Het olifantje dat in slaap wilt vallen

Heeft jouw kind er moeite mee om in slaap te vallen? Dan is het handig om een verhaaltje voor het slapengaan voor te lezen. Het is echter belangrijk om het verhaal dat je zal voorlezen zorgvuldig uit te kiezen. Het olifantje dat in slaap wilt vallenAls je namelijk kiest voor een boek met veel actie, dan kun je er juist voor zorgen dat je kind niet meer wil gaan slapen. Wij kennen een boek dat perfect is om je kind in slaap te sussen. Hier verwijzen we naar het boek Het olifantje dat in slaap wilt vallen.

In het boek Het olifantje dat in slaap wilt vallen neemt olifantje Olivia je mee naar haar bed, dat ligt aan de andere kant van het toverbos. Mama Olifant is namelijk van mening dat het bos erg goed is in het slaperig maken van kinderen. In het bos kom je bovendien allerlei dieren tegen zoals Maffie Mol en Kobus Konijn. Deze grappige dieren vertellen hoe ze in slaap vallen. Er is namelijk een sluimertrap die je tree voor tree moet afdalen. Hierdoor word je steeds slaperiger. Ook de kabbelende beek met het vredige geluid van een waterval draagt bij aan het slaperig maken van de dieren. Doordat er in dit boek gebruik wordt gemaakt van tekeningen in zachte kleuren, werkt het verhaal als een soort geleide fantasie, die kinderen helpt om te ontspannen en in slaap te vallen.

Eigenschappen van het boek Het olifantje dat in slaap wilt vallen:

  • Achterin van het boek geeft de auteur tips en antwoord op vragen van ouders.
  • Als voorlezer moet je in dit boek, voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, hier en daar het naam van het kind noemen.
  • Het verhaal kan gebruikt worden als vast bedritueel, omdat de illustraties en tekstherhalingen kinderen slaperig maken.
Lisa Bromme
 

Ik ben Lisa Bromme (47), oud journalist en dé grootste kinderboek liefhebber van Nederland. Met al meer dan 18 jaar schrijfervaring en kennis van kinderboeken is er bijna geen kinderboek in Nederland wat aan mij voorbij is gegaan. Of het nu gaat om het vergroten van de woordenschat, ter stimulering van de sociale ontwikkeling of om even lekker weg te dromen: lezen is waardevol voor iedereen. Op hetbestekinderboek.nl kun je terecht voor meer dan honderd recensies die jou helpen om de allerleukste kinderboeken in huis te halen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: