Gladiator 1 – Vechten voor vrijheid

Net zoals volwassenen, hebben ook kinderen een bepaalde voorkeur op het gebied van verhalen. Sommige kinderen willen films bekijken en boeken lezen over allerlei verzonnen wezens en weer andere kinderen zijn dol op verhalen over de geschiedenis. Heb jij een kind dat graag verhalen leest die zich afspelen in het verleden? Gladiator 1 – Vechten voor vrijheidDan is het boek Gladiator 1 – Vechten voor vrijheid perfect voor jouw kind. Dit verhaal speelt zich namelijk af in Rome, in het jaar 61 voor Christus. Het enige wat belangrijk is in deze periode is leren vechten en kunnen overleven.

In het boek Gladiator 1 – Vechten voor vrijheid is de focus op Marcus Cornelius Primus. Deze jonge rekruut wordt ingewijd in het harde bestaan van gladiator. Hierdoor bestaan zijn dagen uit strikte disciplinaire handelingen en afmattende trainingen. De leidinggevenden verwachten bovendien van hem dat hij zijn verleden vergeet, omdat Rome zijn nieuwe thuis is. Echter, het is voor Marcus moeilijk om zijn verleden zomaar te vergeten. Zijn vader, die ooit een gevierde centurio was, werd namelijk vermoord door soldaten en zijn moeder werd ontvoerd en verkocht als slavin. Marcus wil graag Pompeius de Grote, die destijds commandant was van zijn vader, vinden en om hulp vragen. Het recht moet namelijk zegevieren en zijn moeder moet bevrijd worden. Marcus weet echter niet dat hij een levensgevaarlijk geheim met zich meedraagt…

Eigenschappen van het boek Gladiator 1 – Vechten voor vrijheid:

  • Dit verhaal speelt zich af in de oudheid en gaat over een jonge rekruut.
  • In dit boek maakt de naïeve hoofdpersoon veel mee en weet hij niet dat hij een levensgevaarlijk geheim met zich meedraagt.
  • Dankzij de goede opbouw, voldoende wendingen die het verhaal spannend houden en de verrassende climax, genieten kinderen vanaf ongeveer 11 jaar met volle teugen van dit boek.

Lisa Bromme
 

Ik ben Lisa Bromme (47), oud journalist en dé grootste kinderboek liefhebber van Nederland. Met al meer dan 18 jaar schrijfervaring en kennis van kinderboeken is er bijna geen kinderboek in Nederland wat aan mij voorbij is gegaan. Of het nu gaat om het vergroten van de woordenschat, ter stimulering van de sociale ontwikkeling of om even lekker weg te dromen: lezen is waardevol voor iedereen. Op hetbestekinderboek.nl kun je terecht voor meer dan honderd recensies die jou helpen om de allerleukste kinderboeken in huis te halen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: