Floor denkt door

Als je je kind wil stimuleren om te lezen, kun je op verschillende manieren te werk gaan. Zo kun je aan het kind voorlezen wanneer hij/zij klein is, zodat lezen een routine wordt. Natuurlijk kun je ook nagaan welke boeken het kind aantrekken. Vervolgens koop je soortgelijke boeken voor het kind. Is jouw kind dol op de boeken over Floor? Floor denkt doorDan is het een goed idee om te kiezen voor nog een boek over deze heldin. Wat dacht je bijvoorbeeld van het boek Floor denkt door? Net zoals je van haar gewend bent, formuleert Floor ook in dit boek 14 regels. Het zijn eigenlijk niet eens regels, maar eerder conclusies die ze trekt uit zaken die ze meemaakt.

Het leuke van de boeken uit de reeks Floor, is dat de hoofdpersoon voor verschillende situaties en problemen een originele oplossing bedenkt. Dit is ook het geval in het boek Floor denkt door. In dit boek moet ze iets verzinnen om haar broer zijn mond te laten houden. Naar haar mening mag hetgeen ze verzint best wel een beetje erg zijn, vooral omdat ze er een spacescooter mee kan winnen. Daarom laat Floor haar hersens eens flink kraken. Bovendien komt Margreet logeren. Floor bedenkt daarom allerlei leuke dingen om te doen. Zelfs om gratis snoep te bemachtigen, verzint onze heldin een slim plan. Zal het haar lukken om het plan uit te voeren?

Eigenschappen van het boek Floor denkt door:

  • Dit boek maakt deel uit van de boekenreeks Floor, maar elk verhaal kan ook vlot en afzonderlijk gelezen worden.
  • Het boek met een aantrekkelijke lay-out en vrolijke, zwierige pentekeningen is vooral gericht op meisjes vanaf ongeveer 8 jaar.
  • In dit verhaal trekt Floor conclusies uit zaken die ze meemaakt en bedenkt ze voor diverse situaties en problemen een unieke oplossing.
Floor denkt door
5 (100%) 4 votes
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: