Mama Boeken, Lieve Kinderboeken Om Voor Te Lezen

Moeders spelen een belangrijke rol in het leven van hun kinderen. Daarom is het leuk om je kind door middel van een boek eraan te herinneren hoeveel je van hem/haar houdt. Bovendien kun je ook boeken voorlezen aan je kind over wat voor leuke dingen jullie samen kunnen doen.

Beste mama boek van 2019

 Product naam 
1.
Bobbi de allerliefste mamaMeer info »
2.
Rik en zijn mamaMeer info »
3.
MamasaurusMeer info »
4.
Voorleespret met mamaMeer info »
5.
Iets moois voor mamaMeer info »
6.
Mama kwijtMeer info »
7.
Mama, wist je dat?Meer info »
8.
Mijn mama en ikMeer info »
9.
Muisje Mini zoekt zijn mamaMeer info »
10.
Mila - Mila mist mamaMeer info »

Zoek je daarom naar het beste mama boek voor jouw kind? Dan ben je bij ons op het juiste adres. In dit artikel hebben we namelijk de top 10 mama boeken van het jaar voor je geselecteerd. Daarnaast hebben we elk van deze topboeken individueel gerecenseerd. Door de verschillende boeken met elkaar te vergelijken, kun je dus gemakkelijk een boek uitkiezen dat goed aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Aarzel niet langer, bekijk de bovenstaande tabel, lees de reviews en kies gauw het beste mama boek voor jouw kind uit!

1. Bobbi de allerliefste mama

Bobbi de allerliefste mamaWil je graag een conventioneel, lief boekje over een beertje en zijn mama aan je kind voorlezen? Dan is het beste mama boek voor jou wellicht het boek Bobbi de allerliefste mama. Dit boek gaat over het beertje Bobbi en zijn mama. Het tweetal doet, zoals veel peuters en hun mama’s, veel samen. Zo bakken ze samen de lekkerste koekjes, harken ze de tuin en gaan ze winkelen in de stad. Bobbi klimt zelfs op het klimrek en valt naar beneden, maar mama vangt hem op. Je ziet dus dat ze herkenbare dingen uit het leven van een peuter doen. Het leukste van alles is dat Bobbi en zijn mama pret hebben in alles wat ze doen; zelfs wanneer ze samen werken. Aangezien de tekst is geschreven in vierregelige rijmpjes, is het gemakkelijk te onthouden voor kindertjes. De illustraties zorgen er tevens voor dat kinderen extra genieten van dit verhaal.

Eigenschappen van het boek Bobbi de allerliefste mama:

 • Dit boek gaat over een beertje en zijn mama.
 • Het boek laat kinderen zien hoe leuk het kan zijn om tijd door te brengen met hun mama.
 • Je kunt het boekje met schattige illustraties voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
Klik hier voor de beste prijs

2. Rik en zijn mama

Rik en zijn mamaAls je als moeder alleen met je kind thuis bent, probeer je de dag zo leuk mogelijk voor hem/haar te maken. Je kunt dan zelfs nuttige dingen met elkaar doen en ervoor zorgen dat je kind er ook van geniet. Dit is precies wat er gebeurt in het boek Rik en zijn mama. In dit boek kijk je samen met je kind naar de dag van Rik en zijn moeder. Dit beste mama boek laat je namelijk zien wat Rik en zijn moeder doen vanaf de moeder thuiskomt. Bovendien eindigt het verhaal pas aan het eind van de volgende vrije dag. Je ziet in het boek dat moeder en zoon zowel gezellige als nuttige dingen samen doen. Deze activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats. Het boek is bovendien interactief. De lezer wordt namelijk aangesproken en gestimuleerd om 6 vragen te beantwoorden door naar aantallen, begrippen en kleuren te zoeken.

Eigenschappen van het boek Rik en zijn mama:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar.
 • In dit boek wordt de lezer gestimuleerd om vragen te beantwoorden door te zoeken naar kleuren, aantallen en begrippen.
 • Achterin van het interactieve boek vind je de antwoorden op de vragen in een overzicht met verkleinde weergaven van alle platen.
Klik hier voor de beste prijs

3. Mamasaurus

MamasaurusWil je je kind leren dat iedereen een mama heeft, zelfs dinosaurussen? Dan kun je kiezen voor het boek Mamasaurus. Dit boek vinden wij het beste mama boek voor jou, omdat het gaat over een dinosaurus, Babysaurus, en zijn mama, Mamasaurus. In dit boek raakt de baby zijn mama kwijt. Natuurlijk gaat hij naar haar op zoek. Hij zoekt in het grote woud en komt daar ook allerlei andere dinosaurussen tegen. Deze andere dinosaurussen vragen de baby om zijn moeder te beschrijven. Helaas heeft geen van de dinosaurussen zijn mama gezien. Wanneer de baby bijna de hoop wil opgeven, vindt hij zijn mama terug. Het verhaal heeft dus ook een belangrijke boodschap over dicht bij je mama blijven, zodat je haar niet kwijtraakt. Je kunt je kind met dit boek tevens leren om goed naar je te kijken, zodat hij/zij je goed kan beschrijven als dat een keer nodig is.

Eigenschappen van het boek Mamasaurus:

 • Dit boek voor kinderen vanaf 4 jaar gaat over een kleine dinosaurus die zijn moeder is kwijtgeraakt en naar haar zoekt.
 • De illustraties in dit prentenboek beslaan steeds twee pagina’s op een zwarte achtergrond, waarbij de dieren felle kleuren hebben.
 • Als je op de namen van de dieren let, dan zie je al gauw dat er wordt verwezen naar prehistorische dieren, zoals de pterodactylus (Ptero) en de hesperornis (Hespero).
Klik hier voor de beste prijs

4. Voorleespret met mama

Voorleespret met mamaAls moeder lees je waarschijnlijk regelmatig verhaaltjes voor aan je kind. Wil je daarom het liefst een boek hebben met meerdere verhaaltjes? Dan kun je kiezen voor het boek Voorleespret met mama. Wij vinden dit boek het beste mama boek voor jou, omdat het een bundel is met maar liefst 10 fantasieverhalen. De onderwerpen in de verhalen zijn zeer uiteenlopend. Zo kom je verhalen tegen met draken, ridders en prinsessen, maar ook over buitenaardse wezens, verliefde auto’s en gekke oma’s. Iedereen komt dus aan zijn trekken wanneer je dit boek voorleest. Als je je kind bovendien aangenaam bezig wil houden, dan kun je ook samen met het kind aan de slag gaan met de woord-, zoek-, taal- en puzzelspelletjes uit het boek. Dankzij de vlotte tekst en kleurrijke, vrij gedetailleerde illustraties, kunnen kinderen zich de verhaaltjes uit dit fantasierijk boek gemakkelijk inbeelden.

Eigenschappen van het boek Voorleespret met mama:

 • Aan het begin van elk verhaal wordt de duur van het verhaal in minuten uitgedrukt.
 • In dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar vind je maar liefst 10 fantasieverhalen.
 • Iedereen komt aan zijn trekken, want er zijn verhalen over draken, prinsessen, ridders, gekke oma’s, buitenaardse wezens en zelfs verliefde auto’s.
Klik hier voor de beste prijs

5. Iets moois voor mama

Iets moois voor mamaKinderen vinden het leuk om cadeautjes te krijgen, maar ze vinden het vaak ook super om hun mama iets te geven. Dit is precies wat er gebeurt in het boek Iets moois voor mama. Wij vinden dat dit boek het beste mama boek voor jou is, omdat het gaat over een wasbeer en zijn moeder. Moeder gaat namelijk voor 2 dagen weg. Hierdoor wordt Wouter, haar zoontje, heel treurig. Hij wordt echter weer blij nadat mama hem en zijn vader een cadeautje belooft. Op zijn beurt, besluit Wouter ook om op zoek te gaan naar iets moois voor mama. Daarom probeert hij een stukje van de blauwe hemel of een zonnestraal te vangen. Het lukt ook niet om een zeepbel voor mama te bewaren of een ster te vangen. Uil helpt Wouter om iets te bedenken waar mama heel blij mee zal zijn en dat hij helemaal zelf kan maken.

Eigenschappen van het boek Iets moois voor mama:

 • Er zijn in dit boekje allerlei schattige illustraties, die een relatief dromerige indruk maken.
 • Dit boek gaat over een kleine wasbeer die op zoek gaat naar een cadeau voor zijn moeder.
 • De boodschap in dit boek is dat je niet hoeft te proberen om iets geweldigs aan iemand te geven, want de persoon is vaak al blij met het gebaar.
Klik hier voor de beste prijs

6. Mama kwijt

Mama kwijtAls moeder wil je je kind niet kwijtraken. Omgekeerd wil een kind zijn/haar mama ook zo dicht mogelijk bij zich hebben. Daarom zijn er verschillende boeken geschreven over dit onderwerp. Denk maar aan het boek Mama kwijt. In dit boek valt een kleine uil al slapend uit zijn nest. Hij landt op de zachte bodem van het bos. Natuurlijk gaat hij op zoek naar zijn moeder. Een lieve eekhoorn is bereid hem te helpen met zijn zoektocht naar zijn mama. Daarom moet het uiltje aanwijzingen geven. Deze aanwijzingen zijn echter beperkt. Hierdoor komen de uil en de eekhoorn een paar keer bij een verkeerde mama terecht. Mama uil is intussen ook op zoek naar haar kindje. Dit boek is wellicht het beste mama boek voor jou, vanwege de achterliggende gedachte en de gebruikte illustraties met veel details. De compositie in het boek is namelijk goed doordacht.

Eigenschappen van het boek Mama kwijt:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Er zijn in het boek illustraties in gedempte kleuren met enorm veel details.
 • In dit boek valt een kleine uil uit zijn nest, waardoor hij op zoek moet gaan naar zijn moeder.
Klik hier voor de beste prijs

7. Mama, wist je dat?

Mama, wist je datKinderbedtijd betekent vaak dat je als ouder nog een tijdje met je kind moet zitten voordat hij/zij uiteindelijk in slaap valt. Daarom is het leuk om een verhaal met een dergelijke, herkenbare situatie voor te lezen. Wij raden om die reden het boek Mama, wist je dat? aan. Dit boek is wellicht het beste mama boek voor jou, omdat het gaat over het jongetje Olivier, dat moet gaan slapen. Echter, hij wil mama nog zoveel vertellen en vraagt daarom steeds  “Mama, weet je?”. Vervolgens vertelt hij iets nieuws wat hij weet of heeft meegemaakt. Zo vertelt hij onder andere dat er haartjes in zijn neus zitten. Hoewel zijn moeder haar best doet om hem in bed te krijgen, blijkt dit een moeilijke opgave te zijn. Vanwege de herkenbare situaties is dit boek zeer humoristisch. Bovendien zorgt herhaling in het boek voor herkenbaarheid.

Eigenschappen van het boek Mama, wist je dat?:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Dit boek gaat over een jongetje dat moet gaan slapen, maar dat steeds iets nieuws aan zijn moeder wil vertellen.
 • Voor extra voorleesplezier zijn er in dit boek grote, kleurrijke illustraties, die door lopen over een dubbele pagina.
Klik hier voor de beste prijs

8. Mijn mama en ik

Mijn mama en ikGezinnen kunnen enorm van elkaar verschillen. Zo komt het weleens voor dat een kind twee mama’s of twee papa’s heeft. Het kan ook dat een kind alleen met papa woont of juist alleen met mama. Als je een alleenstaande moeder bent en je wil je kind leren over dit fenomeen, dan is het beste mama boek voor jou het boek Mijn mama en ik. Dit boek gaat over Lotte. Zij woont alleen met haar moeder. Ze kan zich bovendien geen ander leven indenken, want ze mist een vader helemaal niet. Mama is voor haar mama en papa tegelijk. Echter, op school moet ze voor Vaderdag een tekening van papa maken. Dit wordt ineens lastig, omdat ze geen vader heeft. Het lukt Lotte niet eens om een tekening te maken van de vader die ze graag zou willen hebben. Daarom besluit ze uiteindelijk om gewoon haar mama te tekenen.

Eigenschappen van het boek Mijn mama en ik:

 • Door dit boek voor te lezen, leer je je kind over eenoudergezinnen.
 • Dit boek komt uit dezelfde reeks als “De vriend van papa” en “Twee mama’s”.
 • Het verhaal gaat over Lotte, die voor Vaderdag een tekening van haar vader moet maken, maar dit lukt niet, omdat ze geen vader heeft.
Klik hier voor de beste prijs

9. Muisje Mini zoekt zijn mama

Muisje Mini zoekt zijn mamaKleine kinderen vinden interactieve verhaaltjes vaak leuker dan alledaagse voorleesverhalen. Daarom is het beste mama boek voor hen het boek Muisje Mini zoekt zijn mama.  In dit boek is het muisje Mini op zoek naar zijn moeder. Daarom zoekt hij op verschillende plekken naar haar. Hij kijkt onder andere achter de boom, in de tuin, achter de muur, in het speelhuisje en in de speeltuin. Je helpt hem natuurlijk om naar zijn moeder te zoeken door de flapjes open te doen. Uiteindelijk vind je de mama van muisje Mini achter de picknickmand. Aangezien er op elke bladzijde een stevig schuifelement is, blijft dit verhaal spannend voor kinderen. Het leuke van het boek is bovendien dat je bij het schuiven van de flapjes tal van verborgen dieren vindt. Zo kom je een kat, een giraf, een aap, een varkentje en een beer tegen.

Eigenschappen van het boek Muisje Mini zoekt zijn mama:

 • Je kunt dit boek voorlezen aan peuters vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Dit boek is interactief, want je moet de flapjes schuiven om op zoek te gaan naar de moeder van muisje Mini.
 • De illustraties in het boek zijn uitgevoerd in zachte, frisse tinten en laten muisje Mini zien die als een klein, nieuwsgierig ventje op allerlei plekjes gaat kijken.
Klik hier voor de beste prijs

10. Mila – Mila mist mama

Mila - Mila mist mamaAls ouder probeer je altijd te doen wat goed is voor je kind. Het lukt echter niet altijd om het gezin bijeen te houden. Daarom lees je een verhaal over een dergelijk gescheiden gezin voor aan je kind. Hier verwijzen we naar het boek Mila – Mila mist mama. Dit boek is wellicht het beste mama boek over een kind uit een gescheiden gezin. In het boek woont Mila soms bij haar papa en soms bij haar mama. Vandaag brengt mama haar naar school, maar mama moet meteen weer weg. Mila heeft juist die dag nergens zin in. Daarnaast krijgt ze op een onverklaarbare wijze buikpijn. De juf concludeert dat Mila haar mama mist. Daarom mag ze met Liza en Sen in de poppenhoek spelen. Het verhaal wordt gecompleteerd met kleurige illustraties, die dubbele bladzijden beslaan. Hoewel er veel te zien is, ogen de illustraties toch rustig.

Eigenschappen van het boek Mila – Mila mist mama:

 • Dit boek gaat over een meisje uit een gescheiden gezin, dat haar moeder mist.
 • De emoties van peuters zoals triest, blij en vrolijk worden goed verbeeld in dit boek.
 • In het boek voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar vind je allerlei gedetailleerde illustraties die toch rustig ogen.
Klik hier voor de beste prijs