Weg met die krokodil

De meeste kinderen zijn dol op dieren. Daarom willen ze meestal ook een huisdier hebben. Echter, het huisdier dat zij in gedachten hebben, komt niet altijd overeen met het huisdier dat hun ouders in huis willen halen. Hier kan er een grappig avontuur uit voortvloeien. Dit is zeker het geval in het boek Weg met die krokodil. Weg met die krokodilHet boek gaat over Bergje, wiens ouders nauwelijks tijd voor haar hebben. Ze is echter niet helemaal alleen, want oma, die bij hen in huis woont, is er voor haar. Bergje wil voor haar verjaardag een huisdier hebben. Haar wens gaat eigenlijk in vervulling, maar ze krijgt geen “spannend” huisdier. Haar ouders geven haar namelijk alleen een goudvis.

Het verhaal wordt echter interessanter wanneer ze erin gelooft dat als ze iets heel sterk wil, ze het ook zal krijgen. Door super sterk te willen, krijgt ze een ei van een postbode met daar een echte krokodil in. Hoewel de krokodil eerst klein is, blijft hij maar groeien, waardoor er veel consternatie ontstaat. Denk er maar aan dat haar ouders niet houden van huisdieren. Daarnaast heeft haar vader een schoenenwinkel en hij is dol op krokodilleleer. Aangezien Bergje en haar oma in het boek Weg met die krokodil dol zijn op Gilbert, brengen ze hem naar een dierentuin.

Eigenschappen van het boek Weg met die krokodil:

  • Het boek met humoristische zwart-witte illustraties kunnen kinderen vanaf ongeveer 7 jaar zelf lezen.
  • Dit verhaal gaat over een meisje dat voor haar verjaardag een huisdier wil hebben, maar alleen een goudvis krijgt.
  • De hoofdrolspeelster krijgt van de postbode een ei met daar een echte krokodil in, waardoor er enorm veel consternatie ontstaat.
Lisa Bromme
 

Ik ben Lisa Bromme (47), oud journalist en dé grootste kinderboek liefhebber van Nederland. Met al meer dan 18 jaar schrijfervaring en kennis van kinderboeken is er bijna geen kinderboek in Nederland wat aan mij voorbij is gegaan. Of het nu gaat om het vergroten van de woordenschat, ter stimulering van de sociale ontwikkeling of om even lekker weg te dromen: lezen is waardevol voor iedereen. Op hetbestekinderboek.nl kun je terecht voor meer dan honderd recensies die jou helpen om de allerleukste kinderboeken in huis te halen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: