Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Vaak willen peuters net als mama en papa laat naar bed gaan. Het is echter belangrijk dat ze genoeg slapen. Daarom komt een verhaaltje voor het slapengaan goed van pas. Welk verhaal lees je echter voor aan een peuter die niet wil gaan slapen? Het verhaal Nog even achter mijn oortjes kriebelen natuurlijk! Nog even achter mijn oortjes kriebelenDit lief peuterboek is speciaal geschreven voor kinderen uit de iPad-generatie. Kinderen zijn tegenwoordig namelijk niet meer geïnteresseerd in “gewone” boeken, omdat ze gewend zijn te werken met een smartphone of tablet. Deze apparaten gebruiken ze onder andere om games te spelen en video’s op YouTube te bekijken.

Echter, een verhaaltje voor het slapengaan brengt kindertjes tot rust. Daarom lees je het boek Nog even achter mijn oortjes kriebelen voor. In dit boek moet een klein konijntje naar bed gaan. Hij is bovendien bijna klaar om naar bed te gaan. Zo zijn de tandjes al gepoetst en ligt zijn pyjama al klaar. Alleen moet de lezer het konijntje helpen met zijn nachtroutine. Door te tikken om zijn schouder draait het konijntje zich om. Bovendien kun je in de handen klappen, het kussen opschudden, achter de oortjes kriebelen en zelfs een nachtzoen geven om het konijntje een goede nachtrust te bezorgen. Op de laatste pagina doe je zelfs het licht uit!

Eigenschappen van het boek Nog even achter mijn oortjes kriebelen:

  • Dit boek is leuk en interactief, waardoor het geliefd is bij vele peuters.
  • In dit boek help je een konijntje dat moet gaan slapen met zijn nachtroutine.
  • Het boek, dat doet denken aan een spel op een iPad, kun je voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 1,5 jaar.
Lisa Bromme
 

Ik ben Lisa Bromme (47), oud journalist en dé grootste kinderboek liefhebber van Nederland. Met al meer dan 18 jaar schrijfervaring en kennis van kinderboeken is er bijna geen kinderboek in Nederland wat aan mij voorbij is gegaan. Of het nu gaat om het vergroten van de woordenschat, ter stimulering van de sociale ontwikkeling of om even lekker weg te dromen: lezen is waardevol voor iedereen. Op hetbestekinderboek.nl kun je terecht voor meer dan honderd recensies die jou helpen om de allerleukste kinderboeken in huis te halen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: