Vind Het Beste Opa en Oma Boek Van 2019: Boeken Om Voor Te Lezen, Maar Ook Boeken Die Kinderen Zelf Kunnen Lezen!

In het leven van kinderen zijn er bepaalde belangrijke figuren. Sowieso zijn de ouders belangrijk, maar de grootouders spelen ook een belangrijke rol in het leven van hun kleinkinderen. Bovendien wordt de band tussen de grootouders en hun kleinkinderen versterkt door samen leuke dingen te doen.

Beste opa en oma boek van 2019

 Product naam 
1.
nijntje logeert bij opa en omaMeer info »
2.
Voorleespret met oma en opaMeer info »
3.
Opa en oma ZuurkoolMeer info »
4.
Opa en Oma PluisMeer info »
5.
Oma Pukkel en Opa HoutebeenMeer info »
6.
Kas bij opa en omaMeer info »
7.
Lisa en Jimmy - Naar oma en opa PannenkoekMeer info »
8.
Opa en oma Oelewapper - Opa en oma Oelewapper redden het spookhuisMeer info »
9.
Mijn opa en ik en het varken OmaMeer info »
10.
Overal opa's en oma'sMeer info »

Daarom is het een goed idee om samen met je kleinkinderen te lezen. Hierbij maakt het niet uit of jij aan hen voorleest of dat de kinderen zelf lezen terwijl de grootouders naast hen zitten.Enkele leuke boeken voor kleinkinderen en grootouders zijn opa en oma boeken. In dergelijke boeken zijn opa’s en oma’s de hoofdrolspelers. Hierdoor krijgen je kleinkinderen nóg meer waardering voor je. Ben je daarom op zoek naar het beste opa en oma boek van het jaar? Lees dan gauw dit artikel over de top 10 opa en oma boeken. Je vindt dus gemakkelijk jouw beste opa en oma boek!

Dat we in dit artikel zullen praten over de top 10 opa en oma boeken van 2018, weet je inmiddels. Je weet echter nog niet om welke boeken het precies gaat. We begrijpen dat je sowieso wil weten om welke boeken het gaat. Daarom bekijk je de bovenstaande tabel. In deze tabel zie je welke boeken behoren tot deze top 10 lijst. Nadat je de lijst hebt bekeken, kun je ook de individuele recensies over de opa en oma boeken lezen. Door deze reviews te lezen, kom je bovendien meer te weten over de verschillende verhaaltjes en de aanbevolen leeftijd. Je kunt de verschillende boeken zelfs met elkaar vergelijken. Zo vind je snel en eenvoudig het beste opa en oma boek voor jou en je kleinkinderen.

1. Nijntje logeert bij opa en oma

Wanneer je kleinkinderen bij je komen logeren, wil je sowieso leuke dingen met hen doen. Natuurlijk is het ook fijn als de dingen die jullie doen educatief zijn. Daarom kiezen grootouders er over het algemeen voor om verhaaltjes voor te lezen aan hun kleinkinderen. Kunnen de kinderen al zelf lezen, dan is het ook leuk om hen zelf te laten lezen en als grootouder te luisteren naar het verhaal. Zoek je daarom naar het beste opa en oma boek van het jaar? Het uitkiezen van het ideale boek hangt van jouw voorkeuren af. Misschien wil je graag een boek dat interactief is. In dat geval is een boek met spelletjes sowieso aanbevolen. Wij raden daarom het boek Nijntje logeert bij opa en oma aan.   Nijntje logeert bij opa en oma

Het boek Nijntje logeert bij opa en oma is wellicht het beste opa en oma boek voor jou, omdat dit boek spelletjes bevat. Het gaat in totaal om 6 puzzels met een oplopende moeilijkheidsgraad. Eerst zijn er 2 puzzels van 4 stukken. Vervolgens maak je samen met je kleinkinderen 2 puzzels van 6 stukken. Tot slot maken jullie 2 puzzels van 9 stukken. Natuurlijk kun je desgewenst je kleinkinderen de puzzels ook helemaal zelf laten maken. De afgeronde puzzels vormen samen het verhaal van Nijntje dat bij haar grootouders logeert. Nijntje neemt zelfs haar beertje mee! Dit boek zorgt dus voor urenlang plezier voor kleinkinderen en hun grootouders.

Eigenschappen van het boek Nijntje logeert bij opa en oma:

 • Het stevige kartonnen boek bevat 6 puzzels.
 • De puzzels in oplopende moeilijkheidsgraad vormen samen het verhaal.
 • Dit boek vormt een leuke bezigheid voor grootouders en hun kleinkinderen.

2. Voorleespret met oma en opa

Heb je het ook meegemaakt dat je kleinkinderen bij je op bezoek zijn, je een verhaaltje voorleest en ze vervolgens heerlijk wegdromen? Dat effect hebben grootouders vaak op hun kleinkinderen. Waar de ouders soms wrevelig worden en de kinderen willen straffen, kan een simpel woordje van oma of opa de kinderen rustig maken. Wil je dit effect ook hebben op jouw kleinkinderen? Dan kun je op zoek gaan naar het beste opa en oma boek. Wat dacht je van een boek met meerdere vrolijke verhaaltjes? Als een dergelijk boek perfect klinkt, dan raden wij het boek Voorleespret met oma en opa aan.                           Voorleespret met oma en opa

Wij vinden dat het boek Voorleespret met oma en opa het beste opa en oma boek is voor grootouders die keuze willen hebben uit vrolijke verhaaltjes. In dit boek vind je namelijk verschillende verhaaltjes. Zo lees je onder andere over een prinses die ridder wil worden. Perfect om kinderen te leren dat alle beroepen door zowel mannen als vrouwen kunnen worden beoefend. Er is tevens een verhaal over een draakje dat naar de dokter moet en een ander verhaal over 2 dieren die willen surfen. Vrolijk en spannend dus, maar toch met een levensles. In dit boek vind je genoeg voorleesstof voor heerlijke knuffelmomenten met je kleinkinderen.

Eigenschappen van het boek Voorleespret met oma en opa:

 • In dit boek vind je meerdere verhaaltjes.
 • De verhalen in het boek zijn vrolijk om voor te lezen en om naar te luisteren.
 • Achter sommige verhalen staat er een opdracht voor extra (voor)leesplezier voor jong en oud.

3. Opa en oma Zuurkool

Door met kinderen te lezen, vergroot je hun inbeeldingsvermogen. Het maakt namelijk niet uit welk verhaal je voorleest of welk verhaal je hen zelf laat lezen, omdat ze het verhaal als een film voor zich zien gebeuren. Als je een leuke discussie met je kleinkinderen wil hebben over een verhaal, dan kun je het liefst kiezen voor een verhaal over een situatie die hen aantrekt. Misschien vinden jouw kleinkinderen het super leuk om naar de dierentuin te gaan. Als dat het geval is, dan is het boek Opa en oma Zuurkool wellicht het beste opa en oma boek voor jou en je kleinkinderen.   Opa en oma Zuurkool

In dit boek wordt er namelijk verteld over Piet, die dagelijks gaat naar een oude en vervallen dierentuin. Het jongetje is dol op vogels, maar houdt het meest van de Basu de beo. Plotseling is het hok leeg. Piet wil graag het vogeltje vinden. Daarom maakt hij een lijst van dingen die hij kan doen om de vogel te vinden. Uiteindelijk besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan, omdat er aan de verdwijning een heel vies en oma-achtig zuurkoolluchtje zit. Vind jij ook dat het boek Opa en oma Zuurkool het beste opa en oma boek is en wil je graag weten of Piet de vogel terug vindt? Dan lees je dit boek binnenkort samen met je kleinkinderen.

Eigenschappen van het boek Opa en oma Zuurkool:

 • Dit verhaal is bedoeld voor iedereen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • Het boek gaat over de verdwijning van een vogel uit de dierentuin.
 • De illustraties in dit boek zijn zwart-wit, eenvoudig en paginagroot.

4. Opa en Oma Pluis

Als je op zoek gaat naar het beste opa en oma boek, dan kun je op verschillende factoren letten. Zo zoeken grootouders vaak naar boeken met een educatief verhaal. Soms zoeken grootouders ook naar boeken met mooie plaatjes. Bij dergelijke boeken kun je je kleinkinderen namelijk naar de plaatjes laten kijken terwijl je voor hen voorleest. Natuurlijk is het ook handig om te kiezen voor een boek over een personage die je kleinkinderen al kennen. Doordat zij de held of heldin al kennen, luisteren ze aandachtig naar het verhaal. Wat dacht je van een Nijntje boek? Misschien is Opa en Oma Pluis wel het beste opa en oma boek voor jou.     Opa en oma pluis

In het boek Opa en Oma Pluis gaat het populaire konijn Nijntje op bezoek bij haar grootouders. Opa houdt van timmeren en maakt een houten step voor Nijn. Natuurlijk kijken we ook naar oma. Oma leert Nijntje namelijk breien. Vervolgens breit Nijntje een mooie rode omslagdoek voor haar oma. Als je kijkt naar de inhoud van dit verhaal, dan zie je dat het boek kinderen laat zien hoe leuk het is om bij hun grootouders op bezoek te gaan. Het verhaal is bovendien in rijmvorm geschreven, waardoor het nog aantrekkelijker is voor peuters.

Eigenschappen van het boek Opa en Oma Pluis:

 • Op elke linkerpagina staan 4 regels tekst op rijm.
 • De rechterpagina’s bevatten zwart-omlijnde tekeningen.
 • Dit verhaal laat kinderen zien hoe leuk het is om bij hun grootouders op bezoek te gaan.

5. Oma Pukkel en Opa Houtebeen

Als je een verhaaltje over oma’s en opa’s voorleest, hoeft het verhaaltje niet altijd een kleinkind te bevatten. Oma’s en opa’s hebben namelijk ook andere bezigheden dan alleen bezig zijn met hun kleinkinderen. Zoek je naar het beste opa en oma boek dat kinderen leert over grootouders en hun huisdieren? Dan kun je kiezen voor het boek Oma Pukkel en Opa Houtebeen. In dit boek wordt er gesproken over oma Pukkel en opa Houtebeen. Deze grootouders hebben 2 huisdieren, namelijk Bob en Rakker. Aan het begin van het boek vechten de huisdieren met elkaar.    Oma Pukkel en Opa Houtebeen

Natuurlijk gaat niet het hele boek over 2 huisdieren die elkaar te lijf gaan. In het boek Oma Pukkel en Opa Houtebeen wordt er namelijk ook gesproken over hoe de ruzie tussen de twee huisdieren wordt bijgelegd. Ten slotte gaan zowel de huisdieren als de grootouders spannende en vrolijke avonturen met elkaar beleven. Het boek is daarom ook het beste opa en oma boek om kinderen te laten zien dat ruzies maar voor even zijn. Je kunt namelijk elke ruzie weer bijleggen en vervolgens weer leuke dingen met elkaar doen.

Eigenschappen van het boek Oma Pukkel en Opa Houtebeen:

 • Het boek met 94 pagina’s is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
 • In dit verhaal wordt er gesproken over de ruzie tussen de 2 huisdieren van oma en opa.
 • Nadat de ruzie wordt bijgelegd beleven oma, opa en de 2 huisdieren spannende en vrolijke avonturen met z’n allen.

6. Kas bij opa en oma

Laten we even eerlijk zijn: wanneer kleinkinderen bij hun grootouders op bezoek gaan, worden ze verwend. Dit komt doordat oma en opa blij zijn dat hun kleinkind bij hen op bezoek is. Kinderen kijken bovendien vaak vol enthousiasme uit naar hun volgend verblijf bij opa en oma. Komen jouw kleinkinderen binnenkort bij je logeren? Zoek je daarom naar het beste opa en oma boek dat kleinkinderen laat zien hoe leuk logeren bij opa en oma kan zijn? Dan lees je het boek Kas bij opa en oma voor. Dit boek gaat over het verblijf van Kas bij zijn grootouders.                               Kas bij opa en oma

Net zoals jouw kleinkinderen, is het jongetje Kas in het boek zeer enthousiast om bij oma en opa te gaan logeren. Hij pakt namelijk zijn koffertje, neemt afscheid van zijn mama en gaat allerlei leuke dingen doen met zijn grootouders. Zo eten ze taart, maken ze soep en pannenkoeken en lachen ze om allerlei dingen. Kas vindt namelijk de gewoontes van zijn oma en opa grappig. Wil jij ook weten welke rare gewoontes de oma en opa van Kas hebben? Dan is het boek Kas bij opa en oma wellicht het beste opa en oma boek voor jou. Er wordt immers in dit warm, grappig en herkenbaar prentenboek verteld over een jongen die veel bewondering heeft voor zijn grootouders.

Eigenschappen van het boek Kas bij opa en oma:

 • Dit boek is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Het boek is warm en herkenbaar en bevat kleurrijke en sfeervolle illustraties.
 • In dit boek wordt er op een grappige manier verteld over de speciale band tussen kleinkinderen en hun grootouders.

7. Lisa en Jimmy – Naar oma en opa Pannenkoek

Dat voorlezen en samen lezen goed is voor kinderen weten we allemaal. Vooral grootouders vinden het prettig om met hun kleinkinderen te lezen. Hoe vind je als grootouder echter het beste opa en oma boek voor jouw kleinkinderen? Het vinden van het ideale boek hoeft niet moeilijk te zijn. Als je kleinkinderen namelijk dol zijn op een bepaalde boekenreeks, dan is de keus snel gemaakt. Je kunt bovendien vaker voor hen voorlezen als je meerdere boeken uit dezelfde serie in huis hebt. Een dergelijke boek uit een boekenreeks is Lisa en Jimmy – Naar oma en opa Pannenkoek.  Lisa en Jimmy - Naar oma en opa Pannenkoek

Zoals je waarschijnlijk al hebt geconcludeerd is het boek Lisa en Jimmy – Naar oma en opa Pannenkoek onderdeel van de serie Lisa en Jimmy. Echter, dit boek is het beste opa en oma boek voor jou, omdat hij gaat over de leukste oma en opa. Bovendien laat het verhaal op een leuke manier zien hoe kinderen van verschillende leeftijden denken. Lisa neemt bijvoorbeeld wel haar knuffel mee, maar Jimmy laat zijn knuffels thuis. Hij vindt namelijk dat hij al veel te groot is voor knuffels. Samen met opa en oma brengen de kinderen een bezoek aan de dierentuin, oma bakt pannenkoeken en oma leest voor. ’s Avonds mogen Lisa en Jimmy in het grote bed slapen. Het is voor hen dus een leuk en geslaagd feest bij hun grootouders!

Eigenschappen van het boek Lisa en Jimmy – Naar oma en opa Pannenkoek:

 • Het boek is perfect voor kinderen vanaf 2 jaar.
 • Dit boek is onderdeel van de serie Lisa en Jimmy.
 • In dit opa en oma boek gaan de kinderen logeren bij hun grootouders en doen ze allerlei leuke dingen.

8. Opa en oma Oelewapper – Opa en oma Oelewapper redden het spookhuis

Soms kunnen kinderen denken dat grootouders niet leuk (meer) zijn. Ze zien hun grootouders namelijk geen draken verslaan of rijden op een enge achtbaan. Bovendien zijn er ook niet veel animatiefilmpjes over grootouders die spannende dingen doen. Wil je jouw kleinkinderen door middel van het beste opa en oma boek laten zien dat ze ook spannende avonturen kunnen beleven met hun grootouders? Dan lees je het boek Opa en oma Oelewapper – Opa en oma Oelewapper redden het spookhuis voor.   Opa en oma Oelewapper - Opa en oma Oelewapper redden het spookhuis

Wij vinden het boek Opa en oma Oelewapper – Opa en oma Oelewapper redden het spookhuis het beste opa en oma boek voor jou, omdat het gaat over een spannend avontuur. Zo gaan opa en oma Oelewapper samen met Joep en Jetje naar de kermis. De kinderen willen na de zweefmolen in het spookhuis, maar dit huis is gesloten. Zelfs de baas van het spookhuis zit er maar somber bij, omdat hij bang is dat het spookhuis niet eng genoeg is. Morgen komt namelijk de inspectrice zijn spookhuis controleren. Opa en oma Oelewapper, Jetje en Joep besluiten hem te helpen. Vraag je je ook af of de enge dingen die opa en oma Oelewapper, Joep en Jetje verzinnen eng genoeg zijn om de inspectrice bang te maken? Lees het boek dan snel!

Eigenschappen van het boek Opa en oma Oelewapper – Opa en oma Oelewapper redden het spookhuis:

 • Je kunt dit boek samen lezen met kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Dit boek laat zien dat kleinkinderen ook spannende avonturen kunnen beleven met hun grootouders.
 • Het verhaal gaat over opa en oma Oelewapper, die samen met hun kleinkinderen Joep en Jetje naar de kermis gaan en de baas van het spookhuis helpen om het spookhuis eng te maken.

9. Mijn opa en ik en het varken Oma

Komen je kleinkinderen bij je logeren? Dan zorg je er grootouder altijd voor dat er iets leuks te doen is. Het maakt hierbij niet uit of je met de kinderen thuis blijft en pannenkoeken bakt of dat je de kinderen bijvoorbeeld naar de dierentuin brengt. In alle gevallen zorg je namelijk voor een leuk avontuur met opa en oma. Lezen behoort vaak ook tot de bezigheden. Zoek je daarom naar het beste opa en oma boek voor jouw behoeften? Dan kies je voor een boek over een opa die het altijd leuk maakt voor zijn kleindochter, namelijk Mijn opa en ik en het varken Oma.     Mijn opa en ik en het varken Oma

Het boek Mijn opa en ik en het varken Oma is wellicht het beste opa en oma boek, omdat hij de hechte band laat zien tussen een opa en zijn kleindochter. De kleindochter in dit boek vindt het ook altijd bijzonder om bij opa te gaan logeren. Wanneer opa eenmaal begint pannenkoeken te bakken, kan hij niet meer stoppen en moet een varken eraan te pas komen om de rest van de pannenkoeken weg te werken. Het varken krijgt daarom de naam Oma. Op 1 april bewaart opa een geheime schat in een kist en houdt een wedstrijd voor-de-gek-houden. Nadat opa op het dak is geklommen durft hij niet meer naar beneden… Wat nu?

Eigenschappen van het boek Mijn opa en ik en het varken Oma:

 • Dit boek beschrijft de hechte band tussen een opa en zijn kleindochter.
 • In het verhaal worden grappige avonturen weergegeven van een opa en zijn kleindochter.
 • Je kunt dit boek voorlezen, maar kinderen vanaf ongeveer een jaar of acht kunnen het boek ook zelf lezen.

10. Overal opa’s en oma’s

Als je kleinkinderen bij je komen logeren, doe je er alles aan om hen een leuke tijd te bezorgen. Natuurlijk probeer je ook educatieve dingen met hen te doen, zodat ze wat wijzer van je huis vertrekken. Vaak kiezen grootouders er daarom voor om samen met hun kleinkinderen te lezen. Ben jij ook zo’n grootouder en zoek je daarom naar het beste opa en oma boek? Dan is het belangrijk om na te gaan wat voor boek je precies wil hebben. Wat dacht je van een boek met meerdere verhalen en zelfs gedichten die allemaal gaan over opa’s en oma’s? Als een dergelijk boek perfect klinkt, dan is het boek Overal opa’s en oma’s wellicht het beste opa en oma boek voor jou.                      Overal opa's en oma's

In het boek Overal opa’s en oma’s komen de verhalen en gedichten uit alle windrichtingen. Zo kunnen ze een Arubaans temperament hebben, dankzij de schrijfster Liliana. Echter, de verhalen hebben ook wat Hollandse nuchterheid, dankzij de schrijver Jeroen. Sommige verhalen zijn ontstaan aan de hand van eigen herinneringen van de schrijvers. Weer andere verhalen zijn gebaseerd op sprookjes, verhalen en legenden uit vergeten tijden. Hierdoor zijn de verhalen onvoorspelbaar. Soms verrassend of juist voor de hand liggend en op andere momenten lichtvoetig, zwaar of juist humoristisch. Elk verhaal heeft wat te vertellen en nodigt uit om aan je (klein)kinderen voor te lezen.

Eigenschappen van het boek Overal opa’s en oma’s:

 • In dit boek vind je niet alleen verhalen, maar ook gedichten.
 • Het boek is geschreven door een Arubaanse en Hollandse schrijver.
 • Je kunt dit boek voor kinderen vanaf 5 jaar voorlezen, maar kinderen kunnen hem ook zelf lezen.