Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Als je een boek koopt voor een peuter, dan kies je over het algemeen voor een leerrijk boek. Hierbij kan het gaan om een boek met een boodschap die van toepassing is op kleine oortjes. Echter, je kunt ook kiezen voor een boek waar het kind actief van leert. Denk maar aan het boek Ik zie ik zie wat jij niet ziet. Ik zie ik zie wat jij niet zietMet dit boek zorg je ervoor dat kinderen beter letten op veranderingen. Het gaat namelijk om een flapjesboek vol kleurrijke illustraties. Zo ontdekken kinderen op elke pagina hoe 1 voorwerp verandert wanneer je het flapje open doet. Je ziet bijvoorbeeld een donut die een kat wordt, een appel die verandert in 2 krokodillen en een bloem die verandert in 3 hanen.

Het gaat in het boek Ik zie ik zie wat jij niet ziet dus niet alleen om fysieke verschillen, maar ook verschillen in aantallen. Een perfecte manier om je kind al op een jonge leeftijd te leren tellen. Laat je kind bijvoorbeeld op zijn/haar vingers meetellen. Aangezien het kartonboek doorloopt tot het getal 10, heeft je kind altijd genoeg vingertjes om mee te tellen. In de tekst is er bovendien gebruik gemaakt van herhalingen, waardoor de aandacht van kinderen optimaal wordt vastgehouden.

Eigenschappen van het boek Ik zie ik zie wat jij niet ziet:

  • Het boek is gericht op kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
  • Dit boek kun je gebruiken om kinderen te leren hoe ze tot 10 moeten tellen.
  • Kinderen zien in dit boek hoe voorwerpen veranderen in andere voorwerpen, waardoor het boek tegelijkertijd een speelobject wordt.
Lisa Bromme
 

Ik ben Lisa Bromme (47), oud journalist en dé grootste kinderboek liefhebber van Nederland. Met al meer dan 18 jaar schrijfervaring en kennis van kinderboeken is er bijna geen kinderboek in Nederland wat aan mij voorbij is gegaan. Of het nu gaat om het vergroten van de woordenschat, ter stimulering van de sociale ontwikkeling of om even lekker weg te dromen: lezen is waardevol voor iedereen. Op hetbestekinderboek.nl kun je terecht voor meer dan honderd recensies die jou helpen om de allerleukste kinderboeken in huis te halen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: