het Beste Sprookjesboek Van 2019? Hier Vind Je Hem!

De meeste kinderen zijn dol op sprookjes. Dat is bovendien goed, want sprookjes hebben een magische kracht. Wanneer je een sprookje voorleest of een kind zelf een sprookjesboek laat lezen, geef je het kind troost, hoop en zelfinzicht. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal van Klein Duimpje. Dit verhaal laat zien dat je verstand belangrijker is dan je lengte.

Beste sprookjesboek van 2019

 Product naam 
1.
Dolfje Weerwolfje 19 - Dolfje en NouraMeer info »
2.
De reuzenperzikMeer info »
3.
Joris en de geheimzinnige toverdrankMeer info »
4.
Juf Braaksel en de magische ringMeer info »
5.
De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjesMeer info »

Daarnaast krijgen kinderen meer waardering voor hun eigen leven wanneer ze sprookjesboeken lezen. Hetgeen de held of heldin overkomt, overkomt hen namelijk niet. Er is zelfs een psychotherapeut die haar kinderen door middel van sprookjesverhalen leerde om netjes te eten. Ze zei slechts: “Kunnen jullie eten als prinsen en prinsessen?”. Vervolgens kreeg ze haar kinderen keurig aan het bestek. Ben jij op zoek naar het beste sprookjesboek van 2018? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij helpen je namelijk om het beste sprookjesboek van het jaar te vinden!

In dit artikel vertellen we je over 5 verschillende sprookjesboeken. Hier gaat het niet om een willekeurige selectie, maar de 5 beste boeken van het jaar. Wil je graag weten naar welke boeken we precies verwijzen? Dan kun je de bovenstaande tabel bekijken. In deze tabel hebben we de top 5 keurig opgesomd. Nadat je de tabel hebt bekeken, kun je de recensies over deze 5 sprookjesboeken lezen. Natuurlijk vergelijk je de boeken met elkaar om vervolgens het beste sprookjesboek voor jouw kinderen uit te kiezen.

1. Dolfje Weerwolfje 19 – Dolfje en Noura

Als je op zoek gaat naar het beste sprookjesboek voor jouw kind, dan is het handig om eerst na te gaan welke sprookjesverhalen hij/zij al kent. Er zijn namelijk opzichzelfstaande sprookjes zoals bijvoorbeeld Roodkapje. Echter, er zijn ook sprookjesboeken die deel uitmaken van een serie. Als je kind de serie al kent, is hij/zij zeker blij met nog een boek uit dezelfde serie. Het verhaal gaat voor je kind namelijk gewoon door. Is jouw kind een fan van de serie Dolfje Weerwolfje? Dan doe je er goed aan om het negentiende deel van dit boek aan te schaffen: Dolfje Weerwolfje 19 – Dolfje Dolfje Weerwolfje 19 - Dolfje en Noura en Noura.

Het boek Dolfje Weerwolfje 19 – Dolfje en Noura is wellicht het beste sprookjesboek voor jouw kind, omdat het een vervolg is van de sprookjesserie Dolfje Weerwolfje. In dit deel belanden Dolfje en zijn vriendin Noura in een geheimzinnige sprookjeswereld. Echter, er dreigt in deze wereld overal gevaar. Denk je dat het Dolfje en Noura lukt om te ontsnappen uit de sprookjeswereld en terug te keren naar hun eigen wereld? Natuurlijk wil je kind weten wat het tweetal in dit verhaal zal overkomen. Hij/zij kan het boek bovendien al snel zelf lezen, omdat het verhaal in eenvoudige woorden en korte heldere zinnen is geschreven!

Eigenschappen van het boek Dolfje Weerwolfje 19 – Dolfje en Noura:

 • Dit boek maakt deel uit van de serie Dolfje Weerwolfje.
 • Het boek is geschreven in eenvoudige woorden en korte heldere zinnen, waardoor kinderen het boek al gauw zelf kunnen lezen.
 • Aangezien het verhaal grappig en op een niet bedreigende manier spannend is, is hij perfect voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

2. De reuzenperzik

In de inleiding van dit artikel hebben we enkele voordelen aangehaald die sprookjes hebben op kinderen. Eén daarvan was dat kinderen hun eigen leven beter waarderen als ze zien wat de helden en heldinnen in hun favoriete sprookjesverhalen moeten doorstaan. Is het beste sprookjesboek voor jou daarom een boek over een held die veel moet doorstaan? Dan kennen wij het perfecte boek voor jou, namelijk De reuzenperzik. Dit boek is geschreven door de bestsellerauteur Roald Dahl. Het boek bevat bovendien prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Hierdoor blijven kinderen het verhaal spannend vinden, omdat ze zich het hele gebeuren kunnen inbeelden.                                                               De reuzenperzik

Natuurlijk zijn de illustraties niet de enige reden waarom we vinden dat het boek De reuzenperzik het beste sprookjesboek voor jou is. We vind en dit boek perfect voor jou, omdat het gaat over een jongen die veel moet doorstaan. In dit verhaal komt namelijk aan de gelukkige jeugd van James Henry Trotters abrupt een eind wanneer zijn beide ouders worden opgegeten door een neushoorn. Vanaf dat punt wordt James verzorgd door zijn tantes, die hem laten werken tot hij er bijna bij neervalt. Hij vindt echter een zakje toverkracht, dat hij laat vallen bij een kale perzikboom. De boom groeit en wordt vervolgens zo groot als een huis. Door een tunnel kruipt James de reuzenperzik binnen en beleeft met zijn nieuwe dierenvrienden de gekste avonturen.

Eigenschappen van het boek De reuzenperzik:

 • Het boek beschrijft allerlei gevoelens die in een kind omgaan, zoals angst, eenzaamheid en jaloezie.
 • Door dit verhaal aan kinderen vanaf ongeveer 10 jaar te vertellen, leer je hen om hun eigen leven beter te waarderen.
 • Kinderen leren dat de mens nietig kan zijn, maar ook het vermogen heeft om te groeien en verandering teweeg te brengen.

3. Joris en de geheimzinnige toverdrank

We praten in dit artikel alleen over de beste sprookjesboeken van het jaar. Echter, het kan voorkomen dat je kind sommige verhalen uit de lijst al kent. Dit is ook geen probleem. Je kunt namelijk ook kiezen voor één van de andere boeken uit de lijst. Misschien vond je kind het vorige boek perfect en genoot hij/zij ook van de schrijfstijl van Roald Dahl en de illustraties van Quentin Blake. Als dat het geval is, dan is het beste sprookjesboek voor jouw kind misschien een ander boek van dit duo. Wij raden daarom het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank aan.   Joris en de geheimzinnige toverdrank

Het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank is namelijk ook geschreven door Roald Dahl en bevat illustraties van Quentin Blake. Hoewel we dit boek het beste sprookjesboek voor jou vinden vanwege dit duo, is het verhaal ook spannend en leerzaam. Het gaat namelijk over Joris, die op een boerderij woont, ver van alles af. Op een dag moet hij op zijn grootmoeder passen, ondanks zij niet zijn favoriete persoon is. Daarom bedenkt hij een plan om een toverdrankje voor haar te maken. In dit drankje gaat er van alles zoals motorolie, kanariezangzaad en zelfs varkenstabletten. Nadat grootmoeder het drankje heeft ingenomen blijft ze maar groeien, tot ze door het dak heen gaat. Joris en zijn vader maken hierna nog meer toverdrankjes, die ervoor zorgen dat de vreemdste dingen gebeuren.

Eigenschappen van het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank:

 • Er zijn in het boek 2 gedichten en zwart-witillustraties.
 • In dit originele verhaal wordt fantasie in actie omgezet.
 • Je kunt het verhaal voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, maar kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kunnen dit boek ook zelf lezen.

4. Juf Braaksel en de magische ring

Onze kinderen sturen we naar school zodat ze kennis kunnen vergaren. Echter, we kunnen over het algemeen niet zelf bepalen van welke leerkrachten onze kinderen les krijgen. Kinderen houden bovendien niet altijd van hun leerkracht. Als ze de leerkracht niet mogen, geven ze haar soms zelfs een bijnaam. Herken je deze situatie en wil je jouw kind laten zien dat zijn/haar leerkracht echt niet zo’n slecht persoon is? Dan kun je hen dit bewijzen door te kiezen voor het beste sprookjesboek over een dergelijke situatie. Het perfecte boek over een dergelijke situatie is Juf Braaksel en de magische ring.                             Juf Braaksel en de magische ring

Wij vinden dat het boek Juf Braaksel en de magische ring het beste sprookjesboek voor jouw kind is. Dit boek gaat namelijk over 2 kinderen, Lotte en Thijs, die op een fijne school zitten en een lieve juf, juf Evi, hebben. Echter, wanneer de enge juf Brakel directeur wordt, verandert alles. Zo mogen er geen verjaardagen meer gevierd worden, schoolreisjes worden afgeschaft en trakteren behoort tot het verleden. Daarom geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. De kinderen bedenken samen een plan om van deze juf af te komen. Bovendien heeft Lotte een geheim dat opgelost moet worden. Wellicht kan de magische ring van juf Evi haar daarbij helpen.

Eigenschappen van het boek Juf Braaksel en de magische ring:

 • Het boek laat het contrast zien tussen een super lieve juf en een directrice die helemaal niet geliefd is.
 • Dit boek gaat over een schooldirectrice die niet geliefd is, waardoor er veel onrust ontstaat bij groep zes.
 • Gewassen pentekeningen ondersteunen het verhaal, versterken de sfeer en tonen de emoties van de personages in het boek, voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar, goed.

5. De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

Als je op zoek gaat naar het beste sprookjesboek, dan kan het voorkomen dat je moeite hebt om te kiezen. Er zijn immers veel leuke sprookjes en de meeste verhalen hebben een bepaalde boodschap. Voor personen die moeite hebben met het maken van een keuze, zijn er daarom sprookjesboeken met meerdere verhalen. Klinkt een dergelijk sprookjesboek perfect? Dan kies je voor het boek De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes. De naam van dit boek spreekt voor zich. Je vindt in het boek namelijk behalve het verhaal “De kikkerbilletjes van de koning” ook andere leuke sprookjes.                          De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

Om precies te zijn, vind je in het boek De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes maar liefst 15 moderne sprookjes. Om deze reden is dit boek van topauteur Janneke Schotveld wellicht het beste sprookjesboek voor jou. Je vindt in het boek namelijk ook het verhaal over Uk, die klein van stuk is, maar toch dapper genoeg om het bos te betreden, waar er een gevaarlijke reus woont. Daarnaast bevat het boek het verhaal over een vrouwelijke ridder die de prins van haar dromen uit het kasteel van zijn ouders wil bevrijden. De sprookjes in dit boek wijken nét een beetje af van het traditionele sprookjesrecept, wat het boek extra aantrekkelijk maakt.

Eigenschappen van het boek De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes:

 • De sprookjes in dit boek wijken net een beetje af van het traditionele sprookjesrecept.
 • In dit sprookjesboek, voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar vind je maar liefst 15 moderne sprookjes.
 • Verschillende illustratoren hebben gezorgd voor prachtige tekeningen, die de verhalen een extra dimensie geven.